30 de tineri implicați în comunitate cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului

La începutul lunii august, Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat proiectul „Tinerii și comunitatea”, destinat unui număr de 30 de tineri din medii defavorizate social din orașele București și Ploiești. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru luni prin intermediul unei finanțări în valoare de 19.786 lei primită de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Prin acest proiect, se urmărește creșterea șanselor de incluziune socială, educațională și profesională a tinerilor din medii defavorizate social.

„Tinerii și comunitatea“ își propune să-i responsabilizeze si să-i implice direct pe cei 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani în planificarea și organizarea de activități artistice, precum și să informeze 80 de persoane cu privire la importanța implicării tinerilor si la rezultatele responsabilizării lor în organizarea activitatilor publice ale proiectului. De asemenea, proiectul mai vizează și creșterea încrederii și a motivației de integrare socială și ocupațională pentru beneficiarii direcți ai proiectului.

_______________________________

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de copii, tineri și adulți doar în 2016.