ERSTE Foundation Award for Social Integration 2011

Organizația Umanitară CONCORDIA a primit două premii internaționale pentru Brutăria CONCORDIA. Proiectul înscris în competiția Fundației Erste pentru Integrare Socială a fost desemnat câștigătorul premiilor HONORS AWARDS, în care s-au clasat doar 27 de proiecte din Europa Centrală și de Sud-Est, și FIRST CHOICE PRIZE, acordat de către ERSTE GROUP celui mai interesant proiect: Brutăria CONCORDIA.

Astfel, Organizația Umanitară CONCORDIA a primit suma de 16.000 euro, sprijin în promovarea proiectelor sale, pentru o perioadă de 2 ani, precum și diverse beneficii din partea BCR România.

Competiția pentru Premiul Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011 a fost foarte strânsă, cu 12 țări concurente și peste 1850 de proiecte înscrise pe durata celor 3 luni și jumătate de înscriere. După o evaluare exigentă și aprofundată a  proiectelor, cei 24 de membri din Comitetul de Selecție, au ales 132 de finaliști din 12 țări (România, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia și Slovenia).

Din România, pentru selecția finală, au fost alese 20 proiecte dintr-un număr total de 247 aplicații eligibile, printre care și Brutăria CONCORDIA. În perioada 15 Martie – 30 Aprilie o echipă de experți a Fundației ERSTE a călătorit în cele 12 țări și s-a întâlnit cu toți reprezentanții proiectelor selectate în vederea evaluării ulterioare a acestora. În urma cercetării de teren, toate proiectele au fost prezentate unui juriu internațional, care a selectat cei 30 de câștigatori premiați în cadrul ceremoniei de la Praga, din 20 iunie 2011. Printre cei 30 de câștigători s-au numărat și 6 proiecte din România, proiectul Brutăriei CONCORDIA fiind unul dintre ele și cel care a primit cele două premii menționate mai sus.

Lista câștigătorilor aici.

NESsT România, Competiția Întreprinderilor Sociale 2013

Organizația Umanitară CONCORDIA a aplicat în vara anului 2013 cu unul dintre cele mai provocatoare proiecte lansate până acum, Brutăria CONCORDIA, la Competiția Întreprinderilor Sociale organizate de Fundația NESsT România.

Din totalul de 83 de aplicații, doar 22 au fost selectate pentru a doua etapă și doar 12 au intrat în etapa finală, în urma căreia CONCORDIA a fost desemnată câștigătoare.

În cadrul festivității de premiere din data de 4 martie, CONCORDIA a primit Premiul Competiției NESsT pentru Întreprinderi Sociale 2013-2014 pentru dezvoltarea Brutăriei CONCORDIA și rezultatele obținute privind integrarea socio-profesională a tinerilor dezavantajați.

Premiul are o valoare de 19.000 de dolari, bani care au fost folosiți exclusiv pentru dezvoltarea Departamentului de Marketing al Brutăriei CONCORDIA și a punctelor de vânzare. De asemenea, CONCORDIA a devenit membru în portofoliul NESsT de întreprinderi sociale și a beneficiat de finanțare și consultanță în dezvoltarea afacerii pentru o perioadă de un an.

Voluntarul anului în domeniul social: Stefanie Studer

Pe 12 decembrie 2014, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor ediția a IV-a, colega noastră, Stefanie Studer, a fost premiată la Categoria Voluntarul anului cu titlul „Voluntarul anului în domeniul social“ din cei 92 de finaliști de anul acesta.

Evenimentul ajuns la a patra ediție a avut tema „Voluntariatul devine o tradiție“. In cadrul acestei Gale au fost decernate 25 de premii pentru voluntarii, proiectele de voluntariat, centrele de voluntariat și coordonatorii de voluntari cu merite deosebite în acest an.

METRO – Starurile Comunității 2014

Pe 19 iunie 2014, CONCORDIA Development S.R.L. a fost numită marea câștigătoare a Competiției METRO - STARURILE COMUNITĂȚII, la care a aplicat cu povestea „Un loc de pregătire a brutarilor adevăraţi“. Această competiție este un program de recunoaștere a companiilor implicate în susținerea comunităților locale.

