Redeschiderea Căminului Cultural al Primăriei Comunei Odobești

Pe 16 septembrie 2021, a avut loc redeschiderea Căminului Cultural al Primăriei Comunei Odobești și am celebrat împreună deschiderea noului an școlar. Astfel, Primăria Comunei Odobești și Organizația Umanitară CONCORDIA, la un an de la debutul parteneriatului, reușesc să redea ÎMPREUNĂ comunității acest spațiu.

Panglica pentru inaugurarea Căminului Cultural a fost tăiată de către domnul Alecu Niculae, Primarul Comunei Odobești (județul Dâmbovița), doamnele Elena Matache și Diana Certan , Conducere Executivă CONCORDIA România, în prezența reprezentanților autorităților locale și reprezentanții bisericii, a cadrelor didactice de la școlile unde copiii înscriși în programul nostru învață, colegilor noștri. copiilor și părinților acestora.

În cadrul evenimentului au avut loc momente artistice cu mesaje emoționante, pregătite de copiii proveniți din familii din medii dezavantajate înscriși în programul Centrului de Zi pentru Copil și Familie CONCORDIA-ODOBEȘTI.

Felicitări pentru această zi plină de emoție și succes în noul an școlar!


 

Ana: O poveste de viață

Ana* desenează și pictează foarte frumos la ora de artă la Școala Primară CONCORDIA, școala noastră incluzivă din Ploiești. Culorile ei preferate sunt roz și violet, spune că sunt vesele. De aceea, chiar și elefanții pe care îi colorează sunt mov uneori. Este îmbrăcată cu haine adecvate.

Fetele ar trebui să se joace cu păpuși, dar Ana spune că acasă nu are nicio păpușă sau altă jucărie, ci doar o carte de colorat. Mama ei cheltuie toți banii pe haine pentru școală pentru ea și pentru cei doi frați ai săi și pentru a-i hrăni, nu mai rămân bani pentru jucării. Nu este o prioritate. În Mimiu, de unde este ea, multe familii trăiesc sub pragul de subzistență, luptându-se să nu-și abandoneze copiii. Copiii se joacă pe stradă după ce vin de la școală, în noroi, cu crengi sau alte obiecte găsite în apropierea casei lor.

Anul trecut, la șase ani, Ana a fost selectată pentru a începe clasa pregătitoare la Școala Primară CONCORDIA. O șansă imensă pentru toți cei 10 copii din familii sărace inscriși în prima clasă creată anul trecut, când am deschis Școala Primară CONCORDIA. O șansă să studieze într-o școală construită și dotată la cele mai înalte standarde. În pauze, copiii din comunitățile sărace sunt cei mai fericiți, se bucură de locul de joacă din curtea școlii, cu leagăne și tobogane colorate, toate doar pentru ei.

Anul trecut, Ana nu se integrase pe deplin, îi placea să se joace mai mult singură și nu respecta regulile din clasă. Asta doar pentru că acasă a rămas în cea mai mare parte a timpului singură sau cu frații mai mari, care nu stabileau reguli. A fost ghidată de învățători pentru a înțelege toate cerințele și pentru a duce la capăt sarcinile legate de școală. A învățat că la școală trebuie să se comporte diferit. În comunitățile sărace, părinții sunt ocupați cu munca cu ziua sau sunt plecați în străinătate pentru a lucra pentru a-și întreține familiile. Copiii nu primesc sprijin atunci când ajung acasă de la școală. În timp, acest lucru poate duce la performanțe școlare slabe și chiar la abandon școlar.

În clasa premergătoare, Ana a reușit să asimileze cunoștințele și acum poate să citească. Încearcă să țină pasul cu colegii, a prins încredere în sine si este foarte activă la ore. Și suntem încrezători ca acest an școlar va veni cu rezultate frumoase.

Ana și cei doi frați locuiesc împreună cu părinții într-o căsuță formată din două dormitoare și un hol folosit ca bucătărie și toaletă. Părinții nu au locuri de muncă stabile, muncesc cu ziua pentru bani puțini, trăind mai mult din ajutorul financiar de la stat.

Pentru copiii ca Ana, care au nevoie de sprijin educațional, CONCORDIA a deschis Școala Primară CONCORDIA. Sub îndrumare specializată, își îndeplinesc sarcinile școlare, se împrietenesc, mănâncă o masă caldă pe zi și primesc rechizite școlare. Numai așa putem rupe cercul sărăciei.

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate / condiții vulnerabile“, proiect finanțat de PEPCO Romania.

* pentru a-i proteja identitatea, numele nu este real

#PepcoSustineEducatia #PEPCORomania #PEPCOSprijinEducational #partenerstrategic #ScoalaPrimaraCONCORDIA


 

Tabăra de Vară by PEPCO România

În vacanța mare, 158 de copii din casele de tip familial, de la Școala Primară CONCORDIA și copii înscriși în programele centrelor de zi, din Ploiești, Ariceștii Rahtivani (Prahova) și Odobești (Dâmbovița), vor merge în excursii și vor face multe activități de tabără în locațiile noastre sau chiar la ei acasă.

Rămai conectat la cele mai noi activități pe paginile noastre de Facebook:

Organizația Umanitară CONCORDIA | Facebook

Edu-Campus CONCORDIA | Facebook

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate / condiții vulnerabile“, proiect finanțat de PEPCO Romania.
#PepcoSustineEducatia #PEPCORomania #PEPCOSprijinEducational 

__________

 

54 de copii și tineri din casele noastre de tip familial au primit sprijin prin Fundația Telus International Romania

Începând cu luna decembrie, anul trecut, 54 de copii și tineri care locuiesc în casele noastre de tip familial din Ploiești și Ariceștii Rahtivani, precum și 68 membri ai familiilor acestora au primit sprijin prin proiectul “Șanse egale la educație pentru copiii din medii vulnerabile”, finanțat de Fundația TELUS International Romania. Obiectivul proiectului a fost oferirea de îngrijire de calitate, locuire, sprijin și educație pentru acești copii aflați în situații dificile, fără sprijinul familiilor lor naturale.

Prin acest proiect am reușit să achiziționăm rechizite școlare necesare, materiale educaționale și materiale de igienă, astfel toți copiii continuându-și educația și îmbunătățindu-și abilitățile de viață independentă. Copiii au beneficiat de asistență medicală, sprijin emoțional, consiliere psihologică, educație formală și informală, artoterapie, activități de socializare, timp liber și sport. Membrii familiilor lor au beneficiat de sprijinul echipelor noastre care le-au oferit produse pentru igienă.

Mulțumim!

Angajați implicați în comunitate

În acest an a debutat programul PEPCOlandia, un program intern de responsabilitate socială al PEPCO România, implementat local de către Organizația Umanitară CONCORDIA.

PEPCOLANDIA este un program de ajutor pentru copii, susținut prin determinarea şi implicarea angajaților PEPCO! Angajații PEPCO pot propune idei de proiecte în numele unei organizații nonguvernamentale pentru organizarea de acțiuni locale, desfășurate în beneficiul copiilor și al tinerilor din comunitate în domenii precum social, educațional, cultural, mediu sau de petrecere a timpului liber.

Ideile de proiecte pot fi depuse doar online de către angajații PEPCO până în data de 29 aprilie 2021, iar proiectele selectate pot beneficia de 10.000 lei finanțare nerambursabilă.

Proiectele selectate vor fi implementate de ONG-urile propuse de angajații PEPCO. Proiectele se vor implementa în perioada 17 mai - 30 septembrie 2021.

Mai multe informații despre acest program pot fi solicitate pe e-mail la adresa lorand.butyka@concordia.org.ro
 

__________

Despre PEPCO România

PEPCO  este un lanţ european de retail care oferă clienţilor săi acces uşor şi rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-şi îmbrăca familia şi pentru a-şi îngriji sau decora casele, la preţuri mici. PEPCO operează 2000 de magazine în Bulgaria, Cehia, Croaţia, Estonia, Lituania, Letonia, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ungaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia şi de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienţi, extinzându-şi ulterior operaţiunile în Europa Centrală şi de Est.

În domeniul responsabilităţii sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activităţi care vizează îmbunătăţirea calităţii timpului liber. Există în derulare zeci de programe CSR la locul de muncă în fiecare ţară în care PEPCO este prezent. În toate aceste ţări cooperăm cu organizaţii neguvernamentale care ajută copiii din familiile sau comunităţile defavorizate. Aceste organizaţii se concentrează pe dezvoltarea personală şi emoţională a copiilor, pe consolidarea abilităţilor şi competenţelor acestora şi pe sprijinirea accesului la educaţie. De asemenea, întreprind activităţi care vizează creşterea interesului lor pentru artă, cultură şi sport. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.pepco.ro.

Despre CONCORDIA România

Cu un istoric de 30 de ani în România, CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

__________

Noi, în CONCORDIA, nu lăsăm niciun copil în urmă

Sonia* este o fetiță foarte timidă și fragilă, atât de timidă încât nici nu poate să se uite la persoana din fața ei care o întreabă cum o cheamă. Ea s-a atașat de Antonia, educatorul său, de când a venit la Centrul de Zi pentru Copii și Familii Casa ALEXANDRA și este singura persoană căreia nu îi este greu să îi vorbească. Sonia merge la școală în Ploiești, este în clasa 0. La început, i-a fost foarte greu pentru că nu fusese niciodată la grădiniță și era cu mult în urma colegilor săi.

Sonia are șase surori și frați, ea fiind cea mai mică, iar familia ei trăiește într-o comunitate săracă din Ploiești. Părinții au fost în Anglia la muncă, dar cu toate restricțiile din pandemie au fost nevoiți să se întoarcă acasă și toată familia trăiește acum din ajutorul social.

Fără ajutorul oferit la centrul de zi, i-ar fi fost imposibil să meargă la școală. La Casa ALEXANDRA, Sonia a învățat să se adreseze colegilor și educatorilor într-un mod adecvat și să facă cifre din nisip kinetic. Așa a învățat să țină creionul în mână.

Aceasta este situația în care copiii săraci se regăsesc adesea, iar fără educație și sprijin timpuriu ei rămân în urmă. Cu sprijin și dăruire, acești copii pot fi aduși la un nivel normal și pot avea rezultate bune la școală. Iar asta facem noi în CONCORDIA, nu lăsăm niciun copil în urmă!

Aceste activități se desfășoară în cadrul proiectului „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate / condiții vulnerabile“, proiect finanțat de PEPCO Romania.

