Doctorița

 

Eu mă numesc Tabita Ghimpirică. Am 9 ani și sunt în clasa a I-a. Eu am 13 frați. Visul meu este să devin doctoriță și vreau să ajut oameni răniți.

22 aprilie 2016, Tabita, Casa CRISTINA

 

 

Visul meu

Pe mine mă cheamă Dinu Simona Liliana Georgiana. Eu am 10 ani și învăț la Școala Gimnazială FLORIN COMIȘEL. Eu am trei surori. Mie îmi place la Casa Cristina. Pe doamna de la Casa Cristina o cheamă doamna Tania. Visul meu este să ajung cântareață. Mie îmi place foarte mult să cânt.

Simona va urca pe scenă cu sala plină de oameni. Mi-ar plăcea să învăț să cânt la pian. La finalul concertului oamenii vor aplauda în picioare, inundând-o pe Simona în flori.

22 aprilie 2016, Simona, Casa CRISTINA

La joacă

 

Eu mă numesc Stoica Iacob Ionatan. Eu am 9 ani și sunt în clasa a 2-a. Mie îmi place matematica. Sportul meu preferat este fotbalul. Mie îmi place nr. 10, Messi. Mie îmi place să petrec timpul în familie împreună cu frații și părinții. Pe mama o cheamă Stoica Lamâița, iar pe tatăl meu îl cheamă Stoica Mihail.

22 aprilie 2016, Ionatan, Casa CRISTINA

  

Visul meu

Eu mă numesc Rahela, sunt clasa a 1-a și mă străduiesc să ajung dansatoare. Pentru că mie îmi place să fac pași de dans Nicole Cherry.

22 aprilie 2016, Rahela, Casa CRISTINA

 

 

Ce îmi place mie

Eu  mă numesc Florina, sunt clasa a 1-a și mă străduiesc să învăț și să ajung Doamna învățătoare. Mie îmi place să lucrez cu copiii pentru că iubesc toți copiii și vreau să îi ajut.

22 aprilie 2016, Florina, Casa CRISTINA 

La joacă!

Eu mă numesc Raul și am 8 ani și îmi doresc să mă fac fotbalist. Eu merg la fotbal și vreau să devin Ronaldo nr. 7. Eu sunt elev la Școala FLORIN COMIȘEL în clasa a II-a și îmi place matematica. Sportul meu preferat este fotbalul. Și îmi place să petrec cu familia mea acasă și cu fratele meu de un an și șapte luni.

22 aprilie 2016, Raul, Casa CRISTINA 

 

Despre muzică

Eu mă numesc Mihalcea Cătălin Marian și am 9 ani. Sunt la Școala FLORIN COMIȘEL, în clasa a 2-a. Pe mama o cheamă Mihalcea Daniela. Visul meu este să bat la tobe cu Bibi, Samuel, Iuli și Ionatan.

22 aprilie 2016, Cătălin, Casa CRISTINA    

 

 

  

Din nou acasă, la Casa Cristina

Am revenit la Casa Cristina pentru a doua oară, plin de energie și cu un singur obiectiv: să construim împreună Blogul Copiilor.

Azi fac echipă cu Naomi și Lidia, Antonio, Fabrițio și zâmbareața Sara. Cum avem deja experiența primei întâlniri, eu ca voluntar, ei inspirați de colegii din prima serie, am trecut direct la treabă.

Sara, cea cu râsul molipsitor, la 11 ani are cel mai nobil vis, acela de a deveni învățătoare pentru a-i ajuta și pe alți copii din comunitatea lor să scrie și să citească. După cum spune ea, proverbul „Ai carte, ai parte“ se traduce prin „lucrurile par mai simple când știi să scrii și să citești“.

La fel ca și Sara, Lidia iubește matematica și își dorește să ajungă profesoară sau avocat. Ce mă surprinde la acești copii este dorința lor de a deveni cineva pentru a putea ajuta și învăța pe cei mai puțin ajutorați.

Nici băieții nu s-au lăsat mai prejos. Antonio, mânat de aceeași dorință de a ajuta, își dorește să devină polițist și, pentru asta, este conștient că trebuie să ajungă sus, pentru ca „sus sunt oamenii cu sufletul curat“.

Fabio, mai practic, învață matematică pentru a deveni un fotbalist cunoscut. Are un talent înăscut de fotbalist, dorind să devină precum Cristiano Ronaldo, un jucător care are forță, viteză și este cel mai bun din lume.

