News

Peste 200 de invitați la Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat joi, 29 septembrie 2022, la Teatrul Odeon, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, aflat deja la a VI-a ediție, ediție aniversară. De peste 30 de ani, CONCORDIA vine în sprijinul copiilor și tinerilor din medii vulnerabile, pe care îi sprijină să își regăsească încrederea, să se dezvolte și să pornească pe un nou drum spre o viață independentă. Evenimentul a avut loc sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

„Sunt 30 de ani de angajament pentru copiii care au fost abandonați în fostele orfelinate sau care locuiau pe străzi. În continuare ajutăm și avem grijă de 40 de copii în casele noastre de tip familial și de peste 100 de tineri care au părăsit sistemul de protecție de stat și își caută propriul drum în viață. Acest lucru adițional la 2.000 de persoane din cartierele sărace ajutate anual. După 30 de ani în domeniul social și educațional, ne-a devenit clar că nu mai este suficient pentru CONCORDIA să se concentreze doar pe ajutorarea celor nevoiași, ci trebuie să lucreze mai în amonte și să abordeze problema sărăciei extreme în rândul copiilor. Credem cu tărie că numai prin serviciile integrate oferite de un centru de zi putem întrerupe ciclul sărăciei intergeneraționale și putem crea o cale reală pentru acei copii să devină adulți independenți.” doamna Diana Certan, reprezentant Conducere Executivă CONCORDIA România.

Oaspeți de seamă, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, domnul Georg Oberreiter, Ministru Plenipotențiar, Adjunct Șef de Misiune la Ambasada Austriei la București, și peste 200 de invitați s-au bucurat de un concert extraordinar susținut de violonistul Alexandru Tomescu și pianista Adela Liculescu. Un moment emoționant a fost dăruit de Corul copiilor din CONCORDIA, sub coordonarea prof. Teodora Banu Nistoroiu, acompaniat la pian de Daniel Dumitrașcu, Lucian Duță la vioară și de solistul Eduard Stoica și Alexandru Dumitrașcu, percuționist. Corul CONCORDIA este format din copiii înscriși la Centrele de Zi pentru Copii și Familii din Ploiești și pune accent pe bucuria de a cânta, dezvoltă încredere, respect și înțelegere reciprocă.

„Îmi face o deosebită bucurie să fiu astăzi aici cu voi și alături de o organizație apropiată sufletului meu. În această seară sărbătorim împreună munca de 30 de ani a Organizației Umanitare CONCORDIA. CONCORDIA este mereu acolo unde contează. Și, pentru acest lucru, merită recunoștința noastră și mai ales sprijinul nostru.” - Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Alteța Voastră Regală, dragi domni, dragi doamne, este o onoare pentru mine să sărbătoresc cu dumneavoastră această seară. O să vă explic, cu permisiunea dumneavoastră, de ce este o plăcere și o onoare pentru mine să fiu în această seară aici. Pentru că exact acum 30 de ani, in 1993, am venit în România pentru prima dată. Și urgența pe care a văzut-o fondatorul organizației am văzut-o și eu, și era vizibilă la fiecare colț de stradă în București. Și mă bucur să spun că în toți acești 30 de ani de activitate ai CONCORDIEI, Ambasada Austriei a fost alături de această organizație. La fel de mult cum CONCORDIA a rămas alături de beneficiarii săi. Și nimeni nu a fost trimis înapoi în stradă, fiecare tânăr a fost pregătit să fie pe propriile picioare. Și pot să spun că această organizație a crescut împreună cu beneficiarii săi. - domnul Georg Oberreiter, Ministru Plenipotențiar, Adjunct Șef de Misiune la Ambasada Austriei la București.

Gazda evenimentului a fost, pentru al VI-lea an consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.

Parteneri GOLD: Good Mills, The Grand.

Parteneri: Ambasada Austriei la București, Forumul Cultural Austriac București, Teatrul Odeon București, PEPCO România, Agrana, Schoenherr.

______________________________

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 30 de ani în România, care are ca misiune susținerea și (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și a familiilor aflate în dificultate, spre o viață autonomă și responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

Newsletter Donează