72 de copii și familiile acestora, înscriși în programele CONCORDIA, au primit sprijinul Municipiului Ploiești

30 noiembrie 2018

Organizația Umanitară CONCORDIA, cu sprijinul Municipiului Ploiești, a implementat în perioada iulie - noiembrie 2018 proiectul „Pentru educația copiilor!“, prin care 72 de copii din Ploiești și familiile acestora au primit sprijin pentru facilitarea accesului la educația calitativă după școală, creșterea integrării sociale și reducerea marginalizării.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 5 luni, cu un buget total de 58,012.00 lei, din care 24.997 lei finanțarea din partea Municipiului Ploiești.

Acest proiect a venit în sprijinul a 72 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, înscriși în programele Centrului de Zi pentru Copii Casa CRISTINA și Centrului de Zi pentru Copii și Familii Casa ALEXANDRA, prinîmbunătățirea rezultatelor educaționale și a integrării sociale, participând la teme și exerciții de remediere școlară, precum și la activități extrașcolare care consolidează programul educațional.

Alți 24 de copii cu vârstele între 4 și 6 ani din familii sărace, identificați de echipa mobilă, au fost familiarizați cu programul școlar prin activități derulate la centrul de zi in cursul periodei de vară, pentru dezvoltarea deprinderilor minime adecvate vârstei lor și, începând cu luna septembrie prin activități în cadrul Grădiniței din cartierul Mimiu.

În cadrul activității “Școala părinților”, 40 de părinți au fost consiliați pentru pentru creșterea implicării în activitățile educaționale ale copiilor, fiind abordate teme menite să îi ajute în sprijinirea copiilor lor pentru organizarea vieții școlare și pentru menținerea unei igiene adecvate și a unei bune stări de sănătate.

Centrele de Zi Casa CRISTINA și Casa ALEXANDRA sunt servicii ale Organizației Umanitare CONCORDIA care oferă servicii de tip școală după școală pentru copiii din cartiere sărace ale Ploieștiului. De asemenea, Casa ALEXANDRA oferă sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică şi sprijin pentru acces la servicii publice.

______________

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 27 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă.

Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.