Organizația Umanitară CONCORDIA deschide la Ploiești primul centru de tranzit pentru tinerii care au părăsit sistemul de protecție

 

Ploiești, 29 iulie 2021 – Centrul de Tranzit pentru tineret se va deschide în data de 1 august 2021 în cadrul Edu-Campus CONCORDIA din Ploiești, cu scopul de a oferi servicii sociale tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani, proveniți din sistemul de protecție socială sau medii vulnerabile.  Serviciile sunt cofinanțat prin proiectul „Prima cameră – o șansă pentru viitorul tinerilor”.

În fiecare an, în jur de 3.000 de tineri* ies din sistemul de protecție socială pentru că devin majori. Aceștia au nevoie să învețe deprinderi de viață independentă: cum să gestioneze un buget, cum să gătească, au nevoie o locuință și de un loc de muncă stabilsă sau să își continue educația. Puțini dintre aceștia au capacitățile necesare să se descurce singuri fără îndrumare sau au acces la programe precum Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul aceluiași campus. „Serviciile sociale oferite de către organizația noastră pleacă întotdeauna de la identificarea nevoilor beneficiarilor. Realitatea tristă este că mulți dintre tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială au încî nevoie să învețe cum să se descurce independent în viață. Prin Școala de Meserii și acum prin Centrul de Tranzit, îmbinăm domeniile social și educațional, tocmai pentru că ne dorim să ajutăm cât mai mulți tineri aflați în dificultate și astfel să devină din asistați social, contribuabili.” declară Elena Matache, Director Executiv Programe și Proiecte CONCORDIA România. citeste mai mult

 

 

Wings4Youth - Proiect european pentru sprijinirea tinerilor instituționalizați

Anual, peste 3000 de tineri părăsesc sistemul de protecție specială din România, jumătate dintre aceștia provenind din servicii rezidențiale, 40% dintre aceștia au fost îngrijiți de rude sau în alte familii decât cea de origine, iar doar 10% provenind de la asistenți maternali profesioniști, potrivit Studiului privind situația tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din România, elaborate de Asociația Sociometrics.

Cei mai mulți dintre tineri părăsesc sistemul de protecție la vârsta de 18-19 ani (67%), vârsta maximă pentru părăsirea sistemului fiind 26 de ani. Din nefericire, doar 27% dintre cei care au părăsit sistemul de protecție specială desfășoară o formă de muncă.

În acest context, Organizația Umanitară CONCORDIA din România, în parteneriat cu Concordia Bulgaria și CSRNest România, au derulat, în perioada ianuarie 2019 – iunie 2021, proiectul internațional „Wings4Youth”, finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene (REC) cu suma totală de 456.887,10 Euro.

Proiectul vizează tinerii cu vârsta de 16-21 ani, aflați în sistemul de protecție a copilului din România și Bulgaria sau care au părăsit acest sistem, dar rezultatele proiectului sunt relevante la nivel european și vor fi promovate în Europa prin afilierea organizației la Eurochild și prin alte rețele europene. Prin acest proiect echipa a lucrat cu aproximativ 200 de tineri, peste 120 de profesioniști din sistemul de asistență socială și 45 de IMM-uri din România și Bulgaria. Citește mai mult.

Start înscrieri Școala de Meserii CONCORDIA pentru anul școlar 2021-2022

Ploiești, 21.04.2021. Până pe 30 iunie 2021 tinerii proveniți din medii sociale dezavantajate se pot înscrie la unul dintre cele patru cursuri gratuite de formare profesionala organizate de Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești: bucătar, brutar, ospătar sau lucrător în cultura plantelor. Selecția și o parte din activități sunt cofinanțate în cadrul proiectului „Prima camera – o șansă pentru viitorul tinerilor “, implementat de către Organizația Umanitară CONCORIDA în perioada  octombrie 2020 – octombrie 2021.

Școala de Meserii CONCORDIA, din cadrul Edu-Campus CONCORDIA, oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 45 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate la educație și formare profesională de calitate. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. Pe lângă cursurile de calificare, tinerii beneficiază de cursuri de dezvoltare personală, consiliere vocationala, limba engleză, matematică aplicată și educație financiara, astfel încât să devină mai buni în meseria în care se formează, dar și pentru a face față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Consiliere Vocațională, tinerii sunt sprijiniți în găsirea și menținerea unui loc de muncă. Tinerii selectați în proiect vor lua parte la un program intens de pregătire și dezvoltare a abilitaților de viață independentă, fiind sprijiniți să învete o meserie și să își dezvolte abilități conexe care îi ajută să facă față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi.

 

Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite și vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani pentru a putea fi admiși la cursurile de formare profesională. De asemenea pot fi admiși minori care au împlinit vârsta de 16 ani, dacă aceștia nu solicită servicii de cazare. Pe toată durata de 10 luni în care se desfășoară cursurile, toți tinerii au masa de pranz asigurată și pot beneficia de cazare, în limita locurilor disponibile. Admiterea se face pe baza unui interviu și a unor teste de evaluare a cunoștințelor. „Înainte de a lua o decizie, recomand fiecărui tânăr să urmărească pagina noastră de Facebook sau chiar să ne facă o vizită în locația de desfășurare a proiectului, pentru a se asigura că a luat decizia cea mai bună pentru el și viitorul său. Școala de Meserii CONCORDIA este locul unde fiecare tânar chiar contează și este susținut să își atingă obiectivele." declară Ramona Vasiloae Năstăsache, Coordonator programe educaționale la Școala de Meserii CONCORDIA.

Începând cu anul 2011, 290 de tineri au absolvit unul dintre cursurile Școlii de Meserii CONCORDIA, iar 70% și-au menținut locul de muncă la același angajator pentru mai mult de 6 luni. 

Pentru mai multe informații despre înscriere, accesați https://www.concordia.org.ro/scoala/cum-te-inscrii/.

Activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului „Prima camera – o șansă pentru viitorul tinerilor “, cod MySIS 135085, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 de 36 de luni, cu o valoare totală de 3 865 018,18 RON lei.

Nevoile comunităților sărace din Prahova și Dâmbovița în prim plan: Masă rotundă organizată de Organizația Umanitară CONCORDIA și Primăria Odobești, județul Dâmbovița, despre nevoi și soluții pentru comunitățile sărace

07.04.2021

Este nevoie de parteneriate locale pentru a lupta împotriva sărăciei extreme și protejarea copiilor care trăiesc în astfel de condiții. Construind pe expertiza Organizației Umanitare CONCORDIA în județul Prahova, s-au validat încă o dată nevoile din comunitate și s-a discutat pe soluții concrete de conlucrare: autorități publice – ONG-uri – instituții publice de resort și alți actori locali importanți pentru îmbunătățirea serviciilor adresate copiilor și familiilor care trăiesc în comunități foarte sărace.

Ieri, 6 aprilie, a avut loc conferința online de prezentare a proiectului „Servicii de calitate în comunitate - sprijin pentru o creștere durabilă și incluzivă a comunităților din Odobești / Dâmbovița și Ploiești“, cod 127381, prin care Organizația Umanitară CONCORDIA și-a extins în toamna anului trecut centrele de zi pentru copii și familii din comunitățile extrem de sărace existente în Ploiești, prin inaugurarea Centrului de Zi pentru Copil și Familie CONCORDIA-ODOBEȘTI, în parteneriat cu Primăria Comunei Odobești (Dâmbovița).

25 de invitați, reprezentanți ai Primăriei Comunei Odobești, instituții de învățământ, autorități din domeniul serviciilor sociale din Dâmbovița și Prahova și persoane implicate în implementarea proiectului s-au întâlnit virtual în cadrul evenimentului, unde au fost prezentate activitățile proiectului și a avut loc și un schimb de experiență cu privire la intervențiile în comunitățile sărace, discutându-se despre planurile de viitor, nevoile identificate și soluțiile care, prin eforturi comune, să vină în sprijinul familiilor afectate de sărăcie din Dâmbovița și Prahova, în interesul copilului, astfel încât acesta să nu lase școala în urmă și să rămână în sânul familiei.

Citește mai mult aici.

Finanțare de 248.204 Euro prin programul Active Citizens Fund România pentru incluziunea tinerilor vulnerabili

31 martie 2021                             

Organizația Umanitară CONCORDIA a primit o finanțare de 248.204,61 Euro prin programul Active Citizens Fund pentru implementarea proiectului „Tineri activi și responsabili!“,  care are ca scop incluziunea socială a tinerilor din grupuri vulnerabile social și creșterea capacității și sustenabilității ONG-urilor și sectorului societății civile care dezvoltă proiecte destinate acestor tineri. Valoarea totală a proiectului este de 279.874,61 Euro și este implementat în perioada martie 2021 – august 2023 de către Organizația Umanitară CONCORDIA, în București și Ploiești, alături de doi parteneri, A.R.T Fusion și Norwegian Aid.