.#PepcoSustineEducatia #PEPCORomania #PEPCOSprijinEducational #CasaAlexandra #centrudezi

*Pentru a-i proteja indentitatea, numele nu este real

__________

Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler și Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler 

Astăzi, la sediul Ambasadei României în Viena, a avut loc ceremonia de decorare a doamnei Ulla Konrad, Președinte CONCORDIA Social Projects, cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, semnat în 30 iunie de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru contribuția deosebită de care a dat dovadă în vederea aducerii la bun sfârșit a unor proiecte de durată dedicate susținerii și integrării sociale, familiale, școlare și profesionale a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate de pe teritoriul României.

De asemenea, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Elena Matache, Director Executiv Programe și Proiecte CONCORDIA România, în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru contribuția importantă de care a dat dovadă în vederea aducerii la bun sfârșit a unor proiecte de durată dedicate susținerii și integrării sociale, familiale, școlare și profesionale a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate de pe teritoriul țării noastre.

Suntem onorați și recunoscători pentru aceste recunoașteri, înmânate în această seară de Excelența Sa domnul Bogdan Mazuru, Ambasadorul României în Republica Austria.

Cerem sprijinul Guvernului pentru a ne continua misiunea socială. Criza economică va distruge iremediabil sectorul neguvernamental.

Criza în care deja a intrat sectorul privat din România va dărâma, într-un efect de domino, societatea civilă și întregul sector neguvernamental.

Cu programe susținute din sponsorizări și finanțări private, ONG-urile din România, dintre care multe desfășoară în plină stare de urgență acțiuni în sprijinul populației și autorităților, se vor confrunta în contextul economic preconizat cu blocaje financiare și spectrul încetării definitive a activității.

Astfel, finalul crizei de sănătate publică va fi unul în care zeci, sute de programe sociale și culturale nu se vor mai putea desfășura, într-un moment în care România va avea cea mai mare nevoie ca societatea civilă să impulsioneze reclădirea stării de spirit a românilor.

În acest context, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) face public un document de poziție realizat în baza opiniilor exprimate de peste 130 de ONG-uri din toată țara și susținut de peste 80 de organizații, document în care se atrage atenția asupra faptului că societatea civilă necesită la rândul său măsuri de sprijin, cel puțin la fel de puternice precum cele acordate sau avute în vedere pentru susținerea IMM-urilor.

Vizibil în perioada de criză majoră pe care întreaga societate o traversează în prezent, mai ales prin capacitatea sa de a mobiliza resurse care sunt utilizate în principal pentru a susține sectorul public, sectorul neguvernamental românesc are nevoie, la rândul său, să fie inclus de către statul român în rândul sectoarelor profesionale profund afectate de pandemia actuală și care au nevoie de sprijin structural, pentru a se adapta și contribui activ la rezolvarea problemelor sociale generate de pandemia COVID-19.

Organizațiile neguvernamentale fac eforturi susținute în această perioadă să-și urmeze misiunea, să-și îndeplinească obligațiile asumate ca angajator responsabil în contextul măsurilor restrictive impuse de situația de urgență, dar mai mult decât atât, să asigure continuitate în furnizarea serviciilor în zonele cele mai dezavantajate din țară, către grupuri vulnerabile ale căror nevoi nu sunt acoperite de alte entități în acest moment, sau în domenii în care expertiza și abilitățile de inter-relaționare ale resursei umane din sector pot sprijini instituțiile publice pentru gestionarea acestei perioade critice.

Printre măsurile solicitate se numără:

 • Crearea unui fond de urgență, din bani europeni, pentru activitățile comunitare pe care organizațiile neguvernamentale le asigură în această perioadă, în sprijinul autorităților locale care nu pot acoperi nevoile tuturor cetățenilor vulnerabili;

 • Scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale (CAS, CASS și CAM) pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire;

 • Acordarea unei subvenții lunare în valoare de 75% din câştigul salarial mediu brut, pentru angajatorii persoane juridice fără scop patrimonial, care își pot continua activitatea pe perioada stării de urgență, dar nu dispun de resurse financiare necesare pentru plata salariilor;

 • Indemnizație lunară în valoare de 75% din câştigul salarial mediu brut, în situația în care angajatorii persoane juridice fără scop patrimonial sunt nevoiți să recurgă la suspendarea contractelor de muncă, pe perioada stării de urgență;

 • Aplicarea acelorași măsuri de menținere a finanțării pentru salarizarea personalului organizațiilor neguvernamentale care desfășoară activități similare personalului din sistemul public (în domenii precum sănătate, asistență socială, educație, incluziune socială, cultură etc);

 • Menținerea intactă a subvențiilor pentru organizațiile neguvernamentale furnizoare de servicii sociale, acordate în baza Legii nr. 34/1998;

 • Plata urgentă a tuturor datoriilor sau rambursărilor pe care statul le are de făcut către organizații neguvernamentale (cum ar fi plata indemnizațiilor pentru concediile medicale etc);

 • Amânarea la plată pentru serviciile de utilități, precum și amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinație de sediu social și de sedii secundare, pe toată durata instituirii stării de urgență, similar facilității pentru IMM-uri din OUG nr. 29/2020.

„Publicăm acest document de poziție pentru argumentarea necesității măsurilor de suport din partea statului pentru a evita blocarea activității organizațiilor neguvernamentale și pentru a asigura continuitatea serviciilor pe care acestea le furnizează, inclusiv prin deservirea unor grupuri vulnerabile în nevoie critică de suport în această perioadă”, declară Ionuț Sibian, director executiv, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Documentul de poziție a fost transmis Președintelui României, Primului Ministru, Ministrului Muncii și Protecției Sociale și Ministrului Finanțelor Publice în data de 24 martie, și poate fi accesat AICI. Organizațiile neguvernamentale care doresc să se alăture demersului își pot exprima susținerea AICI.

Chestionarul care se află la baza documentului de poziție poate fi completat în continuare AICI de către orice organizație neguvernamentală din România.

_________

Municipiul Ploiești a oferit o finanțare de 20.000 de lei pentru integrarea socială și profesională a tinerilor și adulților defavorizați social

În perioada 15.08.2019 - 30.11.2019, Municipiul Ploiești a oferit o finanțare de 20.000 lei pentru integrarea socială pentru facilitarea integrării sociale și profesionale a tinerilor și adulților din grupuri puternic defavorizate social din Ploiești.

Prin proiectul "Pregătit pentru acces pe piața muncii!", 40 de tineri (15-18 ani) și adulți (19-55 ani) au beneficiat de servicii de consiliere, informare și formare profesională pentru acces pe piața forței de muncă. Dintre activitățile proiectului au mai făcut parte informarea și conștientizarea angajatorilor și a potențialilor angajatori cu privire la necesitatea implicării în activități de susținere a activităților de integrare și reintegrare / reinserție pe piața forței de muncă a tinerilor și adulților din categorii defavorizate social. 

Mulțumim pentru susținerea constantă a proiectelor noastre!

__________

Consiliul Județean Prahova a oferit o finanțare de 24.950 lei pentru integrarea socială pentru copii aflați în situații de dificultate

Pentru o perioadă de 3 luni, Consiliul Județean Prahova a oferit o finanțare de 24.950 lei pentru integrarea socială pentru copii aflați în situații de dificultate, ocrotiți de Organizația Umanitară CONCORDIA, prin proiectele sale case de tip familial din Municipiul Ploiești și Comuna Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova.

Prin proiectul "Integrarea socială pentru copii aflați în situații de dificultate", au fost sprijiniți 40 de copii aflați în situații de risc și vulnerabilitate socială din Prahova, cu vârste între 8 și 18 ani, copii separați de părinții lor, temporar sau definitiv, ca urmare a instituirii, în condițiile legii, a unei măsuri de protecție specială, plasament sau plasament în regim de urgență, pentru integrarea lor socială.

Principalele activități din cadrul proiectului au fost: consiliere și asistență socială, activități non-formale pentru integrare socială, prin metode educative, artistice și de implicare civică, voluntariat în comunitate, vizite în comunitate, la obiective culturale de interes, la companii sau instituții locale și comunicare despre integrarea socială și profesională a copiilor aflați în sistemul de protecție.

Suntem recunoscători pentru susținerea constantă a proiectelor noastre!

_________

Vizita ASR Principesa Maria a României la Penitenciarul Jilava

Pe 5 iulie, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, însoțită de doamna Elena Matache, Director Executiv Programe și Proiecte CONCORDIA România, a vizitat Penitenciarul Jilava, unde avea să îi întâlnească pe cei înscriși în programul de reabilitare coordonat de colegul nostru, Lucian Biru.

În fiecare zi, Lucian este alături de tineri aflați în sărăcie extremă, care locuiesc pe stradă sau care au fost privați de libertate. Integrarea lor socio - profesională înseamnă o șansă la o viață normală. Lucian lucrează în organizație din anul 2005 și este responsabil și de Locuința Socială SFÂNTUL PAUL din București și de Serviciul de Job Coaching.

Reamintim faptul că, pe 24 septembrie 2015, Organizația Umanitară CONCORDIA a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

Vezi știrea pe canalul TVR: https://www.facebook.com/StirileTVRonline/videos/645590339293095/UzpfSTIxMTkzMTMwMjIxNzk2OToyMzM0MDU2Njc2NjcyMDc3/

__________

Copiii și tinerii l-au întâlnit pe Sanctitatea Sa Papa Francisc în România

Pe 31 mai, Organizația Umanitară CONCORDIA s-a bucurat de invitația Excelenței Sale Klaus Iohannis, Președintele României, la evenimentul de întâmpinare oficială a Sanctității Sale Papa Francisc la București.

De asemenea, pe 2 iunie, la ultima întâlnire de la Blaj, Sanctitatea Sa Papa Francisc a fost întâmpinat de copiii din Corul CONCORDIA, care au pregătit, sub îndumarea doamnei prof. Teodora Nistoroiu, un moment artistic din care fac parte “Ave Maria”, de Johann Sebastian Bach, și “Non Nobis Domine”. Suntem onorați și bucuroși ca ne-am aflat aici la invitația reprezentanților Bisericii Catolice.

"Mă gândesc la depopularea atâtor sate care, în câțiva ani, s-au văzut părăsite de o mare parte a locuitorilor lor. Îmi dau seama de consecințele pe care toate aceste fenomene le pot avea asupra calității vieții în acele locuri și de secătuirea celor mai bogate surse culturale și spirituale ale poporului vostru, cele care v-au întărit în vremuri grele” - a spus Sanctitatea Sa Papa Francisc la vizita de la Cotroceni.

