40 de tineri din programele CONCORDIA vor fi sprijiniți de Consiliul Județean Prahova

Organizația Umanitară CONCORDIA și Consiliul Județean Prahova au demarat proiectul „Tinerii împreună pentru o comunitate durabilă“. Acest proiect vine în sprijinul tinerilor din Ploiești, prin dezvoltare personală și implicare socială, crescând gradul de informare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea atitudinii lor civice.

Proiectul este sprijinit de Consiliului Județean Prahova pe o perioadă de 5 luni, printr-o finanțare de 25.000 lei.

Proiectul se adresează unui număr de 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, prin educație nonformală pentru integrare socială, seminarii de dezvoltare personală, creșterea implicării civice și consiliere pentru parcursul lor prin grupuri de lucru pe teme de orientare vocațională si profesională.

Seminariile vor fi realizate pe teme privind educația și cetățenia globale, cu rolul de a crește nivelul de responsabilitate socială și de cunoaștere cu privire la tematica propusă: interdependențele globale, din punct de vedere cultural, economic și politic, justiția socială și globală, schimbările climatice și alte subiecte legate de mediul înconjurător, consumerism și stilul de viață durabil, crearea de atitudini pro-active în rândul tinerilor față de problemele globale, stimularea participării și implicarea tinerilor în procesele sociale ca cetățeni globali. De asemenea, tinerii vor realiza un ghid care va cuprinde metode și activități de educație non-formală, pe care tinerii din diferite categorii de vârstă îl pot utiliza în dezvoltarea lor personală. Nu vor lipsi acțiunile de ecologizare, de sprijinire a altor categorii de persoane vulnerabile, activitățile sportive și de timp liber.

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova. Conţinutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziţia Consiliului Judeţean Prahova şi nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.

Facebook Twitter YouTube vimeo