News

Peste 250 de invitați la Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“ la a VII-a ediție

București, 6 octombrie 2023 - Peste 250 de invitați au fost prezenți în seara de 5 octombrie 2023 la cea de-a VII-a ediție a principalului eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, organizat de Organizația Umanitară CONCORDIA la Teatrul ODEON din București. Concertul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru o viață mai bună pentru 120 de copii din Centrele de Zi pe care CONCORDIA le-a deschis în Ploiești și comuna Odobești, județul Dâmbovița. Centrele de Zi au fost create pentru ca acești copii din comunitățile sărace să aibă unde să își facă temele și să recupereze materia de la clasă, să primească o masă caldă, haine și tot ce este necesar pentru la școală, o șansă în plus să iasă din sărăcie.

„„40% din copii din sistemul educațional sunt analfabeți funcționali, 1 din 11 copii se culcă seara înfometat”, iată ce spuneam în urmă cu cinci ani. Statisticile mari nu s-au schimbat semnificativ și ultimele date Eurostat din 2022 ne arată acest lucru. România nu are setată ca prioritate națională eradicarea sărăciei extreme în rândul copiilor. Până când România nu va merge în această direcție și până când nu va aloca finanțare de la bugetul de stat pentru serviciile de prevenție a abandonului familial și școlar, statisticile nu se vor schimba.  

Sărbătorim 10 ani de când am deschis primul centru de zi pentru copil și familie. Acest tip de intervenție oferă copiilor șansa să crească sănătos împreună cu părinții lor și fără a fi în pericol de a părăsi școala din cauza sărăciei.”, a spus Diana Certan, Director Executiv CONCORDIA România.

Oaspeți de seamă, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, Excelența Sa Doamna Adelheid Folie, Ambasadorul Austriei la București, și peste 250 de invitați, parteneri, colaboratori și susținători ai CONCORDIEI, s-au bucurat de un spectacol susținut de acordeonistul Jakob Steinkellner și de un concert extraordinar susținut de tenorul Vlad Miriță acompaniat de pianistul Alexandru Mihai Burcă. Momentele pregătite de 70 de copii de la Centrele de Zi CONCORDIA, sub coordonarea prof. Teodora Banu Nistoroiu, Toboșarii CONCORDIA, trupa de dansuri și Corul copiilor din CONCORDIA, au marcat această seară. Corul a fost acompaniat la pian de Leonard Șarpe, la vioară de Lucian Duță, iar alături de ei au urcat pe scenă Eduard Stoica (voce), Alexandru Dumitrașcu și Alexandru Ungureanu (percuție).

„Prin centrele de zi și munca pe care o face în mijlocul comunităților vulnerabile, CONCORDIA rupe lanțul sărăciei și rămâne alături de copii până când termină școala, merg la o facultate sau își aleg o meserie, un drum în viață. Este noua direcție a CONCORDIEI, prevenția abandonului școlar și familial. Pentru aceasta, a dezvoltat Rețeaua Națională a Centrelor de Zi, care numără în prezent 143 de centre de zi în țară.”, a spus Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

„Organizația Umanitară CONCORDIA - aceste cuvinte reprezintă 33 de ani de implicare socială și educațională pentru tineri. 33 de ani de eforturi pentru bunăstarea copiilor și a tinerilor. 33 de ani de angajament pentru a ajunge cu adevărat la scopul de a face povești fericite. Acesta este motto-ul acestei seri “Pentru ca poveștile fericite să aibă un final fericit!”. [...] Prin acest tip de ajutor eficient, CONCORDIA susține și mai ales împuternicește copiii și tinerii. Vreau să vă felicit pentru ceea ce ați făcut și pentru eforturile voastre și mai ales pentru activitățile și proiectele absolut remarcabile. Prezența atâtor oameni în această seară la concert este o altă dovadă a sprijinului pe care CONCORDIA îl primește.”, a declarat Excelența Sa Doamna Adelheid Folie, Ambasadorul Austriei la București.

Evenimentul a fost realizat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și cu sprijinul Teatrului Odeon. Gazda evenimentului a fost, pentru al șaptelea an consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.

Parteneri: Ambasada Austriei la BucureștiForumul Cultural Austriac București, Teatrul Odeon BucureștiPEPCO România.

Parteneri GOLD: The GrandSchoenherrSTRABAGGoodMills România.

________

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață independentă și responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în București, județul Prahova (Ploiești și Ariceștii Rahtivani) și în județul Dâmbovița (comuna Odobești) și se adresează unui număr de peste 2.000 persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

 

Newsletter Donează