Este o realitate pe care noi, prin proiectele noastre, încercăm să o schimbăm și asta face parte din misiunea Organizației Umanitare CONCORDIA.

Safer Care - Program integrat pentru creșterea capacității furnizorilor de servicii sociale în România, pentru a proteja interesele copiilor

Proiectul Safer Care va fi implementat de CONCORDIA Academia în perioada septembrie 2019 - septembrie 2020 și vizează activități de supervizare (de grup și individual) și un program de formare profesională adresat practicienilor din domeniul social. Obiectivul general al proiectului este acela de a crește capacitatea furnizării serviciilor sociale (din mediul privat și public) pentru copiii din România.

 

 

 

 

Fundația TELUS International România a oferit o finanțare pentru susținerea activităților Școlii de Meserii CONCORDIA

Fundația TELUS International România a oferit o finanțare de 4.750 $ pentru implementarea proiectului „The school for life”, care vine în sprijinul tinerilor din medii dezavantajate, elevi ai Școlii de Meserii CONCORDIA, prin dobândirea abilităților de viață independentă și a cunoștințelor necesare practicării cu succes a meseriilor în care se specializează. În cadrul proiectului, tinerii participă la activități educaționale formale și non-formale, activități comunitare, de dezvoltare personală și activități tematice. În prezent, la peste 90% dintre tineri se remarcă o îmbunătățire a abilităților de viață independentă.

Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor defavorizați social la educație și formare profesională de calitate.

Centrul organizează cursuri de formare profesională cu o durată de până la 10 luni pentru meseriile de brutar, tâmplar, bucătar, chelner şi lucrător în cultura plantelor, iar la terminarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și în Uniunea Europeană.

Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie.

________________                                                                                         

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual. 

Pentru mai multe informații, accesați www.concordia.org.ro

Fundația TELUS International România este o inițiativă de responsabilitate socială prin care se distribuie anual 100.000 de dolari către organizațiile non-profit din România.

Misiunea Fundației este de a selecta cele mai potrivite cereri de finanțare din partea ONG-urilor locale și de a acorda suport celor care demonstrează că vor avea impact asupra problemelor care afectează comunitatea locală. Sunt finanțate proiecte orientate către sănătate, educație și mediu dedicate tinerilor sau familiilor.

Obiectivul Fundației este să susțină ONG-uri mici și medii, care sunt implicate activ în comunitatea locală și cunosc foarte bine nevoile beneficiarilor, astfel sunt aprobate proiecte de maxim 5.000 de dolari și două proiecte de maxim 10.000 de dolari pe an.

Pentru mai multe informații, accesați https://www.telusinternational.com/about/social-impact

_________

Mărțișoare speciale pentru persoanele dragi din viața ta!

Comenzi Atelierul de Artă: T +40 730 003261 | secretariat@concordia.org.ro
Comenzi Brutăria CONCORDIA pentru Ploiești și București: T +40 726 244806 | comenzi.cd@concordia.org.ro

____________

Dragi colegi și colaboratori

   

Începând cu data de 1 Octombrie 2018, Organizația Umanitară CONCORDIA  a demarat proiectul ”MAGISTER - program de formare continuă pentru practicienii care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală”, în cadrul programului Erasmus+. 

Proiectul se desfășoară pe durata a 24 luni (01.10.2018 – 30.09.2020), în parteneriat cu Fundația Estuar (România), Asociația de Paralizie Cerebrală din Coimbra (Portugalia) și Universitatea de Știinte Aplicate din Vorarlberg (Austria). Obiectivele proiectului vizează asigurarea unei calități sporite în oferirea serviciilor sociale destinate persoanele cu tulburări de sănătate mintală și presupun: (1) promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu tulburări de sănătate mintală, prin formarea a 48 de profesioniști, care lucrează cu această categorie de clienți, (2) îmbunătățirea calității serviciilor oferite de aceștia la nivel european, (3) transferul de bune practici din Austria în România și Portugalia, precum și validarea de metode și instrumente.

Pe parcursul celor doi ani, proiectul se va concentra pe trei activități principale:

 • Un program de formare (patru module x patru zile), pentru 24 de practicieni, care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală;
 • Un program de formare de formatori (ToT), pentru 10 practicieni, selectați din rândul participanților la primul program de formare;
 • Un al doilea curs (patru module x patru zile), concentrat pe depresie și anxietate, pentru alți 24 de practicieni, care lucrează cu persoane cu tulburări de sănătate mintală.

Persoanele interesate să participe la cursul de instruire (Cursul 1 – evidențiat mai jos), trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Nivel de cunoaștere a limbii engleze (B1); cursurile se vor desfășura exclusiv în limba engleză (predare la clasă, proiecte de practică, tutoring între sesiuni);
 • Profesii posibile ale participanților: asistenți sociali, pedagogi, educatori, psihologi, inclusiv lucrători sociali fără studii superioare, dar cu experiență de cel puțin 10 ani în asistența persoanelor cu tulburări de sănătate mintală;
 • Interes și disponibilitate pentru implicarea ulterioară, ca formatori în domeniu (cu predare în limba engleza în cadrul celui de-al doilea curs din proiect, după finalizarea cursului de formare de formatori, prevăzut în cadrul proiectului).
 • Să aibă aprobarea explicită a superiorului/organizației, pentru participarea în program.

Beneficii pentru participanți32 credite ECTS, diplomă din partea Universității de Stiințe Aplicate din Vorarlberg - Austria, dezvoltare profesională semnificativă, posibilitatea de a deveni membrii echipei de formatori în CONCORDIA Academia și ai comunității de Alumni, acces la networking de nivel european.

PROCESUL DE SELECȚIE se va desfășura după cum urmează:

 • În perioada 29.01.2019 – 05.02.2019 persoanele interesate sunt rugate să trimită la adresa oana.visalom@concordia.org.ro următoarele documente:
 1. Scrisoare de motivație de participare în program (redactată în limba engleză), care să includă răspunsul la întrebarea: “If I would have a mental disorder what could I expect from the professional system to support me with?” (max. 1 pagină format A4);
 2. CV (redactat în limba engleză) actualizat, din care să rezulte experiența de lucru cu persoane cu tulburări de sănătate mintală; Experiența ca formator constituie, desigur, un avantaj;
 3. Vor fi luate în considerare doar aplicațiile trimise în cadrul acestui termen.
 • 05.02.2019 - 08.02.2019 Se vor evalua candidaturile pentru selecția participanților, pentru primul program de formare (cursul 1).
 • 08.02.2019:  Comunicare oficială a persoanelor selectate.

Pentru mai multe informații, cu privire la structura programului și datele relevante din proiect, puteți să consultați tabelul de mai jos:

Curs de formare 1

ToT

Curs de formare 2

24 practicieni (12 din România, 12 din Portugalia)

10 profesioniști (6 din România, 4 din Portgualia)

24 profesioniști (12 din România, 12 din Portugalia)

Modul 1 (București)
5 – 8 Martie 2019

Formare de formatori
(Dorbirn, Austria)
10 profesioniști din cei

24 participanți la Cursul 1

vor fi formați timp de 5 zile.
Octombrie 2019

Modul 1 (București)
10 – 13 Martie 2020

Modul 2 (Coimbra, Portugalia)
7 – 10 Mai 2019

Modul 2 (Coimbra, Portugalia)
5 – 8 Mai 2020

Modul 3 (Coimbra, Portugalia)

18 – 21 Iunie 2019

Modul 3 (Coimbra, Portugalia)
16 – 19 Iunie 2020

Modul 4 (București)
16 – 19 Iulie 2019

Modul 4 (București)
14 – 17 Iulie 2020

În data de 01 Februarie 2019, persoanele interesate sunt invitate să participe la o întâlnire de prezentare a proiectului și o trecere în revistă a tematicilor ce vor fi incluse în primul program de formare. Persoanele ce nu pot fi prezente la sediul nostru, vor avea posibilitatea să participe la o sesiune virtuală, ce va fi stabilită dacă se vor face solicitări în acest sens, la adresa de e-mail: oana.visalom@concordia.org.ro.

Pentru mai multe informații legate de acest proiect, nu ezitați să contactați managerul de proiect: Oana Visalom-Donescu la adresa de email: oana.visalom@concordia.org.ro sau la numărul de telefon: 0729.946.440.                                                                                                                                                              

Vă dorim mult succes!      

__________

Proiectul MAGISTER - pentru practicienii care lucrează cu oamenii afectați de boli mintale

Proiectul aduce împreună, în cadrul unui program Erasmus+, un parteneriat puternic între trei organizații non-guvernamentale (Organizația Umanitară CONCORDIA - România, Fundația Estuar - România și Asociația de Paralizie Cerebrală - Coimbra, Portugalia) și Universitatea de Științe Aplicate din Austria. Proiectul își propune să îmbunătățească din calitatea serviciilor oferite de practicienii din domeniul sănătății mintale la nivel european, cu scopul de a promova incluziunea socială a persoanelor afectate de boli mintale.

Prin creșterea disponibilității unei formări de calitate în domeniul sănătății mintale în România, Austria și Portugalia, proiectul promovează învățarea continuă într-un context internațional, precum și colaborarea între practicienii din domeniul sănătății mintale la nivel european și transferul de bune practici. Proiectul are o bază științifică solidă, oferită de participarea partenerului academic din Austria, care supraveghează validarea metodelor și instrumentelor de lucru și asigură evaluarea, în toate fazele proiectului, inclusiv evaluarea impactului.

Cele trei programe de formare vor fi dezvoltate în comun de către parteneri și se vor concentra pe competențele practice, oferind oportunități de învățare bazate pe experiența de la locul de muncă, pentru 48 de profesioniști din Portugalia și România. Aceștia vor participa la nouă evenimente de formare pe termen scurt. Organizațiile partenere din România și Portugalia vor include programele dezvoltate în portofoliul lor de formare și vor asigura pregătirea altor 120 de profesioniști, pe o perioadă de trei ani, după încheierea proiectului. Dezvoltarea curriculumului TOT (formare de formatori) și instruirea a 10 profesioniști (din cei 48) din România și Portugalia, va îmbunătăți capacitatea practicanților de a îmbunătăți capacitatea practicanților de a răspândi în continuare cunoștințele, stimulând în același timp o mai bună înțelegere a nevoilor și provocărilor actuale. Cu ajutorul acestui proiect, aproximativ 1.500 de beneficiari și familiile acestora vor avea acces la servicii calitative, ceea ce va duce la o mai bună inserție socială.

