Gabriel ZANFIR

„M-am născut într-un sat aproape de Ploieşti şi am încă 5 fraţi. Mama era o fire violentă, nu se îngrijea de noi, iar tata era neputincios cu 6 copii, toţi băieţi. Nu puţine au fost zilele în care rămâneam fără mâncare, stăteam în frig şi suferinţă. Vecinii au alertat autorităţile şi aşa eu am fost primul din familie care, în 1999, am ajuns la FERMA PENTRU COPII. Aici nu am avut linişte până ce nu i-am văzut lângă mine pe cei trei fraţi mai mici. Ceilalţi doi, mai mari, plecaseră deja de acasă pentru o viaţă mai bună. Acum nu mai vreau să aud nimic de mama, ci îmi doresc să fac ceva bun cu viaţa mea.

Pot spune că am fost o fire rebelă şi nu mi-a plăcut prea mult şcoala. Mi-au plăcut în schimb fotbalul şi tobele. Eu şi fraţii mei suntem specialişti în ritmuri africane.

În 2011 am ajuns la Casa ABRAHAM, iar aici m-au fascinat brutăria şi, în special, patiseria. Am absolvit cursurile pentru brutar și patiser,  iar, în prezent, sunt un om de bază în brutărie. Lucrez ca șef de tură la Brutăria CONCORDIA.

Avem toate condiţiile în noua şi frumoasa noastră brutărie, iar cel mai important lucru este că îmi place ceea ce fac.

Sunt mândru acum de mine, am devenit responsabil şi independent. Mulţumesc domnului Martin Essl şi celor care m-au susţinut şi m-au ajutat! “

Gabriel, 22 ani

Facebook Twitter YouTube vimeo