Peste 36 de copii și 20 de familii din Cartierul Mimiu din Ploiești au fost sprijiniți prin proiectul Centrul de zi Casa CRISTINA al Organizației Umanitare CONCORDIA

Fundația Vodafone România a sprijinit acest proiect printr-o finanțare de 220.152 lei

06 februarie 2017

36 de copii și 20 de familii au primit sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA printr-o finanțare de 220.152 lei primită din partea Fundației Vodafone România.  Finanțarea s-a desfășurat pe o perioadă de un an și a susținut proiectul Centrul de zi Casa CRISTINA pe parcursul anului 2016.

În acestă perioadă, Centrul de zi Casa CRISTINA a oferit suport educational tip școală după școală, suport pentru teme școlare și activități creative, sportive și cultural-educative, informare pentru sănătate, ședințe de consiliere psihologică și intervenție logopedică pentru cei 36 de copii înscriși aici. Reducerea abandonului școlar, eliminarea absenteismului, îmbunătățirea rezultatelor școlare, creșterea gradului de încredere și a stimei de sine sunt doar câteva dintre rezultatele programului. De asemenea, echipa de implementare a proiectului a consiliat părinții copiilor înscriși în program. Acestia au primit suport pentru obținerea bursei școlare și de rechizite, au primit medicamente, îmbrăcăminte, alimente și produse de igienă, care au venit în ajutorul familiilor și îmbunătățirea condițiilor de trai.

Voluntarii Fundaței Vodafone au desfășurat activități în cadrul proiectului care au venit în sprijinul serviciilor oferite la Centrul de zi Casa CRISTINA.

Pe termen lung, servicile oferite vor contribui la incluziunea socială prin reducerea abandonului școlar, reducerea ratei șomajului, îmbunătățirea condițiilor de viață și la dezvoltarea comunității în care aceste familii trăiesc.

„Pentru cartierul Mimiu noi am dezvoltat un serviciu care se adresează în mod gratuit copiilor din familiile cele mai sărace. Toate activitățile educative pe care le fac la centrul de zi au un efect imediat asupra copiilor, aceștia fiind mândri de progresul lor școlar, de lucrurile învățate, pe care, de multe ori le transfera și famiilor. Primirea bunurilor de către familiile care au beneficiat de activitățile proiectului i-a ajutat să crească prezența copiiilor și i-a determinat pe părinți să fie mai implicati în activitatile de educație pentru copiii lor. Toti copiii s-au implicat cu mare bucurie în toate activitățile extrașcolare de-a lungul anului, descoperindu-și talente și abilități pe care nu le puteau explora în altă situație.”, spune Ana Șeicaru, Asistent Proiect Casa Cristina.

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non - profit, cu un istoric de 25 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 600 de copii și tineri în fiecare an.

Despre Fundația Vodafone România

Înființată în anul 1998 ca entitate juridică distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei Vodafone, Fundația Vodafone România este o organizație neguvernamentală românească, puternic implicată în comunități defavorizate de pe întreg teritoriul României.

Promovarea educației în rândul copiilor și tinerilor, modernizarea și eficientizarea serviciilor medicale, combaterea sărăciei și a izolării bătrânilor, sprijinirea familiilor nevoiașe sunt câteva din cauzele pe care Fundația Vodafone România le-a sprijinit de-a lungul anilor prin proiecte proprii, implementate direct în comunitate, sau prin finanțarea de programe desfășurate în parteneriat cu ONG-uri locale.

Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională cu filiale în toate cele 28 de țări în care compania Vodafone este prezentă.

Pentru mai multe informații, accesați https://www.vodafone.ro/despre-noi/implicare-sociala/fundatia-vodafone/