Partenerii vor răspândi toate rezultatele intelectuale, prin publicarea pe site-urile lor de internet și în mass-media, newslettere și prezentări în cadrul evenimentelor multiplicatoare, cu ajutorul participării a 90 de reprezentanți locali ai părților interesate (Austria, România și Portugalia). Proiectul prevede, de asemenea, elaborarea unui toolkit (set de unelte) cu instrumente validate pentru practicienii din domeniul sănătății mintale (cel puțin 125 dintre ei vor fi informați despre acesta, cu ajutorul unor activități de multiplicare și diseminare, ce vor fi realizate în toate cele trei țări, în timp ce peste 250 de profesioniști vor beneficia de oportunități de interconectare, oferite de comunitatea on-line a practicienilor).

Până la finalul proiectului, aproximativ 2.000 de persoane din opinia publică, 350 de practicanți, 30 de formatori, 150 de furnizori de servicii și 15 autorități din trei țări UE vor fi informați despre rezultatele proiectului. În plus, în proiect se derulează activități care sprijină elaborarea produsului intelectual și care conduc la obținerea următoarelor rezultate:

  • 48 de practicieni din domeniul sănătății mintale formați, din care 10 pregătiți pentru a răspândi în continuare cunoștințele,
  • 150 de furnizori de servicii sociale și instituții, informați despre posibilitățile de formare a profesioniștilor,
  • 2.000 de persoane din opinia publică informate despre rezultatele proiectului,
  • Patru sesiuni trans-naționale de învățare,
  • Patru organizații partenere, cu capacitate organizațională dezvoltată, ca furnizori de formare profesională,
  • Trei conferințe naționale, cu 90 de persoane participante,
  • 1.500 de beneficiari și familiile acestora vor avea acces la servicii calitative.

  Toate organizațiile implicate sunt actori cheie în domeniul serviciilor sociale, iar rezultatele proiectului contribuie la dezvoltarea strategică a acestora, fiind resurse esențiale pentru propria dezvoltare, dar și asigurând îmbunătățirea calității serviciilor sociale.

  Agenția finanțatoare: Erasmus+

  Numărul proiectului: 2018-1-RO01-KA202-049496

  Durata proiectului: 01.10.2018 - 30.09.2020

  Valoarea finanțării acordate: 246.503 euro

  __________

  Cumpără de la PROFI până pe 14 octombrie și ajută CONCORDIA să spună: STOP sărăciei în rândul copiilor!

  Cum? Este simplu!

  Cumpără, scanează bonul la Infochișc și alege cauza noastră, iar punctele tale se vor transforma în bani, pe care PROFI îi va direcționa către proiectele noastre!

  Află mai multe despre cauza noastră, în cadrul Campaniei “Te costa 0 LEI să ajuți un copil!”, aici https://goo.gl/LtP16G

  Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a vizitat Școala de Meserii CONCORDIA

  Pe 19 septembrie 2018, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a vizitat Școala de Meserii CONCORDIA, unde a fost organizat un atelier de modelat produse de panificație, la cursurile practice pentru brutar care au loc în cadrul Brutăriei CONCORDIA.

  Alteța Sa Regală a dorit să-i cunoască pe noii elevi admiși la acest curs de formare profesională și să urmărească îndeaproape procesul de preparare a produselor de panificație. Au fost organizate trei ateliere de lucru, formate din 3 - 4 cursanți coordonați de câte un maistru. La primul banc de lucru, ASR Principesa Maria a României a observat cum aluatul pentru pâine este omogenizat în malaxor, porționând, cântărind și modelând apoi alături de elevi fiecare pâine, iar la următoarele două puncte de lucru, Alteța Sa Regală a rulat și a ornat produse dulci de patiserie, realizate din foietaj și aluat dulce pentru biscuiți.

  Am fost onorați să primim vizita Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și suntem recunoscători pentru susținerea proiectelor noastre!   

  În anul 2015, Organizația Umanitară CONCORDIA a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, rămânând aproape de copiii și tinerii sprijiniți prin proiectele dezvoltate de CONCORDIA de-a lungul timpului.

  Sute de cadouri și multe surprize au fost pregătite pentru cei mici

  Pe 26 iulie, Info Ploieşti City şi DJ Kabal au organizat un eveniment sportiv dedicat copiilor susținuți prin programele Organizaţiei Umanitare CONCORDIA. Evenimentul a avut loc la Baza Sportivă “Kiru Sport“ din Parcul Tineretului Ploiești.

  Sute de cadouri și multe surprize au fost pregătite pentru cei mici, iar Toboșarii CONCORDIA i-au încântat pe cei prezenți cu ritmurile de darabane care au vestit deschiderea evenimentului. De asemenea, copiii au fost încântați să joace o partidă de fotbal cu Echipa de Fotbal a Artiștilor.

  Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care au fost alături de noi! 

  Citiți mai multe despre eveniment pe site-ul Info Ploiești City.

  22 de cursanți au absolvit programul de dezvoltare profesională pentru practicieni în domeniul social

  Pe 12 iunie, a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor pentru cei 22 de absolvenți ai programului de dezvoltare profesională pentru practicieni în domeniul social, desfășurat de CONCORDIA Academia, promoția ianuarie – iunie 2018.

  Reprezentanții Land Vorarlberg și ai Universității de Știinţe Aplicate Vorarlberg au fost prezenți la acest eveniment și au subliniat importanța investiției în formarea de specialiști practicieni în domeniul social în România. Împreună cu formatorii, au felicitat absolvenții, urându-le succes în activitatea pe care o desfășoară.

  Prin intermediul programului de dezvoltare profesională pentru practicieni în domeniul social venim în întâmpinarea nevoii specialistului practician în domeniul social de corelare a teoriei cu practica, însoțită de reflectarea la nivel personal, în vederea gestionării eficiente și corecte a situațiilor concrete ale muncii cu oamenii aflați în situații precare/de vulnerabilitate socială.

  Obiectivul programului de formare este de a perfecționa/profesionaliza practicieni în domeniul social, capabili să aplice cu profesionalism instrumente și metode importante în activitatea directă cu diferite categorii de clienți, utile și specifice activității sociale de zi cu zi, care se reflectă obiectiv, nemijlocit și adaptat în comportamentul și acțiunile față de oamenii marginalizați și defavorizați.

  Programul de formare este un proiect realizat prin colaborarea dintre Organizația Umanitară CONCORDIA şi Universitatea de Știinţe Aplicate Vorarlberg şi este susţinut financiar de Land Vorarlberg.

   

  Creștem șansele educaționale ale copiilor defavorizați și ale familiilor acestora

  Fundația TELUS International Romania Community Board a oferit o finanțare de 2.720 euro

  Organizația Umanitară CONCORDIA a primit o finanțare de 2.720 euro de la Fundația TELUS International Romania Community Board pentru susținerea programelor Centrelor de Zi pentru Copii și Familii Casa ALEXANDRA și Casa CRISTINA. Finanțarea susține activitățile centrelor pe perioada ianuarie-martie 2018.

  Proiectul se adresează celor 72 de copii din cartierele sărace din Ploiești, înscriși în programele Centrelor de Zi, și are ca scop sporirea șanselor educaționale ale copiilor defavorizați și ale familiilor acestora și de participare egală în societate, prin activități educaționale (exerciții de teme și exerciții școlare, exerciții interactive), activități non-formale și extracurriculare care completează activitățile educaționale (concursuri, călătorii educaționale, vizite, sporturi și ateliere de lucru) și servicii de asistență pentru familie (consiliere pentru școlarizarea copilului, informații privind ocuparea forței de muncă și educație).

  În timp ce serviciile se concentrează asupra activităților educaționale, acestea iau în considerare și domeniile cheie de promovare a sănătății, educație, asistență socială și ocuparea forței de muncă prin consilierea oferită în timpul activităților proiectului. Astfel, se urmărește o abordare multilaterală, integrată și lucrăm și cu părinții pentru a spori șansele de dezvoltare ale copiilor.

  Pe termen lung, servicile oferite vor contribui la incluziunea socială prin reducerea abandonului școlar, reducerea ratei șomajului, îmbunătățirea condițiilor de viață și la dezvoltarea comunității în care aceste familii trăiesc.

   

  Despre CONCORDIA

  CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non - profit, cu un istoric de 26 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.
  Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.

   

  Despre Fundația TELUS International Romania Community Board

  Fundația TELUS International Romania Community Board este o initiativă de responsabilitate socială prin care se distribuie anual 100.000 de dolari către organizațiile non-profit din România, ce propun proiecte orientate către sănătate, educație și mediu.

  În 2017, Fundația a susținut 18 ONG-uri din București, Cluj-Napoca, Focșani, Iași, Târgu Mureș și Vrancea, având impact asupra a 1.488 de copii și tineri. Pentru mai multe detalii legate de Fundațiile TELUS la nivel global click AICI.

  Anunț înscriere la cursul de formare „Specialist practician în domeniul social“

  Organizația Umanitară CONCORDIA în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate Vorarlberg anunță deschiderea apelului de selecție pentru cursul „Specialist practician în domeniul social“.

  Obiectivul programului de formare este de a perfecționa/profesionaliza practicieni în domeniul social, capabili să aplice cu profesionalism instrumente și metode importante în activitatea directă cu diferite categorii de clienți, utile și specifice activității sociale de zi cu zi, care se reflectă obiectiv, nemijlocit și adaptat în comportamentul și acțiunile față de oamenii marginalizați și defavorizați.

  Cursul se adresează lucrătorilor sociali, asistenților sociali și educatorilor sociali implicați direct în oferirea de servicii sociale din instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale active în domeniilor serviciilor sociale. Finalizarea pozitivă a cursului este confirmată cu o diplomă eliberată de CONCORDIA Academia împreună cu Universitatea de Știinte Aplicate Vorarlberg.

  Cursul va începe pe data de 17 ianuarie 2018 și are un număr de 170 lecţii (32 ECTS) și 12 săptămâni de practică (480  de ore). Programul de instruire este format din 5 module de teorie și practică precum şi o examinare finală.  

  Termenul limită de primire a aplicațiilor este 15 decembrie 2017. Pentru înscriere accesați link-ul AICI. Participanții selectați se vor angaja să participe la tot programul de instruire.

  Cursul se va derula la sediul Organizației Umanitare CONCORDIA din București, iar participanții selectați vor suporta o contribuție individuală de 100 lei/modul (cost total curs: 500 lei).

  Programul de training face parte din proiectul „Professional Training Program for the Practitioners In Social Services for Disadvantaged Communities“ și a fost dezvoltat în cadrul colaborării  între Land Vorarlberg  și Organizația Umanitară CONCORDIA.