20 de proiecte au intrat în etapa finală, etapă în care juriul a avut ocazia să decerneze marele premiu proiectului CONCORDIA Development, în valoare de 200.000 de lei.

Cei 200.000 de lei oferiți de către METRO România sunt destinați dezvoltării proiectului CONCORDIA Development, prin creșterea numărului de locuri pentru angajarea tinerilor absolvenți ai Școlii de Meserii CONCORDIA.

Brutăria CONCORDIA, întreprindere socială susținută de ING Bank România

În cadrul competiției de proiecte lansate de ING Bank România în perioada ianuarie-martie 2015, Organizația Umanitară CONCORDIA a aplicat cu proiectul „Brutăria CONCORDIA, antreprenoriat social în dezvoltare pentru integrarea profesională a tinerilor“, obținând astfel o finanțare de 45.000 Euro, care va sprijini dezvoltarea activității întreprinderii noastre sociale.

În cadrul competiției de proiecte dedicate organizațiilor neguvernamentale de pe teritoriul României, juriul a ales, dintr-un număr de peste 130 de proiecte, inițiativele și partenerii comunitari pe care Banca le va susține în următorul an în domeniile educație financiară, antreprenoriat și dezvoltare urbană, în conformitate cu direcțiile strategiei de reponsabilitate socială a ING Bank România.

Finanțarea ING a oferit posibilitatea de a răspunde unor nevoi stringente de dezvoltare, creșterea producției și a portofoliului de clienți ai Brutăriei CONCORDIA, prin achiziționarea unei noi linii de producție de produse specializate și promovarea întreprinderii sociale dezvoltate, contribuind astfel la creșterea șanselor de integrare în muncă a tinerilor defavorizați.

Premiul pentru cel mai activ ONG la Raiffeisen Bucharest Marathon

Pe 3 si 4 octombrie 2015, am participat la cea de-a opta ediție a Raiffeisen Bucharest Marathon care are loc în fiecare an în București, obținând premiul pentru cel mai activ ONG în cadrul evenimentului.

Participarea la un eveniment sportiv de asemenea anvergură reprezintă o motivație extraordinară, o experiență unică de bucurie și mișcare, care îi vor face pe copii și tineri să simtă că aparțin unei comunități care nu discriminează, îi ambiționează, și le oferă curaj și încredere în propriile forțe.

Ei vor deveni la rândul lor promotori ai unui mod de viață sănătos, vor crea un impact pozitiv în comunitățile din care provin și vor avea șansa unui viitor mai bun.

Acordarea Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României Organizației Umanitare CONCORDIA

Pe 24 septembrie 2015, a avut loc Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit“, organizat de Organizația Umanitară CONCORDIA la Teatrul Odeon din București. Donațiile obținute sunt destinate pentru sprijinul și extinderea proiectelor destinate copiilor și tinerilor defavorizați, desfășurate de CONCORDIA în București, Ariceștii Rahtivani și Ploiești, Județul Prahova.

Cu această ocazie, a avut loc ceremonia acordării Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României Organizației Umanitare CONCORDIA. „CONCORDIA, fondată acum 24 de ani, a devenit astăzi un exemplu pentru mediul non-profit din România. Aceasta pentru că, participând la programele CONCORDIA, tinerii pot învăța o meserie, pot dobândi o locuință și se pot forma ca oameni. Sunt, de aceea, bucuroasă să ofer Înaltul meu Patronaj Organizației Umanitare CONCORDIA.

Premiul „Voluntarul anului“ în domeniul social

La cea de-a cincea ediție a Galei Naționale a Voluntarilor, Romana Sator a fost desemnată „Voluntarul anului în domeniul social“.  Pentru al doilea an consecutiv, suntem onorați să primim acest premiu.  

În cadrul competiției au fost înscrise 193 de aplicații, iar pe 14 decembrie au fost premiați 23 de câștigători, alături de 75 de finaliști, pentru categoriile Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului și Centrul de voluntariat al anului.

Facebook Twitter YouTube vimeo