În ciuda progresului înregistrat în ultimii 10 ani, sărăcia persistentă şi inegalităţile extinse au afectat semnificativ atingerea justiţiei sociale şi incluziunea grupurilor vulnerabile. Provocările principale ale societăţii româneşti rămân legate de obţinerea echităţii sociale pentru grupurile vulnerabile, în mare parte afectate de sărăcie şi excluziune socială. Tinerii din categorii vulnerabile sunt unul dintre grupurile cele mai afectate de sărăcie şi excluziune socială, cu acces limitat la educaţie, locuri de muncă, locuinţe, viaţă culturală, servicii specializate adecvate etc. care să asigure participarea lor totală la viaţa comunităţii. În acest context, implicarea autorităţilor locale, a comunităţii, dar şi a tinerilor din medii vulnerabile în implementarea unor soluţii locale pentru reducerea inegalităţilor şi prevenirea instituţionalizării, a abandonului şcolar și violenţei în rândul tinerilor este limitată.

Proiectul „Tineri activi și responsabili!“ vine în sprijinul a 120 tineri din grupuri vulnerabile social cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Citește mai mult aici

 

Solidar Social se extinde în Prahova printr-un parteneriat cu Școala de Meserii CONCORDIA

Asociația Adi Hădean și Organizația Umanitară CONCORDIA au semnat joi, 25 martie a.c., la Ploiești, un parteneriat pentru lansarea proiectului „Chef de excelență”. Obiectivele celor două organizații sunt creșterea nivelului de profesionalizare pentru cursanții Școlii de Meserii CONCORDIA și extinderea programului Solidar Social.

„Suntem deja familiarizați cu zona de educație gastronomică, iar parteneriatul acesta vine natural pentru noi, ca fondatori și organizatori anuali ai proiectului social „Școala de bucătari”. Chefii echipei noastre vor susține lunar, începând din martie, ateliere de formare profesională pentru cursanții înscriși la specializarea de bucătar din cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA. Punem la bătaie knowhow-ul nostru, alături de entuziasmul și viziunea de a le oferi oaspeților, de fiecare dată, o adevărată experiență culinară. Faptul că acești tineri ajung să fie utili și funcționali în comunitățile lor este cel mai valoros return pentru investiția pe care o facem alături de CONCORDIA”, a declarat Chef Adi Hădean.

Școala de Meserii CONCORDIA instruiește anual 45 de tineri din medii defavorizate în patru specializări la alegere: brutar, bucătar, ospătar și lucrător în cultura plantelor. Cursanții beneficiază de consiliere vocațională, sunt îndrumați să deprindă abilități care să le asigure independența și stabilitatea în piața muncii.

În cadrul aceluiași parteneriat, Asociația Adi Hădean și Organizația Umanitară CONCORDIA au decis extinderea programului „Solidar Social” la nivelul județului Prahova, cu un volum anual de 2400 porții de mâncare. „Solidar Social” este un program lansat de Asociația Adi Hădean în aprilie 2020 și vizează livrarea anuală a un million de porții de mâncare către persoanele care provin din medii defavorizate și dezvoltarea a 5 bucătării sociale care să oferer sprijin oamenlior afectați de sărăcie.

Avem în grijă peste 2000 de copii și tineri proveniți din medii vulnerabile în județele Prahova și Dâmbovița și ne este greu să vedem cum sărăcia și excluziunea socială afectează familiile sărmane zi după zi, mai ales în ultimul an când aceste familii au fost primele lovite te efectele pandemiei. În același timp sunt recunoscătoare să văd că putem construi noi parteneriate strategice cu oameni valoroși care doresc să ne ajute în misiunea noastră, așa cum este domnul Adi Hădean” declară Diana Certan, Director Executiv al Organizației Umanitare CONCORDIA.

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (Județul Prahova) și Odobești (județul Dâmbovița), și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

 

Despre Asociația Adi Hădean

Fondată în 2015, Asociația Adi Hădean are ca scop principal educația gastronomică. Printre proiectele principale, se numără  „Școala de bucătari”, desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca. A deservit tineri, între 18 și 21 de ani, cu pasiune, talent și cu liceul absolvit, dar care nu dispun de posibilități financiare pentru a accesa singuri cursurile unor școli de profil. Cel de-al doilea proiect este „Solidar Social”, o acțiune umanitară, extinsă, acum, în 4 orașe din țară, împreună cu Asociația Concordia, Ploiești, DGASPC sector 6 București, Restaurantul Apus de Soare Mamaia și în Centrul Salvați Copiii din Petrila. Pentru mai multe informații, accesați www.activsoical.ro.

Date contact:

Școala de Meserii CONCORDIA

Mădălina Corciu | PR& Fundraising EDU-CAMPUS CONCORDIA | mădălina.corciu@concordia.org.ro | M 0728 133 609

Asociația Adi Hădean

Cristina Stana | Coordonator Comunicare Asociația Adi Hădean | cristina@adihadean.ro | M 0725548856

”ÎMI DAI VOIE?” - Copiii din medii vulnerabile cer dreptul la educație

Ploiești, 10 martie 2021 – Școala Primară CONCORDIA, un proiect educațional al Organizației Umanitare CONCORDIA, lansează campania #ÎmiDaiVoie, un apel de strângere de fonduri prin SMS care are ca scop asigurarea educației de calitate pentru copiii proveniți din medii defavorizate. Printr-un SMS lunar cu textul NEVOIE la 8845 fiecare poate sprijini un copil sărman să își depășească condiția, fiind parte din Școala Primară CONCORDIA.

”ÎMI DAI VOIE?” este întrebarea universală care este zilnic pe buzele fiecărui copil, oriunde în această lume. Fie că ești părinte, profesor, prieten de familie, mătușă sau unchi, atunci când petreci câteva ore alături de un copil, este imposibil să nu auzi această întrebare.

Însă nu toți copiii au aceleași nevoi. În timp ce unii copii cer voie să mai primească un dulce sau să se joace încă 30 de minute, nevoile altor copii sunt mai dureroase, mai profunde.

Citește mai mult aici.

Servicii integrate pentru peste 200 de tineri defavorizați din București și Ilfov

United Way România a susținut proiectul cu 100.000 lei

București, 22.01.2021

Organizația Umanitară CONCORDIA, împreună cu United Way România, a derulat pe o perioadă de 12 luni, proiectul „Servicii de ocupare – o șansă pentru reintegrarea socială!, prin care tineri și adulți din grupuri puternic defavorizate social au fost sprijiniți să se integreze social și profesional prin servicii de specialitate. Proiectul a fost susținut cu o finanțare de 100.000 lei de către United Way România.

Tineri cu vârste cuprinse între 15-45 ani, din zona București-Ilfov, fără adăpost, instituționalizați sau postinstituționalizați, din familii sărace, foști detinuți sau persoane private de libertate, au beneficiat de servicii socio – profesionale integrate: servicii suport de bază (hrană, cazare, îngrijire personală, consiliere pshihologică și medicală, acte de identitate), servicii pentru dezvoltarea abilităților de muncă și pregătire ocupațională, posibilitatea de a urma gratuit un curs de calificare profesională, consiliere și sprijin pentru identificarea unui loc de muncă și pentru prezentarea la interviurile de angajare. 

Citește mai mult aici.

 

Formare și transfer de bune practici la nivel european, în domeniul educației, pentru specialiștii din sectorul social

În luna decembrie 2020, Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat proiectul Capacity Building for Trainers and Teachers: Learning the Blended Way, proiect de parteneriat strategic co-finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Proiectul se concentrează pe dezvoltarea competențelor cheie în rândul educatorilor (formatori/profesori/instructori) care le vor permite să asigure tranziția către învățarea mixtă (față în față și online), programe care vor asigura pentru elevi flexibilitate și calitate a procesului de învățare. Deoarece participanții la proiect vor fi și educatori din domeniul educației vocaționale și formării, acesta va contribui și la dezvoltarea inovației pedagogii educaționale bazate pe tehnologii digitale.