  Pentru mai multe DETALII puteți scrie la adresa de email academia@concordia.org.ro.

  _______________

  Împreună vom reuși!

  Pe 14 noiembrie 2017, Corul CONCORDIA, Toboșarii CONCORDIA și Ansamblul de dansuri populare CONCORDIA, format din tinere de la Casa EVA, au participat la acțiunea "Împreună vom reuși!" pentru prevenirea și combaterea ambadonului școlar. Evenimentul a avut loc la Școala Gimnazială "Florin Comișel" și au participat elevi și cadre didactice de la mai multe școli din Ploiești.

  Pregătirea Ansamblului de dansuri populare este susținută de Consiliul Judetean Prahova, prin intermediul proiectului „Tineri pregătiți ca cetățeni activi și responsabili în comunitate”.

  _____________________

  Șapte tineri au absolvit cu rezultate bune cursurile pentru lucrător în cultura plantelor

  Șapte tineri au absolvit în această vară cu rezultate bune cursurile pentru lucrător în cultura plantelor în cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA și, prin intermediul serviciului de Job Coaching, aceștia au fost susținuți și îndrumați pentru identificarea unui loc de muncă, șase dintre ei fiind integrați profesional, patru în cadrul întreprinderii de economie socială CONCORDIA Agricultură.

  În ciuda lipsei de motivație și de interes a generației tinere pentru formarea în domeniul agriculturii, dar și datorită distanței față de casă, succesul absolvenților a fost un exemplu pentru alți tineri care, din luna septembrie, au format o nouă grupă de cursanți pentru lucrător în cultura plantelor.

  În perioada pregătitoare, tinerii au fost familiarizați cu regulamentul, normele de protecție a muncii și au început primii pași de formare profesională în meseria aleasă. Programa școlară prevede 20 ore de practică și 4 ore de teorie de specialitate pe săptămână, practica desfășurându-se în cadrul întreprinderii de economie socială CONCORDIA Agricultură.

  De asemenea, tinerii participă la cursurile Școlii pentru Viață pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă și a cunoștințelor necesare meseriei, curriculum adițional care cuprinde cursuri de matematică aplicată, comunicare, educație civică, limba engleză și dezvoltare personală.

  CONCORDIA Agricultură, întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională este un proiect co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA este de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale  pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru o perioadă de 18 luni, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației.

  ______________________

   

  S-a finalizat proiectul „Tinerii și comunitatea” susținut de Ministerul Tineretului și Sportului

  La începutul lunii august, Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat proiectul „Tinerii și comunitatea”, destinat unui număr de 30 de tineri din medii defavorizate social din orașele București și Ploiești. Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de patru luni prin intermediul unei finanțări în valoare de 19.786 lei primită de la Ministerul Tineretului și Sportului.

  Prin acest proiect s-a urmărit creșterea șanselor de incluziune socială, educațională și profesională a tinerilor din medii defavorizate social.

  30 tineri au pus în scenă o serie de șase spectacole sub numele de Șoaptele străzii: lumini și umbre, cu îndrumarea personalului specializat din cadrul organizației. Pantomima, dansul marionetelor, teatrul cu umbre și muzica, dar și mesajul transmis prin piesele de teatru au avut ca misiune sensibilizarea comunității cu privire la dificultățile cu care se tinerii și persoanele fără adăpost, provocările pe care le aduce viața în stradă: anturajul, drogurile, boala, lipsa unei familii, respingerea, marginalizarea, uneori decesul, dar și efortul depus pentru reabilitare și dorința acestora de a duce o viață normală și de a avea o familie.

  Peste 150 de persoane au fost spectatorii unor momente de excepție. Tinerii și-au învins timiditatea și au interacționat cu cei prezenți, au primit aprecierile publicului și încurajările de a merge mai departe.

  Evenimentele au avut loc cu sprijinul Bibliotecii Metropolitane București și câteva școli din capitală care au pus la dispoziție spațiile pentru desfășurarea spectacolelor.

  ___________

  Impresii:

  „Niciodată nu m-am gândit la cei care trăiesc în stradă în acest mod. Suntem egali indiferent de experiențele pe care le trăim. Nu poti să privești un om care stă în stradă în același fel după ce vezi acest spectacol, mai ales după ce înțelegi că spectacolul este pus în scena de tineri care au trăit experiențe similar.“

  „Suntem încântați de autenticitatea temelor sociale abordate.“

  „[…] au reușit să ofere acest cadou inedit publicului și împreună, atât actori, cât și spectatori, am avut satisfacția unui moment de covârșitoare emoție. Șoaptele străzii: lumini și umbre nu este doar un spectacol, este o pagină de viață, o stare de spirit pusă în scenă de o echipă foarte dedicată și implicată. Felicitări, curaj și inspirație pentru următoarele proiecte!“

  Formare demo pentru Supervizor în servicii sociale și Manager în servicii sociale

  În perioada 13 – 17 noiembrie vor avea loc cursurile demo pentru Supervizor în servicii sociale și Manager în servicii sociale organizate de FONPC, Organizația Umanitară CONCORDIA și CONCORDIA Academia în cadrul  programului „Reforma calității în serviciile sociale din România“, implementat de FONPC în parteneriat cu Reprezentanța UNICEF în România. Programul va pregăti câte 16 profesioniști pentru fiecare dintre cele două formări.

  Scopul proiectului „Reforma calității în serviciile sociale din România” este creșterea calității serviciilor sociale oferite persoanelor în situație de risc social, obiectivele acestuia fiind strâns legate de abordarea unitară a calității practicilor profesionale acordate beneficiarilor de către serviciile sociale, de calitatea managementului resurselor umane și financiare, de capacitatea de a construi parteneriate în rețea, unele dintre ocupațiile cheie cu impact în acest sens fiind Managerul de Servicii Sociale (cod COR 112039) si Supervizorul in servicii sociale (cod COR 263513).

  PROGRAMUL DE FORMARE PENTRU MANAGER ÎN SERVICII SOCIALE

  Prin intermediul acestui program de formare venim în întâmpinarea nevoii managerilor în domeniul social de corelare a teoriei cu practica, însoțită de reflectarea la nivel personal, în vederea gestionării eficiente și corecte a situațiilor concrete ale activităților de management în domeniul social.
  Obiectivul programului de formare este de a perfecționa/profesionaliza managerii în domeniul social, capabili să aplice cu profesionalism si responsabilitate instrumente și metode de management si de autodezvoltare a stilului de lidership.

  PENTRU CINE?
  Programul de formare ”Manager în servicii sociale”, cod COR 112029, se adresează profesioniștilor din domeniul social, cu atribuții de conducere și/sau coordonare de activități, servicii, departamente și programe din cadrul instituțiilor publice și private: Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ONG-uri etc.

  CU CINE?
  Formatorii sunt specialiști, având experiență semnificativă în domeniul social, precum și o formare academică care acoperă domeniile de management și asistență socială. Programul de formare dezvoltat în cadrul CONCORDIA Academiei contribuie la creșterea calității serviciilor sociale la nivel național și internațional.

  CE?
  Curriculum-ul se bazează pe standardele de calitate ale Kardinal Koenig Haus (centru de formare academica reper in domeniul managementului social in Europa de Vest) și pe standardele ocupaționale recent aprobate pentru ocupația de manager în servicii sociale.
  CONDIȚII DE PARTICIPARE
   Absolvent cu diplomă de licență;
   Experiență în sistemul de asistență socială;
   Disponibilitatea de a participa la toate cele 5 zile de curs în perioada de desfășurare a cursului, în localitatea în care FONPC și CONCORDIA Academia vor organiza cursul;
   Disponibilitatea de realizare a activității de diseminare a informațiilor cu privire la cursul demo si la importanta formarii/perfecționării in management social, in vederea creșterii calității serviciilor sociale ;
   Motivația de participare;
   Atitudine proactivă și orientată către identificare de soluții.

  ÎNREGISTRARE ŞI APLICARE
  Pentru înscrierea la programul demo de formare, persoanele interesate si care corespund criteriilor de selectie sunt rugate să completeze formularul de înscriere1 disponibil AICI (https://www.esurveyspro.com/s/403994/manager) până la data de 31 octombrie 2017. Numărul maxim de locuri: 16.
  Candidații selectați vor fi contactați prin email, pentru a fi informați cu privire la programul definitiv si alte detalii organizatorice. Lista persoanelor selectate va fi publicată și pe site-ul FONPC: www.fonpc.ro. Participanții selectați vor trimite pe e-mail, in termen de 3 zile de la data comunicării, documentele pentru dosarul de participare la curs:
  - Contract de formare profesionala;
  - Cv în format Europas;
  - Copie după diplomele de studiu.

  UNDE?
  În cadrul acestui program demo se va organiza o sesiune de formare de cinci zile în perioada 13 – 17 noiembrie 2017. Locația cursului va fi în curând stabilită și comunicată.
  COSTUL Costurile aferente participării la cursuri: cazare pentru 4 nopți, masă şi suport de curs, sunt decontate de către FONPC în cadrul proiectului, „Reforma calității in serviciile sociale din Romania”, in parteneriat și finanțat de către Reprezentanța UNICEF România. Participanții selectați vor suporta doar cheltuielile de transport, dacă este cazul.

  ORGANIZATORI
  Daniela Gheorghe – Director FONPC (daniela.gheorghe@fonpc.ro)
  Silvia Mișu – CONCORDIA Academia (silvia.misu@concordia.org.ro)

  PROGRAMUL DE FORMARE PENTRU SUPERVIZOR ÎN SERVICII SOCIALE

  Prin intermediul acestui program de formare venim în întâmpinarea nevoii profesioniștilor în domeniul social de corelare a teoriei cu practica.
  Obiectivul programului este de a forma supervizorii în domeniul social, în vederea însușirii conceptului de supervizare, a cunoașterii funcțiilor supervizării în context organizațional și ca parte a procesului de dezvoltare personală, precum și a însușirii rolului de supervizor în domeniul social.

  PENTRU CINE?
  Programul de formare ”Supervizor în servicii sociale”, cod COR 112029, se adresează profesioniștilor din domeniul social: psihologi, asistenți sociali, sociologi, din cadrul instituțiilor publice și private și nu numai: Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și ONG-uri.

  CU CINE?
  Formatorii sunt specialiști, având experiență semnificativă în domeniul social, precum și o formare academică care acoperă domeniile de asistență socială si supervizare. Programul de formare dezvoltat în cadrul CONCORDIA Academiei contribuie la creșterea calității serviciilor sociale la nivel național și internațional.