Naomi, un suflet mare într-un corp micuț, este pasionată de tenis de masă. Exersează atât la școală cât și la centru, fiind printre cele mai bune jucătoare. Mi-a promis un meci strâns data viitoare când ne vom vedea, drept pentru care am început deja să mă antrenez.

A fost o zi de vineri excelentă alături de copii excelenți, copii plini de speranță. Am promis că revin și luna următoare pentru ca avem o misiune de îndeplinit: Blogul Copiilor!

25 martie 2016, Marius, Voluntar Vodafone

Buna ziua!

Eu mă numesc Tarida Antonio am 11 ani, învăț la Școala FLORIN COMIȘEL în clasa a v-a. Materia mea preferată este matematica. În viață eu vreau să devin politist pentru că vreau să-mi ajut familia cu ce pot și cu ce am. Vreau să ajung sus, nu jos, pentru ca sus sunt oameni care au sufletul mare și jos sunt trădători, oameni care fac mult rău. Vreau să ajung un om cu suflet curat.

25 martie 2016, Antonio, Casa CRISTINA

Visul meu

Eu am 11 ani și sunt clasa a 5-a la Școala FLORIN COMIȘEL. Îmi place mult la Casa Cristina și la școala. Mă descurc foarte bine la școală. Îmi place mult matematica și aș dori să fiu în viață profesoară de matematică, să-mi ajut familia și comunitatea deoarece comunitatea mea este foarte sărăcăcioasă. Dar dacă nu am această posibilitate, aș dori sa fiu avocată. De aceea, îmi place la școală.

25 martie 2016, Lidia, Casa CRISTINA

Ce îmi place mie

Bună ziua! Eu mă numesc Mihai Fabio și am 11 ani. Eu învăț la Școala FLORIN COMIȘEL. Materia mea preferată este matematica, iar în viață vreau să devin mare fotbalist. Sunt foarte bun din echipa mea de fotbal. Suntem o echipă foarte bună, suntem și capricioși, însă în teren suntem ca o familie. Clubul meu de fotbal se numește FC PETROLUL. Mie îmi place de Cristiano Ronaldo pentru că are o rezistență mare și viteză. Este cel mai bun din întrega lume la fotbal.

25 martie 2016, Fabio, Casa CRISTINA

Ce voi deveni

Mă numesc Ghiompirică Sara, sunt clasa a III-a și am 11 ani. Învăț la Școala FlORIN COMIȘEL. Eu vreau să devin învățătoare. La Casa Cristina eu fac teme și activități sportive.  Îmi place matematica și dansurile țigănești și orientale. Eu locuiesc într-o comunitate de romi. Îmi place meseria de învățătoare deoarece îmi place să ajut copiii să învețe, să scrie și să citească. În momentul în care știi să citești și să scrii, lucrurile par mai simple, de unde și proverbul „Cine are carte are parte“. Sunt foarte fericită să fac parte din acest centru social.

25 martie 2016, Sara, Casa CRISTINA

Visul meu

Eu am 10 ani și sunt în clasa a III-a. Eu vreau să devin în viață profesoară de matematică pentru că îmi place mult. Sunt la Școala FLORIN COMIȘEL. Eu am zece frați, dintre care cinci fete și cinci băieți. După școală merg la Casa Cristina unde îmi fac temele, mănânc și apoi mă joc cu colegii mei. Seara merg acasă și mă joc și cu frațiorii mei. Jocul meu preferat este tenisul de masă. Cel mai mult exersez la Casa Cristina și sunt printre cei mai buni jucători. Asta mă ajută să câștig jocurile cu colegii mei din clasă.