Alături de Organizația Umanitară CONCORDIA, parteneri în acest demers sunt Centro per la Cooperazione Internazionale - Italia (asociație non-profit angajată în analiza, informarea, instruirea și promovarea cunoștințelor privind cooperarea internațională, afaceri europene, pace și drepturile omului) și Human Rights Campus - Olanda (furnizor de formare specializat în învățare online și mixtă pentru grupuri profesionale diverse, educatori și formatori).

Citește mai mult aici.

Integrare socială pentru 126 de copii și tineri proveniți din sistemul instituționalizat de protecție

15.12.2020  

Organizația Umanitară CONCORDIA continuă eforturile de sprijinire a copiilor și tinerilor care părăsesc sistemul de protecție socială prin implementarea proiectului ”Prima cameră – o șansă pentru viitorul tinerilor”. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni și se adresează copiilor și tinerilor din Regiunea Sud Muntenia care se pregătesc să părăsească sistemul instituționalizat de protecție sau care au părăsit acest sistem în ultimii patru ani.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă integrarea socio-profesională a 126 de copii și tineri care vor fi pregătiți pentru o viață independentă. Este bine cunoscută situația tinerilor care părăsesc sistemul de protecție și sunt expuși sărăciei, șomajului sau criminalității, neavând dezvoltate suficient abilitățile pentru a trăi independent.

Citește mai mult aici.

 

Peste 140.000 de euro oferiți de PEPCO România pentru 170 de copii aflați în dificultate, susținuți de Organizația Umanitară CONCORDIA

27 noiembrie 2020

PEPCO România a oferit o finanțare de 144.196 de euro prin proiectul „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate / condiții vulnerabile“, continuare a proiectului desfășurat în 2020, care are ca scop prevenirea abandonului familial și şcolar, prin accesul copiilor din medii defavorizate la educaţie şi sprijinirea părinţilor în vederea îndeplinirii rolului acestora. Valoarea totală a proiectului este de 205.716 de euro și se desfășoară pe o perioadă de 12 luni, în nouă dintre locațiile Organizației Umanitare CONCORDIA, din Odobești (județul Dâmbovița), Ploiești și Ariceștii Rahtivani (judeţul Prahova): centre de zi pentru copii și familii, case de tip familial, Școala Primară CONCORDIA și grădinița din comunitatea Mimiu.

Citește mai mult.

Ambasadorul Austriei, doamna Isabel Rauscher, alături de comunitățile nevoiașe ploieștene

Excelența Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, a ales să marcheze Ziua Austriei alături de comunitațile dezavantajate din Ploiești, oferind pachete cu donații în alimente pentru 300 de familii din cartierele Mimiu și Dallas. Cu sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA, care de 30 de ani are ca misiune ajutorarea copiilor, tinerilor și familiilor nevoiașe, au fost oferite alimente de bază, dar și produse de brutărie și patiserie realizate în cadrul atelierelor Școlii de Meserii CONCORDIA.

Trăim în prezent vremuri provocatoare şi fără precedent, care ne-au schimbat complet modul de viaţă şi ne impun distanţare fizică faţă de semenii noştri. Tocmai în această perioadă, gesturile de solidaritate cu cei pe care această izolare îi afectează cel mai mult sunt extrem de importante. Eu am ales să fiu anul acesta, cu ocazia Zilei Naţionale a Austriei, împreună cu echipa Organizaţiei Umanitare CONCORDIA alături de «familiile lor»,” explică Excelența Sa, doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București.

Citește mai mult aici.

Cu sprijinul PEPCO România, Organizația Umanitară CONCORDIA a reușit să țină peste 200 de copii în siguranță și să le ofere acces la educație

01 octombrie 2020

200 de copii din medii defavorizate au avut acces la educaţie, iar părinții lor au fost implicați în sprijinirea programelor și au primit suport pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Prin proiectul „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate / condiții vulnerabile“, PEPCO România a oferit o finanțare de 153.090 de euro. Proiectul a avut o valoare totală de 198.300 de euro și s-a derulat pe o perioadă de nouă luni, în șapte locații ale Organizației Umanitare CONCORDIA din judeţul Prahova, centre de zi și case de tip familial, dar și în grădinița din comunitate.

53 de copii și tineri, ocrotiți în cele cinci case de tip familial din Prahova, au fost sprijiniți să continue școala online și să rămână în siguranță, învățând să se protejeze pe ei și pe cei din jurul lor. Pentru a respecta regulile impuse de starea de urgență, aceștia au rămas în contact cu cei dragi prin intermediul telefoanelor sau al platformelor online. Au avut loc activități extrașcolare precum cursuri online de robotică și muzică populară, gimnastică ritmică și arte marțiale, dar și activități de petrecere a timpului liber: sport, ateliere de decupaj, pictură și artizanat și activitățile casnice potrivite vârstei lor.

Citește mai mult aici.

Organizația Umanitară CONCORDIA își extinde centrele de zi pentru copii și familii în județul Dâmbovița

230 de copii și familiile lor vor fi sprijiniți prin servicii sociale integrate în Prahova și Dâmbovița

17.09.2020   

Organizația Umanitară CONCORDIA își extinde centrele de zi pentru copii și familii din comunitățile extrem de sărace din județul Prahova, prin inaugurarea unui centru nou în județul Dâmbovița. 230 de copii din 65 de familii din Ploiești și Comuna Odobești (Dâmbovița) vor fi susținuți să rămână în sânul familiei, în ciuda dificultăților materiale cu care acestea se confruntă, și să meargă la școală. Activitățile se vor desfășura în cadrul proiectului „Servicii de calitate în comunitate - sprijin pentru o creștere durabilă și incluzivă a comunităților din Odobești / Dâmbovița și Ploiești“, realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Odobești (Dâmbovița) pe o perioadă de 30 de luni, cu o valoare totală de 5.788.973 lei.

Citește mai mult aici.

Littleimpro merge la ,,Școala de fete’’ | Proiect de intervenție culturală și educație non-formală

Începând cu data de 1 iunie 2020, Asociația Littleimpro va începe atelierele din cadrul programului „Școala de fete”, un proiect de intervenție culturală și educație non-formală ce se adresează unui număr de 75 de preadolescente și adolescente provenind din medii defavorizate din municipiul Ploiești (Centrul de Zi pentru Copii Casa Cristina, Centrul de Zi pentru Copii și Familii Casa Alexandra și Casele de tip Familial din Aricești Rahtivani) expuse abandonului școlar, discriminării de gen, cu nivel redus de educație sau cu analfabetism funcțional, lipsite de sprijinul familiilor naturale, fără posibilități materiale, fără perspective de continuare a educației în sistem formal și care au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă.

Citește mai mult aici.

FESTIVALUL FAMILIEI- ROMÂNIA SE VINDECĂ ÎMPREUNĂ

COMUNICAT DE PRESĂ, 07.05.2020, București: Fă Bine și Fondul de Solidaritate

Pe data de 14 Mai 2020 vă invităm să luați parte la Festivalul Familiei - cea mai mare petrecere online a familiei în care peste 40 de artiști consacrați, copii talentați, sportivi sau profesionisti in diverse domenii vor oferi momente unice, pline de emoție, bucurie, cunostinte. Acest eveniment marchează finalul stării de urgență în Romania dar și Ziua Mondială a Familiei, sărbătorită în mod normal pe data de 15 Mai!

Suntem onorați de prezența unui număr impresionant de profesionisti din toate domeniile care au ales să susțină alături de noi binele, să îi dea forță și să îl multiplice în comunitate. Muzică, dans, teatru, storytelling, parenting, magie, educație financiară sunt doar câteva dintre surprizele cu care te așteptăm alături de noi live pe pagina de Facebook Fă Bine! Dintre invitații surpriză – Rona Hartner, Marius Manole, Mihaela Tatu, Daniela Nane, Magicianul Augustin și mulți alții. Gazde ale evenimentului vor fi Ioana Maria Moldovan și Radu Nechit.

Vizitează pagina evenimentului pentru detalii. Dând Join vei fi informat permanent cu privire la noutățile și surprizele oferite de organizatori.

Citește mai mult aici.

Cu sprijinul PEPCO România, Organizația Umanitară CONCORDIA a asigurat acces la educație și activități extrașcolare pentru 190 de copii

190 de copii din medii defavorizate au avut acces la educaţie, iar 67 de părinți au fost implicați în sprijinirea programelor și au primit suport pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Prin proiectul „Accesul la educație și la un stil de viață sănătos pentru copii aflați în dificultate, din medii vulnerabile“, PEPCO România a oferit o finanțare de 110.000 de euro. Proiectul s-a derulat în șapte locații ale Organizației Umanitare CONCORDIA din judeţul Prahova, centre de zi și case de tip familial.

