Școala de Meserii CONCORDIA

EDU-CAMPUS CONCORDIA, prin Școala de Meserii CONCORDIA, organizează cursuri de formare profesională, cu o durată de 10 luni, pentru meseriile de brutar, bucătar, chelner şi horticultor. 40 de tineri defavorizați social pot avea, astfel, acces gratuit la educație de calitate. La terminarea acestor cursuri absolvenţii primesc, în urma unui examen, o diplomă eliberată de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și recunoscută în Uniunea Europeană. Prin serviciul de Job Coaching îi sprijinim ulterior să își găsească și un loc de muncă și le oferim posibilitatea de a locui timp de maxim 2 ani într-o locuință socială, în funcție de nevoia fiecărui beneficiar.

Susținem liceele tehnice și profesionale din Prahova asigurând partea practică a cursurilor: Colegiul Economic Virgil Madgearu din Ploiești (clase de bucătari, brutari și ospătari), Liceul Tehnologic Agricol Bărcănești (clase de brutari) și, până în 2020, Liceul Tehnologic Toma Socolescu (clasă de tâmplari) și Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu (clasă de brutari).

Centrul de Tranzit reprezintă un serviciu social pentru 25 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, proveniți din sistemul de protecție socială sau medii defavorizate și are drept scop integrarea/ reintegrarea socio – profesională și dezvoltarea abilităților de viață independentă a acestora. 

Newsletter Donează