25 martie 2016, Naomi, Casa CRISTINA

Acasă la Casa Cristina

Mă numesc Petcu Marius și sunt voluntar. Astăzi am făcut echipă cu băieții de la Casa Cristina pentru a da viață "Blogului Copiilor". Așa i-am cunoscut pe Bibi, un puști de clasa a 4-a, pentru care fiecare acțiune este parte a planetei lui. Datorită pasiunii lui pentru reciclat, cu siguranță va deveni un super inventator. Apoi Samu, tot clasa a 4-a, pentru care Mama este totul, bineînțeles pe lângă pasiunea pentru fotbal. Claudiu, un optimist convins, vede doar partea plină a balanței, cea cu zile bune, ceea ce se vede și mai bine în desen. Messi, sau Lazăr, în clasa a 6-a, își dorește să ajungă fotbalist. Idolul lui, evident Messi. Mi-a spus că au un lucru în comun: amândoi stângaci. Va fi un mare fotbalist. Din echipa mare nu au lipsit fetele. Delia, o puștoaică de 10 ani, îndrăgostită de matematică. O minte sclipitoare. Rebeka, o fata ambițioasă, cu un țel nobil, să devină avocată pentru a apăra oamenii lipsiți de ajutor. Roxana, pasionată de lectură, a desenat o zi ideală pentru pasiunea ei: la umbra unui copac, înconjurată de ciripitul păsărilor. Nu în cele din urmă, Veronica, colega mea, căreia îi mulțumesc pentru această ocazie de a cunoaște niște copii minunați, dătători de speranță.

18 martie 2016, Marius, Voluntar Vodafone

Balanța Fericirii

Balanța pentru mine este ca un suflet pentru că rămâne mereu în echilibru, pentru că în partea stângă pun  toate greșelile și în partea dreaptă pun toate zilele fericite. Și, de asta, sunt mereu fericit.

18 martie 2016, Claudiu, Casa CRISTINA

Planeta mea

Mă numesc Barcea Romică Florin, sunt clasa a 4-a și sunt la Școala FLORIN COMIȘEL. Mie îmi place cel mai mult mediul înconjurător. Mie îmi place foarte mult să fac curat, să reciclez și să am grijă de mine și de lucrurile mele. Eu dimineața mă trezesc, mă spăl pe față, mănânc micul dejun, mă îmbrac și merg la școală la fel ca planeta mea - când răsare soarele planeta se trezește, iar când apune se pune să se culce.

18 martie 2016, Florin (Bibi), Casa CRISTINA

Lumea mea

Eu mă numesc Gogolan Delia Elena, am 10 ani și sunt clasa a IV-a. Eu mă duc la Școala FLORIN COMIȘEL. Mie îmi place cel mai mult matematica: mă învață să număr, să fac împărțiri și înmulțiri, să fac adunări și împărțiri cu trecere peste ordin, să fac probleme și să fac fracții. După ce termin școala mă duc la Centrul “Casa Cristina”. Acolo, eu îmi fac temele, învăț cum să mă comport, învăț sa fiu ordonată, fac suplimentar teme și facem multe activități: ne jucam ping-pong, facem concursuri, ne uitam la film și ieșim în parc cu bicicletele și cu trotinetele. Aceasta este lumea mea!

18 martie 2016, Delia, Casa CRISTINA

Lazăr

Mă numesc Ghiompirică Lazăr și sunt la Școala FLORIN COMIȘEL. Am 13 ani, sunt clasa a 6-a, îmi doresc să devin fotbalist ca Lionel Messi și vreau să joc într-un club de fotbal din Barcelona. De mic îmi doresc să devin fotbalist și vreau să câștig baloane de aur, mai multe decât Messi. Și după ce voi câstiga baloane de aur, voi ajuta copiii și familiile sărace.

18 martie 2016, Lazăr, Casa CRISTINA 

Ce aș vrea să devin în viață

Mă numesc Rebeka Stoica, învăț la Școala FLORIN COMIȘEL în clasa a-VI-a și frecventez Centrul Casa Cristina. Eu aici învăț cum să mă comport și să învăț bine la școală. Eu vreau sa devin în viață avocată deoarece vreau să-i ajut pe cei care sunt acuzați pe nedrept și pentru a-mi ajuta familia și comunitatea din care fac parte. Eu vin la Casa Cristina și aici fac multe activități: pictură pe geam, ne jucam pe calculator, ping pong, mergem în parc și facem alte foarte multe activități. Ei mă sprijină și de ceea pot să-mi îndeplinesc visul de a deveni avocată.

18 martie 2016, Rebeka, Casa CRISTINA

Samu

Pe mine mă cheamă Mihai Leonard. Am 9 ani, învăț la Școala Gimnazială FLORIN COMIȘEL și sunt clasa a IV-a. Eu mă mândresc cu mama mea minunată și frumoasă. Zi de zi își dă interesul pentru mine ca să ajung și eu cineva în viață. Materia mea preferată este matematica, iar sportul meu preferat este fotbalul. Eu mi-aș dori ca mama să rămână veșnic tânără, să mă bucur de ea și să îi pot oferi mereu flori în dar.

18 martie 2016, Samu, Casa CRISTINA

Facebook Twitter YouTube vimeo