67 de copii și tineri, ocrotiți în cele cinci case de tip familial din Prahova, au fost sprijiniți să meargă la școală și au participat la activități pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, nouă dintre aceștia fiind deja integrați socio-profesional sau în plasament familial. La centrele de zi pentru copii și familii din Ploiești, Casa Cristina și Casa Alexandra, 81 de copii au fost sprijiniți să meargă la școală și ajutați la teme, au participat la activități recreative, extracurriculare, în funcție de abilitățile și dorințele fiecăruia: sport, muzică, ateliere de improvizație, artă și creație, jocuri de grup, cursuri IT, acțiuni ecologice sau umanitare. Aici, copiii primesc o masă caldă în fiecare zi și toate materialele necesare să meargă la școală: rechizite, haine și încălțăminte. Pentru familiile aflate în sărăcie, aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, imposibil de realizat și copiii ajung în situația de a abandona școala și, nu de puține ori, abandonul familial este ultima soluție. Alți 40 de preșcolari au fost  înscriși în noul an școlar și șapte copii au fost înscriși la grădinița din comunitate.

Citește mai mult aici.

Când business-ul întâlnește socialul: Inițiative inovatoare pentru afaceri sociale în România și Regiunea Dunării

Joi, 14 noiembrie 2019, Organizația Umanitară CONCORDIA, Ministerul de Stat al land-ului Baden-Württemberg și Rețeaua Societății Civile UE - Regiunea Dunării Baden-Württember au organizat o întâlnire pe tema potențialului afacerilor sociale din România și Regiunea Dunării, la ARCUB București.

Munca socială și implicarea ONG-urilor din Regiunea Dunării sunt dominate în mare parte de proiecte bazate pe donații sau susținute de stat. Multe organizații ale societății civile, precum CONCORDIA, au luat o nouă cale: înfiinţarea afacerilor sociale ca strategie pentru realizarea misiunii lor sociale. Multe companii își pun în aplicare proiectele de responsabilitate socială (CSR) în parteneriat cu ONG-urile, pe linia activității sociale tradiționale bazate pe donații. Inițiativele de afaceri sociale oferă noi modalități de generare a impactului social cu structura de bază a întreprinderilor: cea de business.

Citește mai mult aici.

Organizația Umanitară CONCORDIA a inaugurat Casa de tip familial Elisabeth în Ariceștii Rahtivani

CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituţionalizare

Marţi, 15 octombrie 2019, Organizaţia Umanitară CONCORDIA a inaugurat Casa de tip familial Elisabeth din Ariceştii Rahtivani. Acum, în Casa Elisabeth trăiesc fericiţi opt dintre copiii pentru care nu a fost  găsită o soluţie de reintegrare familială. Aici ei găsesc speranța, sprijinul și dragostea de care au atâta nevoie.

Odată cu acest moment, Organizația Umanitară CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituţionalizare a centrelor de plasament mari, finalizând cu succes un proces care a durat patru ani şi în care siguranţa şi bunăstarea copilului au fost pe primul loc. În ultimii doi ani, CONCORDIA a inaugurat trei case de tip familial de dimensiuni mici în Ariceștii Rahtivani, Casa de tip familial Elisabeth fiind ultima dintre acestea.

„CONCORDIA salvează foarte multe vieți. Este foarte bine că mai sunt oameni generoși, devotați creșterii și educării copiilor. Prin sacrificiile pe care le faceți, dați o șansă la o viață normală unor copii care   n-au nicio vină că au ajuns în postura în care au ajuns.“- Alexandru Cristea, Primarul comunei Ariceștii Rahtivani

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităţilor locale, cadrele didactice ale şcolii din Ariceştii Rahtivani, mass media, precum şi colaboratorii de la Asociaţia Ajungem Mari.

Citește mai mult aici.

O seară deosebită la Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat joi, 26 septembrie 2019, la Teatrul Odeon, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, aflat deja la a V-a ediție.

Evenimentul a avut loc sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinul copiilor și tinerilor din casele de tip familial CONCORDIA din județul Prahova. În acest an, CONCORDIA a încheiat procesul de dezinstituționalizare pentru centrele de plasament mari, în ultimii doi ani inaugurând trei case de tip familial în Ariceștii Rahtivani. Aici locuiesc copiii pentru care reintegrarea familială nu a fost posibilă, unde ei găsesc speranța, sprijinul și dragostea de care au atâta nevoie.

Citește mai mult aici.

110.000 de euro oferiți de PEPCO România pentru 170 de copii aflați în dificultate, susținuți de Organizația Umanitară CONCORDIA

Astăzi, voluntarii companiei au amenajat curtea interioară a Casei de tip familial ELISABETH 

6 septembrie 2019

PEPCO România a oferit o finanțare de 110.000 de euro prin proiectul „Accesul la educație și la un stil de viață sănătos pentru copii aflați în dificultate, din medii vulnerabile“, care are ca scop prevenirea abandonului familial și şcolar, prin accesul copiilor din medii defavorizate la educaţie şi sprijinirea părinţilor în vederea îndeplinirii rolului acestora. Valoarea totală a proiectului este de 153.200 de euro și se desfășoară până la finalul acestui an, în șapte dintre proiectele Organizației Umanitare CONCORDIA, din Ploiești și Ariceștii Rahtivani, judeţul Prahova, centre de zi pentru copii și familii și case de tip familial.

Din cauza situaţiei financiare precare, a mediului familial dezorganizat, a emigrării şi a accesului limitat la educaţie, copiii şi tinerii fie nu sunt înscrişi în sistemul educaţional, fie sunt supuşi riscului de abandon școlar.  Lipsa resurselor pentru pregătirea copiilor pentru şcoală, lipsa sprijinului și încurajării părinților pentru înscrierea și/sau continuarea studiilor, supravegherea necorespunzătoare a copiilor din cauza emigrării părinților conduc la abandonul școlar în România.

Citește mai mult.

Ziua Porților Deschise la Școala de Meserii CONCORDIA

Ieri, 11 aprilie, a avut loc evenimentul anual „Ziua Porților Deschise“ organizat la Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti. Evenimentul a fost deschis de Excelența Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București, domnul Adrian Florin Dobre, Primarul Municipiului Ploiești, domnul Nicolae Angelescu, Inspector Școlar General al Inspectoratului Județean Școlar Prahova, și alți 400 de invitați, reprezentanți ai instituțiilor publice și private, parteneri ai școlii și mass media. Oaspeții au avut astfel ocazia să ia parte la activitățile interactive pregătite de tineri împreună cu maiștrii lor.  

Mulțumim Fundației Vodafone pentru sprijinul financiar în organizarea acestui eveniment!

Citește mai mult aici.

KFC România lansează programul Harvest – o inițiativă care își propune să susțină comunitatea locală și să reducă risipa alimentară

KFC România contribuie la reducerea risipei alimentare și la sprijinirea persoanelor ce provin din medii defavorizate, prin intermediul programului internațional de responsabilitate socială: Harvest. Implementat inițial ca o platformă pilot, pentru prima oară în România, în noiembrie 2017, programul Harvest reprezintă o măsură sustenabilă de a folosi surplusul alimentar din restaurantele KFC, pentru a veni în sprijinul persoanelor din medii defavorizate sau aflate în risc de excluziune socială. În anul 2018, în cadrul programului au fost donate peste 1.000 de kg de produse din pui, din restaurantele KFC Drive Thru Mihai Bravu și KFC Drive Thru Iancului, către Asociația Caritas, din București, prima organizație non-guvernamentală care s-a alăturat programului.

De la demararea programului pilot KFC Harvest în România, aproximativ 200 de beneficiari, susținuți de Asociația Caritas din București, beneficiază zilnic de donațiile programului. Anul acesta, pentru a extinde sprijinul în rândul comunităților locale, programul KFC Harvest va include a doua organizație non-guvernamentală: Organizaţia Umanitară Concordia. Cu un istoric de 28 de ani în România, organizația are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele acestora se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.

Citește mai mult aici.

Cancelarul Austriei, Domnul Sebastian Kurz, a vizitat Școala de Meserii CONCORDIA și a înmânat un cec de 300.000 de euro pentru anul școlar curent

Astăzi, 21 decembrie 2018, Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA a primit vizita Cancelarului Austriei, Domnul Sebastian Kurz, Ambasadorului Austriei la București, Excelența Sa Doamna Isabel Rauscher, și a Primarului Municipiului Ploiești, Domnul Adrian Florin Dobre, care au fost întâmpinați de Doamna Ulla Konrad și Părintele Markus Inama SJ, Membrii Consiliului de Conducere al CONCORDIA Proiecte Sociale.

