Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate

Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Proiectul propune furnizarea de servicii integrate:

  • Servicii în comunitate: intervenție timpurie în familie pentru prevenire abandon copii, îndrumare și informare către servicii specializate, informare pentru sănătate, îndrumare către învățământ preșcolar;
  • Servicii în cadrul centrului de servicii care va funcționa în proiect: suport educațional pentru 40 de copii școlari, servicii de consiliere psihologică și logopedică, consiliere și orientare vocațională/ profesională pentru 20 de tineri și 240 de adulți.

Serviciile sunt adresate locuitorilor Municipiului Ploiești aflați în situații de sărăcie și vulnerabilitate socială, pentru a-i sprijini către integrarea lor socială, profesională și educațională.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Furnizarea de servicii integrate pentru 300 de copii și adulți din grupuri vulnerabile din Municipiul Ploiești, în 24 luni de implementare;
  • Crearea și dezvoltarea la nivel local a unei retele de organizații și instituții, cu minim 10 membri, coordonată de Solicitant, care colaborează pentru asigurarea de servicii integrate pentru persoane din grupuri vulnerabile, funcțională pe parcursul întregului proiect;
  • Dezvoltare organizațională prin crearea „Academia CONCORDIA - furnizor de cursuri de specializare în managementul serviciilor sociale”. 

Beneficiarii direcți vor fi 300 persoane: 60 de copii și tineri, precum și 240 de adulți copii si adulți din zonele vizate de proiect.   

Costul total al proiectului este de 178.067,02 CHF, din care suma solicitată este de 157.567,02 CHF, iar co-finanțarea Aplicantului este de 20.500,00 CHF (11,51%). 

Durata proiectului: 01.01.2016 - 31.12.2017.   

Locație: Municipiul Ploiești, str. Democrației nr. 19 - biroul local de servicii.

Valoarea proiectului: 178.067,02 CHF. 

Valoarea grantului acordat din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă: 157.567,02 CHF.

Acest website nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Organizația Umanitară CONCORDIA.

Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elveţiano-Român, vă invităm să vizitaţi http://www.swiss-contribution.ro şi www.swiss-contribution.admin.ch/romania

Facebook Twitter YouTube vimeo