Alexandru SIMION

„Mă numesc Alexandru, am 18 ani și am crescut în CONCORDIA. Țin minte că înainte să ajung aici locuiam la bunici. Pentru că mama pleca mereu de acasă, de mine și frații mei avea grijă bunica. Pe tata nu l-am cunoscut niciodată. La vârsta de 6 ani mama a plecat și nu s-a mai întors. Am venit în CONCORDIA Orașul Copiilor din Ploiești împreună cu alți trei frați pentru că bunicii nu au mai putut să aibă grijă de noi din cauza banilor.

Acasă am fost la grădiniță, însă fugeam mereu. Când am ajuns la CONCORDIA am început școala și chiar am luat premiile II și III în primele clase.

La 12 ani am început să studiez trompeta și țambalul la orele de muzică din organizație. La 13 ani am intrat în Orchestra Trandafirilor și Taraful CONCORDIA. Am susținut concerte în multe locuri în țară și străinătate, și am văzut orașe precum Brașov, Sibiu, Sfântul Gheorghe și București, și am călătorit în Italia, Austria și Turcia. De aici sunt cele mai frumoase amintiri pe care le am.

Au fost clipe frumoase alături de prietenii mei pe care îi am și acum. Am făcut, ca toți copiii, multe „prostioare“. Țin minte că în timpul unei vizite a unor prieteni ai CONCORDIEI am cântat cu orchestra câteva piese de întâmpinare și i-am pus colegului zarzare în eufoniu și, când a început să cânte, acestea săreau din instrument. Domnul profesor s-a supărat foarte tare pe noi atunci.

Mi-e dor și de excursiile pe care le făceam împreună cu ceilalți copii din CONCORDIA, când mergeam în tabere, dar și de perioada cât am locuit la CONCORDIA Orașul Copiilor, chiar și de momentele când făceam teme cu educatorii.

Acum doi ani m-am hotărât să merg la Școala de Meserii CONCORDIA am urmat cursurile pentru meseria de brutar și patiser. Deși m-am văzut lucrând într-un restaurant, acum sunt angajat la Brutăria CONCORDIA.

Frații mei sunt bine și ei. David este acum clasa a V-a, Narcis merge în clasa a IX-a, iar Pavel, fratele mai mare, este deja la liceu și se gândește la viitor. El își dorește să meargă la Conservator. Pavel și Narcis fac și ei parte din Taraful CONCORDIA. David este încă mic, dar studiază și el vioara. Visul nostru este să ne facem propria formație și să cântăm la diverse evenimente.

În cei treisprezece ani în care am locuit în CONCORDIA am avut șansa să mergem la școală, să studiem un instrument și să călătorim.“

Alexandru, 18 ani

Facebook Twitter YouTube vimeo