Tinerii elevi ai Școlii de Meserii au întâmpinat invitații cu tradiționala pâine cu sare, iar copiii din corul CONCORDIA au pregătit colinde pentru acestă zi din preajma Crăciunului. Domnul Cancelar Sebastian Kurz se află la a treia vizită în CONCORDIA, iar acest lucru responsabilizează echipa CONCORDIEI să continue pe acest drum.

Citește mai mult aici.

Formare și transfer de bune practici la nivel european, în domeniul sănătății mintale, pentru specialiștii din sectorul social

Începând cu data de 1 octombrie 2018, Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat Proiectul ”MAGISTER - Mental health professional’s learning community – continuous training program for practitioners working with people affected by mental disorders”, proiect co-finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.  

Obiectivul general al proiectului este creșterea calității serviciilor furnizate de practicienii din domeniul sănătății mintale, la nivel european, pentru a sprijini incluziunea socială a persoanelor afectate de boli mintale, oferindu-le suportul necesar, atât lor, cât  și familiilor.

Abordarea proiectului se bazează pe parteneriatul dintre entități din sectorul educațional - Universitatea de Științe Aplicate din Vorarlberg (Austria) și CONCORDIA Academia (România), respectiv furnizori de servicii sociale din România (Organizația Umanitară CONCORDIA și Fundația Estuar) și Portugalia (Asociația pentru Paralizie Cerebrală din Coimbra). În cadrul proiectului, care se va desfășura pe o perioadă de doi ani, vor fi construite și livrate programe de formare orientate către dezvoltarea competențelor practice a 48 de specialiști în domeniu,  în timp ce 125 de practicieni, la nivel european, vor avea acces la un set de instrumente inovative, validate în domeniul sănătății mintale.

Prin implicarea lor, partenerii celor trei țări vor beneficia de creșterea capacității de furnizare a formării în domeniu, asigurând în același timp transferul bunelor practici din Austria în România și Portugalia și contribuind astfel la sustenabilitatea proiectului. Prima întâlnire transnațională a proiectului MAGISTER, realizată în data de 9 noiembrie la București, a dat reprezentanților partenerilor posibilitatea să discute cu deschidere și încredere despre conținutul și planificarea activităților, construind astfel o fundație sănătoasă pentru ceea ce și-au propus să realizeze în continuare.

Așa cum spunea Dl.Prof.Universitar Bernhard Gut, reprezentantul Universității de Științe Aplicate din Vorarlberg, ”un astfel de proiect este o oportunitate de a învăța unii de la alții și de a ne cunoaște mai bine”.

La finalul întâlnirii, dl. Mario Verissimo, reprezentantul partenerului din Portugalia, a apreciat calitatea parteneriatului, considerând că experiența și competențele organizațiilor membre vor fi o garanție a reușitei acestui proiect.

 

Pentru detalii și informații privind activitățile din cadrul proiectului:

Bianca Buzetto – Coordonator proiect (bianca.buzetto@concordia.org.ro)

Cristian Niculescu – Responsabil comunicare (cristian.niculescu@concordia.org.ro)

______________________________________

CONCORDIA România este o organizație independentă, neguvernamentală și non - profit, cu un istoric de 27 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de 2.000 de persoane în fiecare an. Pentru mai multe informații, accesați www.concordia.org.ro.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educațieformare, tineret și sport în perioada 2014 - 2020. Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 - 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională), prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Acest buget este cu 40% mai mare decât nivelul precedent al cheltuielilor din perioada 2007-2013 și reflectă importanța pe care UE o acordă acestor domenii și angajamentul de a investi în ele. Pentru mai multe informații accesați http://www.erasmusplus.ro/.

72 de copii și familiile acestora, înscriși în programele CONCORDIA, au primit sprijinul Municipiului Ploiești

30 noiembrie 2018

Organizația Umanitară CONCORDIA, cu sprijinul Municipiului Ploiești, a implementat în perioada iulie - noiembrie 2018 proiectul „Pentru educația copiilor!“, prin care 72 de copii din Ploiești și familiile acestora au primit sprijin pentru facilitarea accesului la educația calitativă după școală, creșterea integrării sociale și reducerea marginalizării.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 5 luni, cu un buget total de 58,012.00 lei, din care 24.997 lei finanțarea din partea Municipiului Ploiești.

 

Citește mai mult aici.

70 de tineri din medii dezavantajate beneficiază de cursurile Școlii de Meserii CONCORDIA

70 de tineri din comunități dezavantajate, cu vârste între 18 și 24 de ani, beneficiază, prin proiectul „Școală pentru o meserie, școală pentru viață!“, de cursuri de pregătire în diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucătar, ospătar, tâmplar și lucrător în cultura plantelor. Cursurile sunt organizate până în august 2019, la Ploiești, în cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA, aparținând Organizației Umanitare CONCORDIA. Proiectul este susținut de Fundația Vodafone România cu o finanțare de aproximativ 200.000 de lei, prin programul ”Fondul pentru Fapte Bune”, și își propune să-i ajute pe tineri să se integreze din punct de vedere profesional și social.

Finanțarea acordată asigură suportul logistic pentru desfășurarea cursurilor și costurile legate de resursele umane implicate în instruirea tinerilor: maiștri, instructori, profesori, asistenți sociali.

Citește mai mult aici.

CONCORDIA a organizat cea de-a patra ediție a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat joi, 04 octombrie, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, la Teatrul ODEON din București. Evenimentul a ajuns deja la a patra ediție, iar toate fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea Centrelor de zi pentru copil și familie din Ploiești, un tip de proiect social care prin serviciile sale integrate reușește să ajute familiile dezavantajate să iasă din cercul sărăciei extreme. Centrele de zi sunt pentru CONCORDIA o direcție strategică de dezvoltare în zonele sărace ale României, atât timp cât există parteneri la nivel local care să își dorească o astfel de intervenție.   

Citește mai mult aici.

Vizita Domnului Președinte al Austriei Alexander Van der Bellen și a Excelenței Sale Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București

Pe 17 septembrie 2018, am fost onorați să primim vizita Domnului Președinte al Austriei Alexander Van der Bellen și a Excelenței Sale Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul  Austriei la București. Oaspeții au fost întâmpinați de Domnul Christian Konrad, Președinte al Consiliului Consultativ al CONCORDIA Proiecte Sociale, și Doamna Ulla Konrad, Membru al Consiliului de Conducere al CONCORDIA Proiecte Sociale, la sediul Centrului Austriac pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA - Școala de Meserii CONCORDIA.

Vizita a debutat cu un cântec de bun venit, interpretat de corul de copii CONCORDIA powered by SUPERAR, din cadrul celor două centre de zi pentru copii și familii ale organizației.

Citește mai mult aici.

CONCORDIA Academia a organizat conferința finală a Proiectului „Personal specializat pentru servicii sociale de calitate în Europa de Est“, finanțat prin programul Uniunii Europene ERASMUS+

 

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat conferința finală a Proiectului "Personal specializat pentru servicii sociale de calitate în Europa de Est", pe 12 septembrie, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Evenimentul a evidențiat necesitatea dezvoltării competențelor profesioniștilor din domeniul social și a prilejuit lansarea ghidului de formare "4,3,2,1... START de la Managementul sinelui la management social - Instrumente educaționale pentru managerii din serviciile sociale", ghid dedicat managerilor și viitorilor manageri din domeniul social.

În cadrul evenimentului au fost prezenți 100 de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale furnizoare de servicii sociale din România și Bulgaria, precum și personalități din mediul academic românesc și austriac.

Citește mai mult aici.

40 de tineri din programele CONCORDIA vor fi sprijiniți de Consiliul Județean Prahova

Organizația Umanitară CONCORDIA și Consiliul Județean Prahova au demarat proiectul „Tinerii împreună pentru o comunitate durabilă“. Acest proiect vine în sprijinul tinerilor din Ploiești, prin dezvoltare personală și implicare socială, crescând gradul de informare asupra vieţii comunităţii şi dezvoltarea atitudinii lor civice.

Proiectul este sprijinit de Consiliului Județean Prahova pe o perioadă de 5 luni, printr-o finanțare de 25.000 lei.

Proiectul se adresează unui număr de 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani, prin educație nonformală pentru integrare socială, seminarii de dezvoltare personală, creșterea implicării civice și consiliere pentru parcursul lor prin grupuri de lucru pe teme de orientare vocațională si profesională.