  CE?
  Curriculum-ul se bazează pe standardele de calitate ale Association of National Organizations for Supervision in Europe (ANSE) și pe standardele ocupaționale recent aprobate pentru ocupația de supervizor în servicii sociale.

  CONDIȚII DE PARTICIPARE
   Studii de lungă durată într-unul din domeniile: psihologie, asistență socială și sociologie.
   Experiență de lucru de cel puțin 5 ani în domeniul serviciilor sociale, în mediul instituțional public sau privat, dovedită prin acte care dovedesc raporturile de muncă.
   Disponibilitatea de a participa la toate cele 5 zile de curs în perioada de desfășurare a cursului în localitatea în care FONPC și CONCORDIA Academia vor organiza cursul;
   Disponibilitatea de realizare a activității de diseminare a informațiilor cu privire la conținutul cursului demo si a importantei formarii complete in ocupația de Supervizor in servicii sociale pentru creșterea calității serviciilor sociale, ce va avea loc ulterior desfășurării celor cinci zile de curs;
   Motivația de participare;
   Atitudine proactivă și orientată către identificare de soluții.

  ÎNREGISTRARE ŞI APLICARE
  Pentru înscrierea la programul de formare, persoanele interesate si care corespund criteriilor de selectie sunt rugate să completeze formularul de înscriere1 disponibil AICI (https://www.esurveyspro.com/s/403994/supervizare) până la data de 31 octombrie 2017. Numărul maxim de locuri: 16. Candidații selectați vor fi contactați prin email pentru a fi informați cu privire la programul definitiv si alte detalii organizatorice. Lista persoanelor selectate va fi publicată și pe site-ul FONPC: www.fonpc.ro. Participanții selectați vor trimite pe e-mail, în termen de 3 zile de la data comunicării, documentele pentru dosarul de participare la curs:
  - Contract de formare profesională;
  - Cv în format Europass;
  - Copie după diplomele de studiu.

  UNDE?
  În cadrul acestui program se va organiza o sesiune de formare de cinci zile în perioada 13 – 17 noiembrie 2017. Locația cursului va fi în curând stabilită și comunicată.

  COSTUL
  Costurile aferente participării la curs: cazare pentru 4 nopți, masă şi suport de curs, sunt decontate de către FONPC în cadrul proiectului, „Reforma calității in serviciile sociale din Romania”, în parteneriat și finanțat de către Reprezentanța UNICEF România. Participanții selectați vor suporta doar cheltuielile de transport, dacă este cazul.

  ORGANIZATORI
  Daniela Gheorghe – Director FONPC (daniela.gheorghe@fonpc.ro)
  Silvia Mișu –CONCORDIA Academia (silvia.misu@concordia.org.ro)

  ________________________________

   

  Programul „Împreună cu Lidl Romania pentru un viitor mai bun“

  La Scoala de Meserii CONCORDIA anul școlar a început de ceva timp. Au fost admiși 13 tineri la cursul pentru bucătari, 10 tineri la cursul pentru ospătari și 14 tineri la cursul pentru brutari .

  Prima săptămână a fost introductivă pentru noii elevi. Ei au participat la diverse jocuri de cunoaștere, au primit informații despre protecția muncii și educație pentru sănătate, despre managementul de caz și sistemul PIIC, despre consiliere vocațională și planificare familială, activități la care au fost invitați specialiști în aceste domenii.

  Începând cu sfârșitul lunii august, tinerii au început cursurile de teorie și practică, participând și la Școala pentru Viață în cadrul căreia desfășurăm cursuri de matematică, engleză, comunicare, educație civică dezvoltare personală și creativitate. Pentru a face cunoștință cu activitățile dintr-un restaurant sau o brutărie, vizitele la fața locului pentru a vedea modul de lucru sunt foarte importante.

  De asemenea, elevii au reprezentat Școala de Meserii CONCORDIA la Târgul Educațional organizat de Winmarkt Shopping Center din Ploiești, unde au prezentat activitățile pe care le desfășoară în cadrul școlii și au participat la activitățile pe care celelalte instituții educaționale prezente la târg le-au desfășurat.

  Aceste activități se desfășoară în cadrul Programului „Împreună cu Lidl Romania pentru un viitor mai bun“ prin care CONCORDIA a primit o finanțare de 337.449,40 lei pentru susținerea Proiectului „Școala pentru viață – educație formală și nonformală pentru tineri din grupuri vulnerabile“ care se desfășoară până la finalul anului 2017.

  Spectacolul „Șoaptele străzii: lumini și umbre“: Impresii

  Impresii despre spectacolul „Șoaptele străzii: lumini și umbre“, un spectacol magic plin de poezie, cu piese de teatru, muzică și dans, care a avut loc pe 21 și 29 septembrie la Biblioteca Metropolitană din București.

  Un spectacol plin de magie, nemaipomenit, emoționant până la lacrimi. Cei care l-au susținut au reușit prin dans, muzică, teatru și poezie să ne transmită că uneori, chiar dacă ești la marginea prăpastiei, te poți ridica.

  În pantomima „Mă întorc acasă“, tinereațea aduce cu sine emoția pasională, fiorii primei iubiri completate de instabilitatea specific adolescenților. Sensibilitatea unui suflet tânăr fără experiența dură a vieții, dorința de a fi iubit și acceptat, de a descoperi dragostea și viața este un lucru delicat și în același timp extrem de complex. Un tânăr vede și simte totul intens, inițierea poate fi dureroasă și, în lipsa dezvoltării emoționale, sufletele tinere și curate cad ușor în prăpastia ispitelor și a degradării timpurii. Voința și setea de schimbare depășesc tristețea și aduc lacrimi în ochii spectatorilor, căci victoria întotdeauna bucură și oferă puterea de a depăși tumultul vieții.

  „Marionete“, un dans plin de imaginație, prin care sentimente nobile, inocența și creativitatea au atins inimile celor prezenți. Povestea clădită prin acest dans redă adevărul timpurilor trăite: copii crescuți cu frică, instrumente ale unor părinți care manipulează sentimente și știrbesc încrederea, rezultând adulți supuși. Ritmul, muzica și frumusețea dansului încurajează privitorii să vizeze, să renunțe la prejudecăți, să simtă și să trăiască precum copiii: sincer, LIBER și cu bucurie. Semnalul de alarmă este unul real, copiii – NU SUNT MARIONETE! Nu trebuie să reflecte dorințele egoiste născute din orgoliul părinților, ci trebuie tratați cu considerație, iubiți, protejați și călăuziți în drumul spre găsirea propriei identități.

  Alexandra și Costel, două voci sensibile și pline de emoție, au acaparat inimile celor din public. „Remember“, cântecul de la final în memoria tinerilor plecați mai devreme din această lume din diverse cauze (abandon, alcool, droguri) a sensibilizat pe spectatori care au fost în majoritate tineri. - Domnul Mihai Zoica, Biblioteca Metropolitană București

  „În ambianța elegantă a Nocturnei în Alb și Negru de la Biblioteca Metropolitană am avut bucuria de a viziona spectacolul Șoaptele străzii: lumini și umbre“. Membrii Organizației Umanitare CONCORDIA au reușit să ofere acest cadou inedit publicului Bibliotecii Metropolitane și împreună, atât actori, cât și spectatori, am avut satisfacția unui moment de copleșitoare emoție.  Șoaptele străzii: lumini și umbre” nu este doar un spectacol, este o pagină de viață, o stare de spirit pusă în scenă de o echipă foarte dedicată și implicată. Felicitări, curaj și inspirație pentru următoarele proiecte!“ - Doamna Marilena Chiriță, Biblioteca Metropolitană București

  Acest eveniment face parte din proiectul „Tinerii și comunitatea“ realizat de Organizația Umanitară CONCORDIA printr-o finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană București.

  Mai multe detalii: marius.diaconu@concordia.org.ro

   

  Schimbul de experiență „Stable Enter in Life!“

  La începutul lunii iulie 2017, 40 de tineri și liderii lor din Austria, Bulgaria, Moldova și România s-au întâlnit pentru o săptămână într-un schimb de experiență în Bulgaria. Acest eveniment a fost organizat de Fundația CONCORDIA Bulgaria și finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

  În aceste șapte zile s-au întâmplat multe lucruri interesante. Pe lângă distracție, jocuri și excursii, cele mai importante sesiuni au fost cele pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru gestionarea timpului, precum și abilitățile de comunicare, conform feedback-ului participanților. În ceea ce privește importanța exercițiilor, tinerii le-au identificat pe cele pentru pregătirea CV-ului și pentru interviul de angajare. Cel mai important rol în cadrul schimbului de experiență l-a avut învățarea prin practică. Această abordare a fost utilizată pentru dezvoltarea abilităților organizaționale ale tinerilor, împărțiți pe grupe, fiecare grupă având sarcina de a organiza un anumit eveniment în cadrul schimbului - seara de talente, petrecerea pentru ziua de naștere a unui participant, jocuri distractive organizate în timpul unei excursii în împrejurimi și petrecerea de rămas bun de la finalul schimbului de experiență. Fiecare eveniment a avut un termen limită de organizare și resurse disponibile. Facilitatorii și liderii de grup au oferit sprijinul necesar.

  Ca urmare a activității de voluntariat desfășurate în timpul schimbului de experiență a tinerilor din CONCORDIA, a fost amplasat un stâlp cu indicatoare către capitalele țărilor participanților (Viena, Sofia, București, Chișinău și Damasc).

  Comunicarea dintre participanți a fost una foarte bună, deși majoritatea participanților nu vorbeau decât limba maternă. Ei au folosit noile tehnologii, traducerile on-line fiind utilizate în mod activ.

  Dorim să spunem Mulțumim! gazdelor noastre de la Hotelul Black Stork din Nisovo, care ne-au oferit o ședere plăcută.

  Toți participanții au plecat foarte încărcați și au promis că vor participa la schimburi și întâlniri viitoare.

  Diana Certan în topul inovatorilor sociali ASHOKA România

  Pe 18 mai, Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising, a avut onoarea să vorbească despre atreprenoriat social și inovație în cadrul evenimentului de lansare Ashoka în România, cea mai mare rețea globală de sprijinire a inovatorilor sociali, cu o prezență internațională în peste 80 de țări, care a avut loc la The Ark București. Cu această ocazie a fost făcut public topul inovatorilor sociali şi al susţinătorilor lor, care reuneşte peste 30 dintre cele mai cunoscute nume ale antreprenoriatului social, printre care și cel al colegei noastre, Diana Certan. Felicitări, Diana!

