24 de copii din CONCORDIA vor primi sprijinul Municipiului Ploiești

Organizația Umanitară CONCORDIA  a demarat proiectul „Protecție, consiliere și relaționare pentru copii vulnerabili“ prin care copiii proveniți din familii defavorizate social de la Casa AUSTRIA din Ploiești, vor primi suport în procesul de integrare socială. Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Ploiești și se va desfășura pe o perioadă de 7 luni, până la finalul lunii noiembrie 2016.

Acest proiect vine în sprijinul copiilor prin consiliere pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, asistență socială, activități socio – educative, activități sportive și artistice și sprijin permanent pentru sănătate și igienă personală, prin implicarea a 10 voluntari pe toată perioada desfășurării programului. Rezultatele se vor reflecta în creșterea integrării sociale și dezvoltarea abilităților de relaționare a copiilor între ei, precum și cu persoanele adulte.

Casa AUSTRIA este un proiect al Organizației Umanitare CONCORDIA care ocrotește 24 de copii în două module de tip familial, pentru care asigură hrană zilnică, materiale igienico - sanitare, asistență socială, sprijin educațional și medical. Proiectul este finanțat în 2016 de către Municipiul Ploiești cu suma de 25.000 lei. 

_____________________

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA  a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 550 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova.

Facebook Twitter YouTube vimeo