Citește mai mult aici.

72 de copii și familiile acestora, înscriși în programele CONCORDIA, vor primi sprijinul Municipiului Ploiești

Organizația Umanitară CONCORDIA și Municipiul Ploiești demarează proiectul „Pentru educatia copiilor!“, prin care 72 de copii din Ploiești și familiile acestora vor primi sprijin pentru facilitarea accesului la educația calitativă după școală, creșterea integrării sociale și reducerea marginalizării. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 5 luni, începând cu 1 iulie, cu o finanțare de 24.997 lei din partea Municipiului Ploiești.

Acest proiect vine în sprijinul a 72 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, înscriși în programele Centrului de Zi pentru Copii Casa CRISTINA și Centrului de Zi pentru Copii și Familii Casa ALEXANDRA, prin îmbunătățirea rezultatelor educaționale și a integrării sociale, precum și prin creșterea nivelului de implicare a părinților în activitățile educaționale ale copiilor, prin consiliere și activități în cadrul centrelor de zi.

Citește mai mult aici.

#PrimaZiLaMare cu Paralela 45: Pentru prima dată în viaţa lor, 21 de copii merg în vacanță pe litoralul românesc

21 de copii ocrotiți de Organizația Umanitară CONCORDIA, care nu au văzut niciodată Marea Neagră, au ocazia să o vadă pentru prima dată în campania de reponsabilitate socială #PrimaZiLaMare, desfăşurată de turoperatorul Paralela 45. Copiii, cu vârste între 8 și 14 ani, se bucură de plajă, mare și numeroase activități pe litoral în perioada 21-24 iunie.

Programul campaniei cuprinde activităţi educativ-distractive zilnice la malul Mării Negre, în stațiunea Mamaia, cum ar fi competiții pe plajă alături de Cercetașii Marini ori activități la piscină și în Eforie Aqua Park, precum și vizitarea Grădinii Zoologice din Bucureşti.

Citește mai mult aici.

Tineri defavorizați susținuți de CONCORDIA Agricultură: Proiectul CONCORDIA Agricultură, întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională, a avut o valoare de 95.190,77 CHF

Proiectul CONCORDIA Agricultură, întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională“ a fost co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA a fost de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru perioada 01 august 2016 – 31 ianuarie 2018, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației. Proiectul s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, instituționalizați sau postinstituționalizați, tineri fără o locuință stabilă, cu un istoric de viață în stradă sau persoane de etnie romă.

Citește mai mult aici.

Peste 400 de persoane și familii vulnerabile din Ploiești au primit sprijin pentru integrare socială, educațională și profesională din fonduri elvețiene

Peste 400 de persoane și familii din Ploiești și zonele adiacente, aflate în dificultate, au beneficiat de sprijin pentru integrare socială, educațională și profesională în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2017 în cadrul proiectului „Servicii integrate pentru familii din zone dezavantajate”, coordonat de Organizația Umanitară CONCORDIA și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o sumă de peste 157.000 de CHF.

Proiectul a avut mai multe categorii de beneficiari, cu vârste și nevoi sociale diferite. Pe durata proiectului am lucrat cu profesori din mai multe instituții școlare, am derulat campanii de informare și am organizat echipe de teren formate din specialiști pentru a identifica persoanele care aveau nevoie de sprijin. Astfel, am desfășurat pe durata celor doi ani o serie de activități, de la suport educațional, până la sprijin în vederea găsirii unui loc de muncă sau asistență în vederea accesării unor servicii publice. Așa cum este tradiția organizației, nu a existat un pachet standardizat de servicii sociale, ci am oferit pentru fiecare caz în parte asistența care a fost necesară”, declară Valentina Ion, manager proiect. 

Citește mai mult aici.

 

CONCORDIA a finalizat proiectul „Împreună pentru copii! Centrul de Zi pentru Copii Casa CRISTINA“

Organizația Umanitară CONCORDIA a implementat în perioada iulie - noiembrie 2017 proiectul „Împreună pentru copii! Centrul de Zi pentru Copii Casa CRISTINA“ adresat copiilor și familiilor sărace, majoritatea de etnie romă, care locuiesc în cartierul Mimiu din Ploiești. Proiectul a fost finanțat prin Programul de finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local al Municipiului Ploiești.

Cei 36 de copii participanți la activitățile Centrului de Zi pentru Copii Casa CRISTINA au fost sprijiniţi  prin servicii sociale și activități educaționale pentru menținerea sau îmbunătăţirea rezultatelor şcolare şi prin implicarea în activităţi extraşcolare cu rol educativ: jocuri de grup, activități sportive și muzicale cu rol educativ și de reducere a discriminării.

Citește mai mult aici.

CONCORDIA a finalizat proiectul „Tinerii pregătiți ca și cetățeni activi și responsabili în comunitate”

Organizația Umanitară CONCORDIA a implementat în perioada iulie-noiembrie proiectul „Tineri pregătiți ca și cetățeni activi și responsabili în comunitate”. Proiectul a fost finanțat prin Programul finanțărilor nerambursabile din fondurile bugetului Consiliului Județean Prahova alocate pentru activități nonprofit de interes județean pentru anul 2017, cu suma de 27.000 lei.

Beneficiarii proiectului au fost reprezentați de 30 de tineri din medii defavorizate din Ploiești, care au participat la sesiuni individuale de consiliere și discuții de grup referitoare la parcursul educațional și profesional, la seminarii de dezvoltare personală și acțiuni pentru educație non-formală pentru integrare socială și formare civică. De asemenea, aceștia au luat parte și la evenimente tematice derulate în comunitatea locală.

Citește mai mult aici.

CONCORDIA Academia a finalizat pregătirea primei serii de practicieni în domeniul social

Organizația Umanitară CONCORDIA a finalizat primul curs din cadrul programului de formare profesională continuă, Școala pentru Specialiști Practicieni în Domeniul Social și a lansat oficial CONCORDIA Academia, odată cu ceremonia de absolvire a primei serii de participanți la acest program care a avut loc ieri, 24 octombrie.

Programul „Școala pentru Specialiști Practicieni în Domeniul Social“ este derulat de CONCORDIA Academia în cadrul proiectului „Professional Training Program for the Practitioners in Social Services for Disadvantaged Communities“. Acesta reprezintă o colaborare între Universitatea de Ştiinţe Aplicate Vorarlberg (Austria), CONCORDIA Proiecte Sociale Austria și Organizaţia Umanitară CONCORDIA, pe o perioadă de doi ani şi este susținut financiar de Land Vorarlberg cu 250.000 euro.

Citește mai mult aici.

30 de tineri sprijiniți de CONCORDIA prin intermediul unei finanțări oferite de Consiliul Județean Prahova

Organizația Umanitară CONCORDIA a demarat proiectul „Tinerii pregătiți ca cetățeni activi și responsabili în comunitate“ pentru integrarea socială și dezvoltarea personală a tinerilor proveniți din grupuri vulnerabile din Prahova. Proiectul este sprijinit de Consiliului Județean Prahova pe o perioadă de 5 luni printr-o finanțare de 6.000 de Euro.

Proiectul se adresează unui număr de 30 de tineri din grupuri vulnerabile din Ploiești, cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani, lipsiți de sprijinul familiilor naturale, instituționalizați sau post-instituționalizați, cu abilități reduse de relaționare la nivelul comunității și cu alte grupuri de tineri și care se confruntă cu dificultăți legate de integrarea educațională, alegerea parcursului educațional și profesional. 

Citește mai mult aici.

CONCORDIA a organizat cea de-a treia ediție a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat pe 28 septembrie principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, la Teatrul ODEON din București. Evenimentul a ajuns deja la a treia ediție, iar toate fondurile obținute vor fi folosite pentru extinderea proiectelor organizației destinate celor peste 2.000 de copii, tineri și adulți proveniți din medii dezavantajate în fiecare an. CONCORDIA susține copiii să crească alături de familiile lor și le oferă șansa la educație pentru un viitor frumos și pentru o viață independentă.   

„Este o onoare și o mândrie să fiu în continuare aproape de CONCORDIA, în primul rând datorită viziunii sale integrate şi incluzive, care ţine seama de toate aspectele vieţii copiilor şi tinerilor aflaţi în grija sa: de la protecţie, la sănătate, găzduire, formarea de prietenii, educaţie, formare profesională şi integrare în piaţa muncii. Pentru aceste motive, vă invit să sprijinim în continuare cu toţii proiectele CONCORDIA, acum și în viitor pentru că ei, copiii din CONCORDIA, au nevoie de dumneavoastră“, a spus Alteța Sa Regală Principesa Maria a României în deschiderea evenimentului.