  Ashoka a cartografiat Harta Inovatorilor Sociali din România care cuprinde numele a aproape 1.000 de oameni care au dezvoltat proiecte menite să aducă un sprijin major în comunitate.

  Masă rotundă pe tema "Oportunități de angajare"

  Pe 05 mai, Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat o masă rotundă pe tema "Oportunități de angajare" la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cu scopul de a îmbunătăți continuu situația integrării tinerilor aflați în situații socio-economice precare.   

  În cadrul întâlnirii s-a discutat despre modelele de calificare și inserție profesională pe piața muncii sau în structuri de tip întreprinderi sociale care sprijină persoanele din grupuri vulnerabile. De asemenea, au fost prezentate programele Organizației Umanitare CONCORDIA, printre care și "CONCORDIA Agricultură – întreprindere socială sustenabilă, pentru inserţie profesională", proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. 

  La întâlnire au participat reprezentanți ai autorităților și un grup de tineri care au beneficiat de serviciile de consiliere vocațională, formare profesională și inserție profesională oferite de către CONCORDIA. În cadrul workshopurilor care au avut loc, tinerii au prezentat elementele de suport, dar și greutățile întâlnite în procesul de angajare, menținere și schimbarea locului de muncă.

  O nouă întâlnire a rețelei locale de suport pentru furnizarea de servicii sociale

  Pe 11 aprilie, la Centrul de servicii pentru copii și familii Casa ALEXANDRA din Ploiești a avut loc cea de-a doua întâlnire a rețelei locale de suport pentru furnizarea de servicii sociale. La masa rotundă au participat 13 de persoane de la 9 instituții, reprezentanţi ai instituţiilor publice, organizaţiilor neguvernamentale și companiilor private din Prahova.

  În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de modul în care fiecare reprezentant își poate aduce contribuția în sprijinirea familiilor dezavantajate prin furnizarea de servicii sociale, educaționale și de ocupare pentru diferte grupuri vulnerabile și s-au stabilit acțiuni următoare.

  Această acțiune face parte din proiectul „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate” derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2017 în Ploiești, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

  Mulțumim Agenția Județeană pentru Plăți și pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova, Primăria Municipiului Ploiești, Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, Şcoala Gimnazială "Ioan Grigorescu" Ploieşti, Atelierele ILBAH Ploiesti, I.P.J. Prahova - Secţia Poliţie Urbană Nr. 4 Ploieşti, Instituția Avocatul Poporului Ploiești, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Prahova și Asociația"Un strop de fericire"!

  Studiu de caz: Brutăria CONCORDIA

  Cu ocazia împlinirii a cinci ani de parteneriat între NESsT Romania, UniCredit Foundation, UniCredit Bank și UniCredit Business Integrated Solutions, NESsT a lansat raportul „From Challenges to opportunities: Advancing social enterprise to provide dignified livelihoods for romania’s disadvantaged communities“ în care găsim o descriere de ansamblu a sectorului de business social din România și câteva studii de caz a întreprinderilor sociale susținute. Despre Brutăria CONCORDIA, ca întreprindere socială susținută de UNICREDIT și NESsT, despre provocările din ultimii trei ani, contribuția NESst prin investiția din 2014 din cadrul competiției întreprinderilor sociale, impact și planuri de viitor, vorbește Alice Stavride, Director CONCORDIA Development, în raportul From Challenges to opportunities: Advancing social enterprise to provide dignified livelihoods for romania’s disadvantaged communities“.

  Programul de formare „Școala de specialiști în domeniul social“

  Organizația Umanitară CONCORDIA în parteneriat cu Universitatea de Științe Aplicate Vorarlberg anunță deschiderea apelului de selecție pentru cursul „Practician în domeniul social“.

  Obiectivul programului de formare este de a perfecționa/profesionaliza practicieni în domeniul social, capabili să aplice cu profesionalism instrumente și metode importante în activitatea directă cu diferite categorii de clienți, utile și specifice activității sociale de zi cu zi, care se reflectă obiectiv, nemijlocit și adaptat în comportamentul și acțiunile față de oamenii marginalizați și defavorizați.

  Cursul se adresează lucrătorilor sociali, asistenților sociali și educatorilor sociali implicați direct în oferirea de servicii sociale din instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale active în domeniilor serviciilor sociale. Finalizarea pozitivă a cursului este confirmată cu o diplomă eliberată Universitatea de Știinte Aplicate Vorarlberg.

  Cursul va începe pe data de 25 aprilie 2017 și are un număr de 170 lecţii (12 ore pe semestru sau 42 ECTS) și 16 săptămâni de practică (600 de ore). Programul de instruire este format din 5 module de teorie și practică precum şi o examinare finală.  

  Termenul limită de primire a aplicațiilor este 15 martie 2017. Pentru înscriere accesați link-ul: AICI Participanții selectați se vor angaja să participe la tot programul de instruire.

  Cursul se va derula la sediul Organizației Umanitare CONCORDIA din  București, iar participanții selectați vor suporta doar cheltuielile de transport și cazare, dacă este cazul.

  Mai multe detalii despre selecție puteți găsi în documentele atașate aici.

  Programul de training face parte din proiectul „Professional Training Program for the Practitioners In Social Services for Disadvantaged Communities“ și a fost dezvoltat în cadrul colaborării  între Land Vorarlberg  și Organizația Umanitară CONCORDIA.

  Pentru mai multe detalii puteți scrie la adresa de email silvia.misu@concordia.org.ro.

  24 de copii ocrotiți de CONCORDIA au primit sprijinul Municipiului Ploiești

  Perioada de finanțare s-a desfășurat pe o perioadă de 7 luni  și a avut valoarea de 25.000 de lei 

  24 de copii ocrotiți de CONCORDIA au primit sprijinul Municipiului Ploiești în procesul de integrare socială prin proiectul „Protecție, consiliere și relaționare pentru copii vulnerabili“. Finanțarea s-a acordat pentru perioada mai - noiembrie 2016 și a fost în valoare de 25.000 de lei.  

  Acțiuni socio – educative precum ieșire în aer liber, excursii și participarea la spectacole muzicale sau de teatru, implicarea copiilor în sprijinul famiilor sărace, activități de creație, sportive și artistice derulate în această perioadă au dus la creșterea implicării în activități și a colaborării între copii, dar și între copii și adulți. De asemenea, în procesul de integrare socială copiii au avut nevoie de consiliere pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, asistență socială și sprijin permanent pentru sănătate și igienă personală. 23 de voluntari au fost implicați în activitățile specifice proiectului pe toată perioada desfășurării acestuia.

  Casa AUSTRIA este un proiect al Organizației Umanitare CONCORDIA care ocrotește 24 de copii în două module de tip familial, pentru care asigură hrană zilnică, materiale igienico - sanitare, asistență socială, sprijin educațional și medical.

  Peste 150 de copii și adulți de etnie romă au fost sprijiniți prin programul „Anul participării și responsabilizării cetățenilor III“

  Proiectul s-a încheiat în noiembrie 2016 și a avut ca scop sprijinirea copiilor și adulților de etnie romă din Ploiești, aflați în situații de excluziune socială datorită unui nivel scăzut de educație, cu risc major de abandon școlar în cazul copiilor și lipsa unui loc de muncă stabil al părinților.

  Prin serviciile oferite peste 100 de adulți au primit consiliere pentru accesarea serviciilor medicale, a tichetelor sociale și a programului Centrului de Zi, consiliere pentru ocupare și educație, 11 adulți fiind deja înscriși în programul „a doua șansă“. Copiii din familiile sprijinite au fost îndrumați să meargă la grădinița din comunitate și să urmeze cursurile școlare.  

  Pe termen lung, rezultatele se vor regăsi în creșterea incluziunii sociale a persoanelor cele mai defavorizate, prin reducerea ratei șomajului, reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea condițiilor de viață și, evident, la dezvoltarea comunității în care trăiesc.       

  Distracție maximă la Nikolauszug în Salzburg!

  Pe 26  și 27 noiembrie, pentru al 17-lea an consecutiv, „Trenul lui Moș Nicolae“ a transportat 700 de copii proveniți din medii sociale defavorizate. La invitația doamnei Karin Risser, cea care a dat viață evenimentului, 12 copii ocrotiți de CONCORDIA România au participat la marea sărbătoare. Aceste zile au adus magia Crăciunului în Salzburg, dar și multă distracție. Evenimentul a avut loc cu sprijinul ÖBB, operatorul liniilor feroviare austriece, și a tinerilor samariteni ASJ. 

  Programul de activități pentru copii organizat în Zella m See a fost unul foarte încărcat. Vizita Parcului Național, a Ferry Porsche Congress Center și a târgului de Crăciun din centrul orașului, concertul special organizat pentru cei mici, activitățile creative și atelierele muzicale au făcut parte din magia acestor zile de neuitat. Moș Nicolae nu s-a lăsat așteptat și a adus în dar cadouri pentru toți copiii.

  Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, trenul lui Moș Nicolae a transportat copii din proiecte sociale internaționale din Austria, Polonia, Slovacia, Lituania, Letonia, Serbia, Ungaria și din România, prin  CONCORDIA Proiecte Sociale.

  Mulțumim Samariterbund, mulțumim ÖBB, mulțumim doamnei Karin Risser și tuturor persoanelor implicate care au adus multă bucurie copiilor!

  Concertul caritabil “Copiii cântă pentru copii”

  Pe 15 septembrie a avut loc Concertul caritabil “Copiii cântă pentru copii” organizat de Corului Băieților din Viena cu ocazia aniversării celor 25 de ani pe care CONCORDIA i-a împlinit. Sub bagheta directorului muzical Mag. Oliver Stech, Corului Băieților din Viena a concertat împreună cu copiii din Corurile Superar CONCORDIA România și Superar Austria.

  Superar este o organizație fondată de Caritas Viena, Corul Băieților și Konzerthaus din Viena, care permite copiilor accesul la muzică. În România, proiectul are și o ramură dezvoltată împreună cu CONCORDIA și se adresează în principal copiilor care nu au acces la activități extrașcolare muzicale.

  Am navigat pentru pace!

  Pentru al cincilea an consecutiv, în perioada 17 – 24 septembrie, CONCORDIA a făcut parte din „Flota Păcii” cu un grup de 6 copii şi tineri care, alături de alţi copii din diverse medii etnice şi sociale din Europa, au petrecut o săptămână pe marea Adriatică, navigând împreună în largul coastei croate.

