CONCORDIA a organizat cea de-a doua ediție a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

De 25 ani în România, CONCORDIA a fost alături de peste 5.000 de copii și tineri

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat ieri, 29 septembrie, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, la Teatrul ODEON din București. Evenimentul a marcat un moment special pentru CONCORDIA care a împlinit 25 de ani, timp în care a fost alături de peste 5.000 de copii și tineri defavorizați. Toate donațiile obținute vor fi folosite pentru extinderea proiectelor organizației destinate acestora și familiilor lor.

„În cei 25 de ani ai săi, CONCORDIA a oferit protecţie şi educaţie pentru tinerii aflaţi în nevoie şi familiile lor. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul prietenilor, voluntarilor, angajaţilor şi sponsorilor, pe care îi felicit pentru implicare. Exemplul lor arată că societatea noastră se poate uni în jurul unor proiecte benefice“, a spus Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Aseară, 300 de invitați au fost spectatorii unui concert excepțional susținut de Violonistul Alexandru Tomescu la Vioara Stradivarus Elder – Voicu, în care piese ale marilor compozitori precum George Enescu, Johann Sebastian Bach sau Niccolo Paganini, au curs pe scena Teatrului Odeon. Ana Munteanu a transpus în desene pe nisip, în acord cu piesele muzicale, povești emoționante pe care CONCORDIA le-a schimbat în povești cu final fericit. 

Anul acesta, Alexandra Ușurelu a îmbrățișat inițiativa noastră și, alături de Bobby Stoica și Muse Quartet, a transmis multe emoții publicului prin interpretarea sa. Surpriza serii a fost pregătită de un grup de copii susținuți de CONCORDIA care au transmis un mesaj profund prin dansul „Ludic“. Gazda evenimentului a fost și de această dată Jurnalista Irina Păcurariu.

Oaspeții de seamă: Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, Excelența Sa Domnul Gerhard Reiweger, Ambasadorul Austriei la București, Doamna Ligia Deca, Consilier de stat al Departamentului Educație și Cercetare din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Dr. Hans Peter Haselsteiner, Președinte al Consiliului de Conducere CONCORDIA International, Domnul Andrei Popescu, Secretar de Stat al Ministerului Tineretului și Sportului, Doamna Daniela Moroșanu, Secretar General Adjunct la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Domnul Mihai Tomescu, Președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități, Domnul Valeriu Nicolae, Reprezentant special al Secretarului General al Consiliului Europei pentru Romi.

„În 25 de ani am susținut cu un efort uriaș peste 5.000 de destine. Vorbim aici de o sumă de peste 45 milioane de euro cu care am reușit să oferim copiilor o familie, tinerilor vulnerabili șansa la educație și o slujbă, iar oamenilor fără adăpost un sprijin în cele mai grele momente. Vă rog să fiți de acord cu noi atunci când spunem că împreună trebuie să facem mai mult. Asta pentru că în 2016, 39% din copiii României trăiesc în sărăcie relativă și aproximativ 20% din tinerii angajați, cu vârste de peste 18 ani, trăiesc sub același prag. Rezultatele pe care le avem ne conving în fiecare zi că lupta noastră merită. Sunt încă multe lucruri de făcut și vă invităm din tot sufletul să fiți alături de noi“, a spus Diana Certan, Reprezentant al Conducerii executive CONCORDIA România.

Evenimentul a fost organizat sub patronajul Ambasadei Austriei la București și sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Eveniment susținut de: The Grand, Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., Tymbark

Parteneri principali: Angelli Spumante & Aperitive S.R.L., Blue Film Production

Parteneri: Kinstellar, Olga Gudynn International School, Rödl & Partner, Strabag, TPA Audit Advisory.

___________

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non - profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 550 de copii și tineri în fiecare an.

Facebook Twitter YouTube vimeo