Citește mai mult aici.

60 de copii și adulți ajutați de CONCORDIA vor primi sprijinul Municipiului Ploiești

Organizația Umanitară CONCORDIA a demarat proiectul „Împreună pentru copii! Centrul de Zi pentru Copii Casa CRISTINA“ pentru creșterea integrarii sociale și reducerea discriminării prin prevenirea abandonului și îmbunătățirea activității școlare a copiilor de etnie romă din cartierul Mimiu din Ploiești, județul Prahova. Proiectul se adresează unui număr de 60 de copii și adulți și este realizat cu sprijinul Municipiului Ploiești pe o perioadă de 5 luni, cu o finanțare de 25.000 lei.

Acest proiect vine în sprijinul a 36 de copii din grupuri vulnerabile înscriși în programul Centrului de Zi pentru Copii Casa CRISTINA.

Citește mai mult aici.

30 de tineri implicați în comunitate cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului

 

La începutul lunii august, Organizația Umanitară CONCORDIA a lansat proiectul „Tinerii și comunitatea”, destinat unui număr de 30 de tineri din medii defavorizate social din orașele București și Ploiești. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru luni prin intermediul unei finanțări în valoare de 19.786 lei primită de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Prin acest proiect, se urmărește creșterea șanselor de incluziune socială, educațională și profesională a tinerilor din medii defavorizate social.

Citește mai mult aici.

Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“ la a III-a ediție

Organizația Umanitară CONCORDIA organizează principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, joi, 28 septembrie, începând cu ora 18:30, la Teatrul ODEON din București. Evenimentul se află deja la a III-a ediție și va aduce împreună peste 300 de invitați.

Pe scena evenimentului vor urca Violonistul Alexandru Tomescu alături de Violoncelistul Ștefan Cazacu, Violoncelistul Adrian Naidin, Artista Paula Seling, un grup de copii susținuți de CONCORDIA, dar și alți invitați speciali care au fost alături de CONCORDIA de-a lungul timpului. Gazda evenimentului va fi și de această dată Jurnalista Irina Păcurariu.

Citește mai mult aici.

CONCORDIA sprijină 45 de tineri din medii dezavantajate prin Proiectul „Școala pentru viață – educație formală și nonformală pentru tineri din grupuri vulnerabile“

Organizația Umanitară CONCORDIA a primit o finanțare de 337.449,40 lei în cadrul Programului „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun“ pentru susținerea Proiectului „Școala pentru viață educație formală și nonformală pentru tineri din grupuri vulnerabile“, care se desfășoară până la finalul anului 2017.  

Proiectul „Școala pentru viață – educație formală și nonformală pentru tineri din grupuri vulnerabile“ se adresează unui număr de 45 de tineri din medii dezavantajate.

Citește mai mult aici.

__________

239 de copii, tineri și adulți din grupuri vulnerabile din Ploiești au beneficiat de servicii integrate gratuite

Aceștia au primit sprijin în integrarea socială, educațională și profesională  

Organizația Umanitară CONCORDIA anunță încheierea primului an de implementare a proiectului Servicii integrate gratuite pentru familii din zone dezavantajate. În urmă cu un an, CONCORDIA a primit un grant în valoare de 157.567,02 CHF din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă destinat dezvoltării serviciilor integrate pentru familiile aflate în situații de sărăcie și vulnerabilitate socială din Ploiești, prin sprijin în integrarea lor socială, educațională și profesională.

În această perioadă, 53 de copii au beneficiat de suport educațional și activități complementare în cadrul centrului de zi, 22 de tineri au primit consiliere și sprijin pentru continuarea școlii, a unor cursuri de formare profesională sau sprijin pentru angajare.

Citește mai mult aici.

__________

Peste 36 de copii și 20 de familii din Cartierul Mimiu din Ploiești au fost sprijiniți prin proiectul Centrul de zi Casa CRISTINA al Organizației Umanitare CONCORDIA

Fundația Vodafone România a sprijinit acest proiect printr-o finanțare de 220.152 lei

06 februarie 2017

36 de copii și 20 de familii au primit sprijinul Organizației Umanitare CONCORDIA printr-o finanțare de 220.152 lei primită din partea Fundației Vodafone România.  Finanțarea s-a desfășurat pe o perioadă de un an și a susținut proiectul Centrul de zi Casa CRISTINA pe parcursul anului 2016.  

În acestă perioadă, Centrul de zi Casa CRISTINA a oferit suport educational tip școală după școală, suport pentru teme școlare și activități creative, sportive și cultural-educative, informare pentru sănătate, ședințe de consiliere psihologică și intervenție logopedică pentru cei 36 de copii înscriși aici. Reducerea abandonului școlar, eliminarea absenteismului, îmbunătățirea rezultatelor școlare, creșterea gradului de încredere și a stimei de sine sunt doar câteva dintre rezultatele programului.

Citește mai mult aici.

__________

Academia CONCORDIA lansează proiectul „Personal specializat pentru servicii sociale de calitate în Europa de Est“

Proiectul „Personal specializat pentru servicii sociale de calitate în Europa de Est“, finanțat prin programul Uniunii Europene ERASMUS+, este implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA, în parteneriat cu Kardinal Koning Haus Bildungszentrum der Jesuiten und der Caritas gemützige Ges.m.b.H. din Austria și CONCORDIA Bulgaria, în cadrul programului de formare continuă Academia CONCORDIA.

Proiectul își propune să crească capacitatea furnizorilor de servicii sociale din România și Bulgaria și să dezvolte capacitatea de formare în managementul serviciilor sociale adaptat la contextul specific al Sud-Estului Europei.

Principalele activități derulate în proiect sunt dezvoltarea programului de formare acreditat Manager de servicii sociale, perfecționarea a 15 profesioniști cu funcții de conducere, activi în ONG-uri sau instituții publice furnizoare de servicii sociale în România și Bulgaria și promovarea formării de calitate către specialiști din domeniul serviciilor sociale, organizații furnizoare de servicii sociale.

Citește mai mult aici.

__________

CONCORDIA a organizat cea de-a doua ediție a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

De 25 ani în România a fost alături de peste 5.000 de copii și tineri

Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat ieri, 29 septembrie, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, la Teatrul ODEON din București. Evenimentul a marcat un moment special pentru CONCORDIA care a împlinit 25 de ani, timp în care a fost alături de peste 5.000 de copii și tineri defavorizați. Toate donațiile obținute vor fi folosite pentru extinderea proiectelor organizației destinate acestora și familiilor lor.

„În cei 25 de ani ai săi, CONCORDIA a oferit protecţie şi educaţie pentru tinerii aflaţi în nevoie şi familiile lor. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul prietenilor voluntarilor, angajaţilor şi sponsorilor, pe care îi felicit pentru implicare. Exemplul lor arată că societatea noastră se poate uni în jurul unor proiecte benefice“, a spus Alteța Sa Regală Principesa Maria a României.

Aseară, 300 de invitați au fost spectatorii unui concert excepțional susținut de Violonistul Alexandru Tomescu la Vioara Stradivarus Elder – Voicu, în care piese ale marilor compozitori precum George Enescu, Johann Sebastian Bach sau Nicollo Paganini, au curs pe scena Teatrului Odeon. Ana Munteanu a transpus în desene pe nisip, în acord cu piesele muzicale, povești emoționante pe care CONCORDIA le-a schimbat în povești cu final fericit. Citește mai mult aici.

__________

De 25 ani în România - Organizația Umanitară CONCORDIA face ca „Poveștile triste să aibă un final fericit!“

Aflată în România de 25 ani, Organizația Umanitară CONCORDIA organizează principalul eveniment de fundraising al anului, Concertul caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, a II-a ediție, care are loc joi, 29 septembrie, începând cu ora 18:30, la Teatrul ODEON din București.  

Cei prezenți se vor bucura de o călătorie de descoperire a profunzimii notelor muzicale alături de invitații speciali, Violonistul Alexandru Tomescu, Alexandra Ușurelu și artistul plastic Ana Munteanu, care va transpune în desene pe nisip, sand-art, tema fiecărei piese muzicale. Gazda evenimentului va fi și de această dată Jurnalista Irina Păcurariu. Citește mai mult aici.

__________

Ajută o familie defavorizată să meargă mai departe! Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!