  Acest proiect a oferit condiţii ideale punerii în aplicare eficient şi profesional, cu impact de durată, a principalelor obiective: integrarea socială, toleranţă şi înţelegere internaţională.

  Proiectul „Flota Păcii” a fost lansat în 1994 de către Asociația „Mirno More” ca iniţiativă de pace, cu scopul de a se opune războiului din fosta Iugoslavie. Încă de la începuturile sale, proiectul a crescut constant în dimensiune şi domeniul de aplicare, iar obiectivele sale principale au fost extinse din ce în ce mai mult.

  „Mirno More” este o asociaţie care promovează proiecte de pace socio - educative, care a devenit astăzi o platformă viabilă pentru o mare varietate de grupuri - ţintă şi preocupări de ordin social. Pe lângă orfanii de război şi copiii refugiaţi, grupuri de persoane cu handicap, tineri delincvenţi şi alte grupuri marginalizate, pot participa acum şi tineri din medii relativ sigure.

  Mulţumim Asociației „Mirno More” pentru susținere și invitaţia de participare a CONCORDIEI la acest frumos proiect, „Flota Păcii”!

  CONCORDIA a primit o finanțare de 37.377 lei din partea Guvernului României prin Agenția Națională pentru Romi

  170 de copii și adulți de etnie romă vor fi sprijiniți pentru un trai mai bun

  12 iulie 2016 

  Organizația Umanitară CONCORDIA a primit o finanțare nerambursabilă de 37.377 lei din partea Agenției Naționale pentru Romi, prin programul „Anul participării și responsabilizării cetățenilor III“. Proiectul se va desfășura în perioada iunie – noiembrie 2016. 

  Prin acest proiect vor fi sprijiniți copiii și adulți de etnie romă din Ploiești, aflați în situații de excluziune socială datorită unui nivel scăzut de educație, cu risc major de abandon școlar în cazul copiilor și lipsa unui loc de muncă stabil al părinților. 70 de copii preșcolari și școlari vor primi sprijin educațional și 100 de adulți vor primi consiliere pentru sănătate, educație și ocupare.  

  Servicile oferite pe termen lung vor contribui la incluziunea socială a persoanelor cele mai defavorizate, prin reducerea ratei șomajului, reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea condițiilor de viață și, evident, la dezvoltarea comunității în care trăiesc.

  Aceste modificări structurale contribuie la îmbunătățirea socială și economică națională, proiectul asigurând astfel corespondența sa cu obiectivele incluse în Strategia Guvernului României de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2015 - 2020.

  Zile de neuitat la Centrul de Agrement Pădureni

  În perioada 3 – 10 iulie, 61 de copii din CONCORDIA au petrecut clipe de neuitat în tabără, la Centrul de Agrement Pădureni, aparținând Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna. Activitățile au avut drept scop dezvoltarea încrederii în forțele proprii, comunicării și responsabilității, prin activități educaționale în cadrul centrului, dar și înțelegerea tradițiilor și culturii românești. 

  Drumul Pâinii, Atelierul de dans folcloric, Atelierul de cusături tradiționale împreună cu Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, excursia la Galopiada Secuiască și focul de tabără au fost doar câteva dintre activitățile preferate copiilor. 

  Mulțumim pentru aceste zile de neuitat Centrului de Agrement Pădureni și Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Covasna!

  Prietenii noștri de la Mănăstirea Klosterneuburg ne-au vizitat din nou

  Mănăstirea Klosterneuburg din Austria se numără printre marii susținători ai Organizației Umanitare CONCORDIA, iar Casa AUSTRIA și Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR sunt proiectele de care bunii noștri prieteni sunt mereu aproape. Vizita danșilor de anul acesta a fost organizată în zilele de 13 și 15 iunie și, cu această ocazie, am vrut să arătăm realizările noastre de peste an și să mulțumim totodată pentru tot sprijinul pe care îl primim.

  Împreună cu Pr. Walter Simek, Mag. Andreas Gahleitner, Walter Hanzmann, Höslinger Wolfgang, Hamm Josef, Fremuth Alexandra, Harmer Maria Eleonore și Nüchtern Klaus am vizitat familii nevoiașe care locuiesc în barăci improvizate din zona Pantelimon, tinerii seropozitivi închiși la Spitalul Penitenciar Jilava și am participat la una din ședintele de Job Coaching din cadrul Penitenciarului.

  De asemenea, oaspeții au vizitat câteva dintre proiectele noastre: Casele IUDA, Centrul Social SFÂNTUL LAZĂR, Casa ALEXANDRA, Casa AUSTRIA și FERMA PENTRU COPII.

  Mulțumim prietenilor noștri de la Klosterneuburg pentru sprijinul oferit an de an CONCORDIEI! DANKE !

  Eveniment de caritate pentru 25 de ani CONCORDIA

  Pentru că anul acesta se împlinește un sfert de secol de când CONCORDIA a luat naștere, duminică, 19 iunie, a avut loc un eveniment de caritate organizat la Festspielhaus, în localitatea Erl din Austria.

  Pentru spectacolul organizat cu această ocazie, Ansamblul de dansuri populare din CONCORDIA România a pregătit un moment care a încântat privirile celor prezenți. De asemenea, invitații au fost întâmpinați așa cum se obișnuiește pe la noi, cu pâine și sare, chiar de către tinerii din proiectele noastre.

  ‪#‎implicare‬ ‪#‎daruire‬ ‪#‎viitor‬

  Masă rotundă cu instituții și organizații din Municipiul Ploiești

  Pe 27 aprilie, la Centrul de servicii pentru copii și familii Casa ALEXANDRA din Ploiești a avut loc prima întâlnire a rețelei locale de suport pentru furnizarea de servicii sociale, o masă rotundă la care au participat 43 de persoane de la 27 instituții, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor publice și companiilor private din Ploiești.

  În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de modul în care fiecare reprezentant își poate aduce contribuția în sprijinirea familiilor dezavantajate prin furnizarea de servicii sociale, educaționale și de ocupare pentru diferte grupuri vulnerabile, s-au stabilit acțiuni următoare și s-au analizat diferite posibilități de colaborare.  

  Această acțiune face parte din proiectul „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate” derulat de Organizația Umanitară CONCORDIA în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2017 în Ploiești, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

  Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți și susțin această inițiativă!

  Vizita reprezentanților Regiunii Vorarlberger în România

  Pe 25 și 26 februarie 2016, reprezentanți din mediul politic și din administrația Regiunii Vorarlberger din Austria, împreună cu Domnul Benedikt Saupe, adjunct șef de misiune la Ambasada Austriei în România, vizitează proiectele CONCORDIA din Ploiești și București.

  În speranța găsirii unor soluții pe termen lung pentru rezolvarea problemei cerșitului romilor, dânșii au venit în România să cunoască „rădăcina problemei“. În sensul acesta au vizitat și zonele sărace ale Ploieștiului, Cartierele Mimiu și Bereasca, și Comuna Blegoi din Prahova. Au loc întâlniri și discuții pe această temă cu Domnul Viceprimar al Ploieștiului cu atribuții de Primar, Mihai Ganea, cu reprezentantul DGASPC Prahova, Domnul Mihai Călin, și cu reprezentanții Habitat for Humanity România. Mai multe imagini aici

  Surprinde-ți persoanele dragi! Mărțișoare unicat din poțelan glazurat sau mărțișoare dulci din turtă dulce

  Copiii și tinerii au pregătit la Atelierul de Artă mărțișoare unicat din porțelan glazurat, pictate manual cu diferite motive românești. Donația sugerată este de 5,00 lei. Dacă dorești să comanzi mărțișoare de la Atelierul de Artă, tot ceea ce trebuie să faci este să ne contactezi la  T +40 730 003188 | georgel.zaharia@concordia.org.ro

  La Brutăria CONCORDIA am modelat, special pentru tine, cele mai dulci mărțișoare din turtă dulce, doar la 2,75 lei. Dacă dorești să comanzi marțișoare dulci, contactează-ne la T +40 726 244806 | comenzi.cd@concordia.org.ro 

  Solicitare ofertă pentru servicii de catering

  Organizatia Umanitară CONCORDIA solicită ofertă de preț pentru servicii de catering necesare implementării proiectului cu titlu „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate“ de la Casa ALEXANDRA din Ploiești.
  Data limită de depunere a documentelor este 22.02.2016, ora 16:00. Oferta se va face conform cerințelor din caietul de sarcini. De asemenea, este obligatoriu să atașați și Declarația de eligibilitate completată.

  Premiul „Voluntarul anului“ în domeniul social

  La cea de-a cincea ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, Romana Sator a fost desemnată „Voluntarul anului în domeniul social".  Pentru al doilea an consecutiv, suntem onorați să primim acest premiu.  

  În cadrul competiției au fost înscrise 193 de aplicații, iar pe 14 decembrie au fost premiați 23 de câștigători, alături de 75 de finaliști, pentru categoriile Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului și Centrul de voluntariat al anului.

  Mulțumim Romanei pentru implicarea ei și mulțumim Galei Naționale a Voluntarilor pentru această recunoaștere a programului de voluntariat din CONCORDIA!

  Principesa Maria, vizită în cartierul Mimiu din Ploiești

  Miercuri, 18 noiembrie 2015, Alteța Sa Regală Principesa Maria a vizitat cartierul Mimiu din orașul Ploiești. Aici, Alteța Sa Regală le-a oferit daruri familiilor nevoiașe. Astfel, cu sprijiinul Asociației Casa Majestății Sale și Herlitz România, părinții și copiii au primit pachete cu alimente, produse necesare casei, precum și rechizite școlare.

  Familiile vizitate de Alteța Sa Regală beneficiază de îngrijire din partea Centrului de zi pentru copii și familii al Organizației Umanitare CONCORDIA, Casa ALEXANDRA. Centrul are în îngrijire copii din medii defavorizate și oferă servicii de consiliere după școală, precum și terapie și programe educaționale pentru copii și părinții lor.

  Principesa Maria a vizitat, de asemenea, Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești. În cadrul școlii, tinerii au posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar, patiser, cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar, agricultor sau horticultor. Prin intermediul școlii, au fost înfiinţate 72 de locuri în atelierele de formare profesională. La terminarea acestor cursuri, are loc o evaluare de către o comisie externă, autorizată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, în urma căreia absolvenţii vor primi o diplomă recunoscută în Uniunea Europeană.

  Citiți mai mult www.romaniaregala.ro/jurnal/principesa-maria-vizita-in-cartierul-mimiu-ploiesti/

  Facebook Twitter YouTube vimeo