• Programe sociale pentru copii în nevoie - CONCORDIA Romania Programe sociale pentru copii în nevoie - CONCORDIA Romania
  • Casele de tip familial CONCORDIA pentru copii - CONCORDIA Romania Casele de tip familial CONCORDIA pentru copii - CONCORDIA Romania
  • Sprijin educațional pentru copii - CONCORDIA Romania Sprijin educațional pentru copii - CONCORDIA Romania
  • Programe integrare pentru copii - CONCORDIA Romania Programe integrare pentru copii - CONCORDIA Romania
  • Socializare - Proiecte Sociale - CONCORDIA Romania Socializare - Proiecte Sociale - CONCORDIA Romania
  • Programe educaționale pentru copii - CONCORDIA Romania Programe educaționale pentru copii - CONCORDIA Romania
  • Programe pentru copii defavorizați - CONCORDIA Romania Programe pentru copii defavorizați - CONCORDIA Romania
  • Cursuri de formare tineri - CONCORDIA  Romania Cursuri de formare tineri - CONCORDIA  Romania

Programe sociale și educaționale pentru copiii în nevoie

În cele două case de tip familial, 24 de copii și tineri primesc găzduire, hrană zilnică, sprijin educațional, servicii medicale, suport emoțional, consiliere psihologică și asistență socială. Casele de Tip Familial CAROLINE și ELISABETH se află în Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Pentru acești copii și tineri facilităm și accesul la cursuri de formare profesională, socializare și petrecerea timpului liber, integrare socio-profesională și, după caz, reintegrare familială.

FERMA PENTRU COPII a fost ultimul centru de plasament al CONCORDIEI care a intrat în proces de dezinstituționalizare, care a constat într-o evaluare complexă a copilului și a familiei, implementată de o echipă multidisciplinară. Planuri individuale de acțiune au fost agreate de către echipă pentru fiecare copil. În decembrie 2018, a fost deschisă Casa CAROLINE, după obținerea aprobărilor din partea autorităților, iar Casa ELISABETH a fost inaugurată în 2019. Odată cu această etapă s-a încheiat procesul de dezinstituționalizare pentru centrele de plasament, demarat în 2015.

Dezinstituționalizarea și casele de tip familial pentru copii

De 30 de ani, CONCORDIA este în slujba copiilor în nevoie. În urmă cu 30 de ani, când CONCORDIA și-a început activitatea în România, traumele copiilor din orfelinatele de tip comunist au fost trecute cu vederea. Dezinstituționalizarea este una dintre cele mai bune decizii care s-au luat la nivel European în interesul copilului. Acele centre cu capacitate mare trebuiau închise. În urma procesului de dezinstituționalizare, copiii care nu pot locui alături de părinții biologici cresc în familii adoptive sau în case de tip familial.

Află povestea lui Alex

Newsletter Donează