Pe 10 septembrie, începând cu ora 12:00, la MaxFun din AFI Palace Ploiești, va fi organizat evenimentul caritabil White Party, prin care o familie dezavantajată social din Ploiești, înscrisă în programul Centrului de Zi pentru Copii și Familii Casa ALEXANDRA, proiect al Organizației Umanitare CONCORDIA, va beneficia de suport pentru un viitor mai bun.

Pentru că AFI Palace Ploiești dorește să continue planurile de susținere a comunității locale și să promoveze acțiunile cu scop umanitar, acest eveniment vine în sprijinul unei familii formată din 8 membri, dintre care 3 adulți și 5 minori, cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, care locuiesc în două camere sărăcăcioase. Citește mai mult aici.

__________

CONCORDIA Agricultură, întreprindere socială sustenabilă pentru inserție profesională

50 de tineri defavorizați vor fi sprijiniți pentru integrarea lor socio-profesională                        

30 august 2016

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea grantului primit de Organizația Umanitară CONCORDIA este de 64.723,95 CHF, acesta fiind destinat dezvoltării întreprinderii sociale  pentru inserție profesională, CONCORDIA Agricultură. Valoarea totală a proiectului este de 95.190,77 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 67,99% din partea Elveției, pentru o perioadă de 18 luni, și 32,01% (30.466,82 CHF) contribuția financiară a organizației.

Proiectul se adresează unui număr de 50 de tineri cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani, instituționalizați sau postinstituționalizați, tineri fără o locuință stabilă, cu un istoric de viață în stradă sau persoane de etnie romă, și se va desfășura în Comuna Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova. Citește mai mult aici.

__________

CONCORDIA colorează visele copiilor de 25 de ani

Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!

29 august 2016

Sâmbătă, 27 august, CONCORDIA a organizat Festivalul „Vis de Vară” prin care s-au sărbătorit  25 de ani de când organizația a venit în spijinul copiilor și tinerilor care aveau nevoie de un adăpost, educație și sprijin către o viață independentă.

La această ediție, Organizația Umanitară CONCORDIA a adus împreună peste 800 de invitați la cel mai vechi proiect al său, FERMA PENTRU COPII, din Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova.

Citește mai mult aici.

__________

Servicii integrate pentru persoane adulte fără adăpost din București

United Way România susține proiectul cu 157.200 lei

22 iunie 2016

Organizația Umanitară CONCORDIA, împreună cu United Way România, derulează începând cu luna ianuarie 2016, pe o perioadă de doi ani, proiectul „Servicii integrate pentru persoane adulte fără adăpost din București“, prin care tineri și adulți dezavatajați sunt sprijiniți să se integreze social și profesional prin servicii de specialitate. Proiectul este susținut cu o finanțare de 157.200 lei de către United Way România.

150 de tineri și adulți din medii dezavantajate fără un loc de muncă vor beneficia de servicii socio – profesionale integrate.

Citește mai mult aici.

__________

A crescut numărul tinerilor angajați la Brutăria CONCORDIA

10 tineri proveniți din medii dezavantajate au putut fi sprijiniți prin finanțarea ING Bank România

31 mai 2016

În urma competiției de proiecte lansate de ING Bank România în cursul anului trecut, Organizația Umanitară CONCORDIA a obținut o finanțare de 45.000 Euro pentru proiectul „Brutăria CONCORDIA, antreprenoriat social în dezvoltare pentru integrarea profesională a tinerilor“, pentru dezvoltarea producției de panificație și patiserie. Cu ajutorul finanțării primite a fost posibilă achiziționarea liniei de producție pentru modelat și divizat aluatul, a unui cernător de făină și promovarea produselor întreprinderii sociale.

Aceste fonduri au dus la creșterea șanselor de integrare în muncă a tinerilor proveniți din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituționalizat sau lipsiți de sprijinul familiei, prin creșterea producției și a portofoliului de clienți ai Brutăriei CONCORDIA. 10 tineri din grupuri dezavantajate au fost angajați în cadrul Brutăriei CONCORDIA în perioada iunie 2015 - aprilie 2016. În urma achiziției de utilaje noi și performante s-a înregistrat și o creștere de peste 35% a vânzărilor produselor de panificație și patiserie și au fost create noi tipuri de produse. 

Citește mai mult aici

__________

24 de copii din CONCORDIA vor primi sprijinul Municipiului Ploiești

Organizația Umanitară CONCORDIA  a demarat proiectul „Protecție, consiliere și relaționare pentru copii vulnerabili“ prin care copiii proveniți din familii defavorizate social de la Casa AUSTRIA din Ploiești, vor primi suport în procesul de integrare socială. Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Ploiești și se va desfășura pe o perioadă de 7 luni, până la finalul lunii noiembrie 2016.

Acest proiect vine în sprijinul copiilor prin consiliere pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, asistență socială, activități socio – educative, activități sportive și artistice și sprijin permanent pentru sănătate și igienă personală, prin implicarea a 10 voluntari pe toată perioada desfășurării programului. Rezultatele se vor reflecta în creșterea integrării sociale și dezvoltarea abilităților de relaționare a copiilor între ei, precum și cu persoanele adulte.

Citește mai mult aici.

__________

Ziua porților deschise „Paşi către o nouă viaţă“ la Şcoala de Meserii CONCORDIA

Pe 07 aprilie a avut loc cea de-a doua ediție a Zilei porților deschise „Paşi către o nouă viaţă“ organizată de Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti cu scopul de a arăta prietenilor și colaboratorilor Organizației Umanitare CONCORDIA reuşitele tinerilor de peste an. În cadrul acestei zile, invitații au avut ocazia să viziteze Şcoala de Meserii şi să participe la diverse activităţi interactive alături de elevi, pregătite la atelierele noastre. Oaspeții au învățat cum să prepare aperitive, deserturi sau cocktail-luri, cum să orneze turta dulce, au degustat pâinea pregătită la Brutăria CONCORDIA și au explorat principiile pedagogice aplicate în școală.

Citește mai mult aici.

__________

Competiția de baschet interșcolar CUPA METIGLA susține Organizația Umanitară CONCORDIA

Asociația „Un Strop de Fericire“, în parteneriat cu Coilprofil, organizează cea de-a doua ediție a Competiției de baschet interșcolar CUPA METIGLA în Ploiești. Acțiunea are ca scop încurajarea practicării sportului în rândul tinerilor și a unui stil de viață sănătos. Fondurile obținute prin vânzarea biletelor de tombolă vor susține familiile defavorizate înscrise în programul Centrului de zi pentru copii și familii Casa ALEXANDA din Ploiești, proiect al Organizației Umanitare CONCORDIA.

Citește mai mult aici.

__________

Copiii din CONCORDIA au oferit un mărțișor Alteței Sale Regale Principesa Maria a României

Cu ocazia zilei de 1 Martie, copiii din CONCORDIA au fost foarte emoționați să o întâlnească, la Palatul Elisabeta, pe Alteța Sa Regală Principesa Maria și să-i ofere, cu recunoștință, un mărțișor. Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Organizației Umanitare CONCORDIA în anul 2015.

Mărțișoarele îmbrăcate în motive românești au fost confecționate chiar de ei la Atelierul de Artă.  

Citiți mai mult aici.

__________

Finanțare de 220.152 lei pentru serviciile școală după școală oferite de CONCORDIA

28 ianuarie 2016

Fundația Vodafone România sprijină Programul „Împreună pentru școală!“ la Casa CRISTINA derulat în Ploiești

Organizația Umanitară CONCORDIA a primit o finanțare de 220.152 lei din partea Fundației Vodafone România pentru susținerea Programului „Împreună pentru școală!“, care se desfășoară la Casa CRISTINA din Ploiești. Finanțarea a fost primită pentru o perioadă de 12 luni, începând cu luna decembrie 2015.

Citiți mai mult aici.  

__________

Servicii integrate gratuite pentru 300 de copii și adulți din grupuri vulnerabile din Ploiești

26 ianuarie 2016

Organizația Umanitară CONCORDIA a primit un grant în valoare de 157.567,02 CHF din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, destinat dezvoltării serviciilor integrate pentru familiile din zonele dezavantajate din Municipiul Ploiești.

Valoarea totală a proiectului este de 178.067,02 CHF, acest lucru însemnând o susținere financiară de 88,49% din partea Elveției și 11,51% (20.500,00 CHF) contribuția financiară a Organizației Umanitare CONCORDIA.

Citiți mai mult aici.

__________

Facebook Twitter YouTube vimeo