Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR

Înființat în 2002, Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR a funcționat la începuturi ca centru de urgență pentru copiii străzii, ulterior transformându-se în centru de tranzit pentru tinerii de pe stradă. Din luna iunie 2019, centrul și-a schimbat destinația, oferind două servicii sociale:

Centrul pentru Viață Independentă pentru Persoane Adulte cu Dizabilități SFÂNTUL LAZĂR oferă servicii pentru 16 persoane cu dizabilități provenite din mediul stradal, cu vârste cuprinse între 18-50 de ani, aflate în imposibilitatea de a-și găsi o locuință și de a se autogospodări. Acestea găsesc aici un loc unde să stea și sunt sprijinite prin servicii de informare, consiliere socială, psihologică și de sănătate, monitorizarea stării de sănătate, terapie ocupațională și dezvoltarea de abilități pentru o viață independentă într-un mediu protejat.

Alte 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 18-45 de ani, găsesc în Centrul Rezidențial pentru Persoane Adulte fără Adăpost Locuința Socială SFÂNTUL LAZĂR un sprijin pentru integrarea lor  socio – profesională și un loc unde să locuiască pe o perioadă de 2 ani. Proiectul oferă servicii de informare, consiliere socială, psihologică, de sănătate, orientare vocațională și activități de dezvoltare a abilităților pentru viață.

Facebook Twitter YouTube vimeo