News

27 de tineri cu dizabilități au fost sprijiniți în integrarea lor socio-profesională

București, 22.11.2022 - Organizația Umanitară CONCORDIA și United Way România au derulat pe o perioadă de 12 luni proiectul „O șansă la independență“, care a avut ca scop facilitarea și promovarea integrării și incluziunii sociale și profesionale a tinerilor și adulților cu dizabilități, cu certificat de handicap și capacitate de muncă, din București și zonele învecinate. United Way România a susținut integral acest proiect, cu o finanțare de 62.211 lei.

United Way România a susținut proiectul cu 62.211 lei

27 de tineri cu dizabilități, cu o nevoie constantă de consiliere în vederea găsirii și menținerii unui loc de muncă, au fost sprijiniți în integrarea lor socio-profesională, dintre care 10 sunt angajați stabili în momentul de față. Prin Serviciul de Job Coaching din București, tinerii au beneficiat, în funcție de nevoile identificate, de sesiuni de consiliere cu privire la posibilitățile de angajare, menținerea locului de muncă, medierea conflictelor și neînțelegerilor apărute la locul de muncă și cu privire la drepturile și obligatiile unui angajat.

Pe toată durata proiectului, 25 de tineri au primit pachete cu alimente și produse igienico-sanitare, au fost oferite nouă burse de integrare și sprijin pentru transport pentru 17 tineri. Șase persoane au participat la cursuri de formare în meseria de agent de curățenie, au avut loc șapte vizite la angajatori, două ateliere cu activități recreative și de relaxare, sesiuni de consiliere financiară, o excursie la Muzeul Simțurilor, Grădina Botanică și Muzeul Botanic și o vizită de Job Shadowing la o companie din București.

“Prin acest proiect, împreună cu partenerul nostru istoric United Way România, am reușim să sprijinim îndeaproape tinerii în integrarea lor reală în societate și pe piața muncii. Ei au nevoie de sprijin personalizat pe termen lung, pentru că înțelegem faptul că nevoile lor, cât și capacitățile lor sunt diferite. Este nevoie de acest lucru pentru a reuși cu adevărat să se integreze și au nevoie în special de acompaniere în luarea deciziilor mari, importante pentru ei”, spune doamna Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

 

Această informație a apărut cu sprijinul United Way România (UWRo). Opiniile exprimate aparțin autorului și nu reflectă neapărat opiniile UWRo.

__________________

                                                       

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

 

Despre United Way România

United Way România este o fundaţie românească înființată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA.  United Way lucrează în cele trei arii care constituie bazele unei vieți mai bune: educaţie, integrare socio-profesională şi sănătate. Misiunea United Way România este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului. Citiți mai multe informații http://www.unitedway.ro/ .

Newsletter Donează